Pages

Search This Blog

Anak anda bawa BEKAL ke sekolah?

Salam...

Memandangkan musim persekolahan pun sudah bermula, saya ada satu soalan..

-Anak anda bawa BEKAL tak ke sekolah...?
pic from here

kami dulu time kecik-kecik, sebelum ke sekolah, mak dah siapkan telur separuh masak yang mana saya WAJIB habiskan.. huhu.. :( sangat tidak sedap.

And then bawak bekal! Roti and disapu jem... :)

wah... kenangan masa silam....

Ni ada buku, saya google.. wah.. bestnya kalau bekal makanan saya dulu dipelbagaikan.. ahahah.. x la roti je hari-hari! ahahah...


*pic from here*

So...? anda bekalkan...?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

7 comments:

saudah said...

saya pulak yg bawak bekal ke office.

tapi dulu-dulu, sekolah rendah, duit belanja hanya RM0.50 sahaja. Iye, lima puluh sen. Jadi, jika teringin nakkan sesuatu, maka tak boleh belanja wang saku tu untuk disimpan. Maka, perlu bawak bekal.

Tapi jarang bawak sebab sarapan pagi adalah telur separuh masak (sama kita) dan segelas besar MILO. hambek..kenyang sampai balik sekolah.

Zuhaini said...

saudah:
oh.. kesiannya.. 50 sen je! saya alhamdulillah, RM1.. lepas la kalau nak beli makanan...
hehe.. saya pagi dah pekena telur setengah masak, itupun masih lagi kena bawak roti! ahahaha...

lin muhamad said...

okla tu 50sen..sya 20sen je tau!tapi bwk bkl nasi...hehehe...tu sbb mak kasi sikit.skang ni mmg tiap2 ari sya tak miss bekalkn sara even hny skdr roti sapu creamcheese.:)

Ieza said...

ieza x bawa bekal pn dulu..duit belanja jer..anak2 lagi la payah nk suruh bawa bekal..mintak tambah duit belanja ada la..

Anonymous said...

bekalkan.. sbb has dah ajar since tadika 5 thn ;)
smalam grilled sosej - potong2 comel
hari ni nasik grg!
* tp tetap bg RM2 standby. kids kan ;)

Nanak said...

rasanya kalau ada anak nti, nak juga bekalkan dia..hehe..skng ni buat bekal utk i & Hubby saja..
dulu zaman sekolah duit belanja i 20sen shj..sedehnya..tapi kdg2 tak pakai pun sbb mami mmg bekalkn kitaorg roti/kuih/nasi lemak/mee grg/nasi grg...oh bestnya zaman itu...

Anonymous said...

Ank2 bwk bkl. x de duit belanja. sbb ank sklh cina. kantin tkut x halal. dulu2 sy pn bwk bekal. sen x de. sbb wktu rehat sy jual nasi lemak, mee goreng, ice krim. smbil jga jualan, ambil tu le mkn. huhu. x de msa bermain.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)