Pages

Search This Blog

ASTRO B.YOND ~ Beyond the impossible!

Salam...

Well, sekarang ini saya rasa hampir SEMUA orang mempunyai set ASTRO di rumah masing-masing, bukan? Mengapa? Sebab ASTRO macam-macam ada! :) lengkap untuk semua generasi! Dari kanak-kanak, kepada para remaja, dewasa, mahupun warga emas.



Dan kini, ASTRO telah mengembangkan sayapnya dengan melancarkan Astro B.yond baru-baru ini. Dan kini, dengan kerjasama Nuffnang, pihak Astro akan menganjurkan Astro B.yond Bloggers Night di mana para bloggers yang hadir boleh memenangi 3 set unit Astro B.yond, yang mempunyai:

- 32" LG High Definition TV
-Astro B.yond box
-new remote control
-new outdoor dish
-free subscription to Astro B.yond channels!

Yup! sangat best, kan! Tapi, apa yang hebatnya TV High Definition (HD) ini berbanding TV biasa (SD)?

Well, mari saya cerita beberapa keistimewaan HD berbanding SD.

SEE LIKE NEVER BEFORE

HD TV menawarkan 5 kali ganda lebih detail, lebih sharp, dan lebih clear.

HD TV juga menawarkan true to life colour. Yang bermaksud warna seakan-akan sama dengan real life!

*nak tengok perbezaan HD dengan SD...?


Cuba perhatikan yang dalam huruf 'b' itu, adalah HD. Sangat clear, kan..? HEAR LIKE NEVER BEFORE

HD TV menawarkan Dolby Digital Technology yang mana kesan bunyi / sound effects adalah sama seperti dalam pawagam!

*ehem.. so lepas ini kalau anda menonton Titanic di HBO, anda akan terasa seperti anda menonton filem tersebut di pawagam satu ketika dahulu.. :)

FEEL LIKE NEVER BEFORE

Astro B.yond memaparkan imej broadcast dalam julat 16:9, yang sangat luas skrinnya!

TOUCH LIKE NEVER BEFORE

Astro B.yond juga sangat user friendly, ia mempunyai 7 days’ programme guide dan dengan hanya one-touch convenience.

Anda berminat untuk subscribe Astro B.yond..?

Untuk pelanggan Astro yang sedia ada, anda hanya perlu menambah RM20 sahaja dan set astro anda yang sedia ada itu (dekorder, satelit dish, remote) akan ditukar dengan set Astro B.yond (1 Astro B.yond box, B.yond dish, new smart card, new remote control and new HDMI cable) all for FREE! :)

Untuk bukan pelanggan Astro, anda perlulah melanggan Astro terlebih dahulu, dan apabila set Astro b.yond sudah available, ia akan dihantar pada anda! :)

oh ya, buat masa ini, sekiranya anda subscribe Astro B.yond, anda sudah boleh experience HD effek di channel-channel berikut:

-Astro Supersport HD
-HBO HD
-National Geoghraphic Channel HD
-History Channel HD

Insya allah, soon, akan diluaskan ke channel2 lain pula! :)

So, marilah memeriahkan Astro B.yond Bloggers Night yang akan dibuat pada:

-13 Januari 2010
-7.30 mlm - 10.30 mlm
-Modesto's Desa Sri Hartamas
(dekat je dengan PSN tu!)

kerana mungkin anda salah seorang pemenang bertuah yang akan membawa pulang satu set Astro B.yond beserta 32 inci LG High Definition TV! :)

Jom!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)