Pages

Search This Blog

ASTRO B.YOND ~ Beyond the impossible!

Salam...

Well, sekarang ini saya rasa hampir SEMUA orang mempunyai set ASTRO di rumah masing-masing, bukan? Mengapa? Sebab ASTRO macam-macam ada! :) lengkap untuk semua generasi! Dari kanak-kanak, kepada para remaja, dewasa, mahupun warga emas.



Dan kini, ASTRO telah mengembangkan sayapnya dengan melancarkan Astro B.yond baru-baru ini. Dan kini, dengan kerjasama Nuffnang, pihak Astro akan menganjurkan Astro B.yond Bloggers Night di mana para bloggers yang hadir boleh memenangi 3 set unit Astro B.yond, yang mempunyai:

- 32" LG High Definition TV
-Astro B.yond box
-new remote control
-new outdoor dish
-free subscription to Astro B.yond channels!

Yup! sangat best, kan! Tapi, apa yang hebatnya TV High Definition (HD) ini berbanding TV biasa (SD)?

Well, mari saya cerita beberapa keistimewaan HD berbanding SD.

SEE LIKE NEVER BEFORE

HD TV menawarkan 5 kali ganda lebih detail, lebih sharp, dan lebih clear.

HD TV juga menawarkan true to life colour. Yang bermaksud warna seakan-akan sama dengan real life!

*nak tengok perbezaan HD dengan SD...?


Cuba perhatikan yang dalam huruf 'b' itu, adalah HD. Sangat clear, kan..? HEAR LIKE NEVER BEFORE

HD TV menawarkan Dolby Digital Technology yang mana kesan bunyi / sound effects adalah sama seperti dalam pawagam!

*ehem.. so lepas ini kalau anda menonton Titanic di HBO, anda akan terasa seperti anda menonton filem tersebut di pawagam satu ketika dahulu.. :)

FEEL LIKE NEVER BEFORE

Astro B.yond memaparkan imej broadcast dalam julat 16:9, yang sangat luas skrinnya!

TOUCH LIKE NEVER BEFORE

Astro B.yond juga sangat user friendly, ia mempunyai 7 days’ programme guide dan dengan hanya one-touch convenience.

Anda berminat untuk subscribe Astro B.yond..?

Untuk pelanggan Astro yang sedia ada, anda hanya perlu menambah RM20 sahaja dan set astro anda yang sedia ada itu (dekorder, satelit dish, remote) akan ditukar dengan set Astro B.yond (1 Astro B.yond box, B.yond dish, new smart card, new remote control and new HDMI cable) all for FREE! :)

Untuk bukan pelanggan Astro, anda perlulah melanggan Astro terlebih dahulu, dan apabila set Astro b.yond sudah available, ia akan dihantar pada anda! :)

oh ya, buat masa ini, sekiranya anda subscribe Astro B.yond, anda sudah boleh experience HD effek di channel-channel berikut:

-Astro Supersport HD
-HBO HD
-National Geoghraphic Channel HD
-History Channel HD

Insya allah, soon, akan diluaskan ke channel2 lain pula! :)

So, marilah memeriahkan Astro B.yond Bloggers Night yang akan dibuat pada:

-13 Januari 2010
-7.30 mlm - 10.30 mlm
-Modesto's Desa Sri Hartamas
(dekat je dengan PSN tu!)

kerana mungkin anda salah seorang pemenang bertuah yang akan membawa pulang satu set Astro B.yond beserta 32 inci LG High Definition TV! :)

Jom!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)