Pages

Search This Blog

Anak anda minum susu apa?

Salam...

Just nak tanya, anak anda minum susu apa..?

Alia duk minum susu Dutch Lady 123.. tapi semalam susu Dutch Lady 123 tu dah habis.. nak pergi kedai, malas! ahahah..

So, kami pun gunalah susu FRISO GOLD yang dapat free baru-baru ni tu! :)
Ehem.. Alia minum LICIN!

Ayah dia kata : "ye lah, minum susu mahal, mana tak habis!"

hehe :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

10 comments:

Mummy Harith Hannah said...

My boy minum DL 123 mcm Alia.

My girl cuma terima Enfagrow ajer sekarang nie, sejak dah tak minum EBM. Tapi, tak than harganya wooo, dah laa setong 1.7kg tue tahan 2 minggu ajerr. Kopak mak! :P

Tgh slowly nak ajak dia minum DL 123 mcm abgnya...

ikiqzana said...

salam kenal..

anak zana minum susu gain kid eyeQ... dari 1 th smpi lah skrg... susu ni pun mahal jugak.. tapi baik tuk IQ dorang.

jom le ker blog.. ada citer pasal susu gak.

Jade said...

dari dugro baru je tukar ke enfagrow..

Anonymous said...

ery minum mamil gold step 3. rm 73.90 for 1.6kg. tahan utk 10hari ;)
n
ac lak now friso gold step 4 yg free itew ;)

Siti @ nurie said...

anak siti dr baby mmg minum susu friso...tapi, sejak dia masuk umur 2 tahun, dia rasa cm muak dan langsung tak nak minum,.....last2, dia terjebak ngn ducth lady 123 choclate...selamat kocek....he he he

~: UmmiNor:~ said...

my kids minum Enfagrow, Friso and DL 123...hehehe saya ada 3 hero :D

kakyong said...

aliya masih BF.. dia kao susu hanya fresh milk jer, tu pun sesekala..

fikri & anis minum fernleaf.. susu murah jer..

iena hamdi said...

masa farid dulu dia tak buleh minum DL 123 or 456 mesti kalah n cirit birit... so dia dulu minum esential now dah jadi anmum essential..

fatihah mmg tak pernah minum susu sampai skrg sebb fully BF kan,.

mia pula now dia tengah layan pediasure.. buleh tahan gak la rege dia.. ater DR yg cadangkan sebb dia kan katagori kurang zat,... hehhe pernah try yg lain2 sebelum ni tp mia tak mo..yg ni licin..

Nadiah Sidek said...

safiyyah masih BF. ms dia dh sethn ni baru bg fresh milk skali-skala tp dia mcm tak brp suka je

Zuhaini said...

mummy Harith Hannah:
oh.. mahalnya.. tak pe lah.. pelan2 ajar minum DL 123.. murah sket! hihi..

ikiqzana:
hi.. :)
gain iQ? macam pernah dengar.. hehe.. mmg la susu mahal bagus, tapi kita nak membeli tu yg x mampu.. hihi..

Jade:
oh.. baru berubah ya..? :)

honeylanz:
hihi,, marilah kita sama-sama minum susu Friso yg free itu! :)

Siti:
oh.. boleh muak ya..? erm.. gitu rupanya.. alia x leh minum susu DL 123 coklat tu, sebab nanti tahi dia keras.. so layan yg madu tu je..

UmmiNor:
oh.. variety nya! ahahah :)

kak yong:
oh.. masih bf! bagusnya! :) fernleaf..? saya dulu time kecik2 pun duk minum fernleaf.. :)

kak iena:
oh.. gitu ceritanya..pediasure mmg mahal la kak.. hihi.. sabo je lah ye..

nadiah:
hehe.. susu ibu dia lagi sedap kot (banding fresh milk!) :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)