Pages

Search This Blog

Handbag manakah pilihan anda?

salam...

Saya sedang bosan melayari internet yang agak slow (that's why saya tak berapa jengah blog-blog anda. sorry.. blame it on the broadband! huh! )

Anyway, saya saja google handbags.. :) sangat cun!

saya saja nak tanya anda.. all the ladies out there..

1. Brand apa yang menjadi pilihan anda kalau anda shopping for a handbag..?

LV ke, Channel ke, Coach ke, Bonia ke.. dll

and why...?

-for me, saya suka Coach. Sebabnya corak dia simple, and tak terlalu messy. :) tapi harganya quite expensive lah... :(

adakah anda suka handbag yang begini...?atau ini...? (saya panggil patchwork)
atau ini...?:) let's share..

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

7 comments:

Anonymous said...

suka patchwork!!
has mmg suka bag jenama C* ni ;)
yg 1st tu agak berat. sbb buckle tu..
yg 3rd lak..mcm eceh nk ambik brg ;)

MommyDania said...

tgk budget la. kalau takde limit, chanel it is. hehehe. sy tgk bag, kena cinta pandang pertama. kalau balik duk angau, maknanya that's the one. ciri2 pulak, xsuka ada compartment, sy suka yg skali bukak terus nmpk (mcm LV NF) tp mesti ada zip (safety), 1 tali instead of 2 dan mesti blh berdiri tegak, bkn letak & lendut or baring. byk lg ciri2 beg saya tp tu yg basic. mak mmg cerewet tang bag2 ni

Zuhaini said...

honeylanz:
hehe.. saya pun suka Coach. sweet je design dia kan..? :)

Mommy Dania:
oh.. banyaknya ciri-ciri yang perlu ada! ahaha... gitu rupanya. :)

iena hamdi said...

akak pun coach...

so utk 3 design ni.. akak pilih yg atas sekali

Butterfriday by Sylista said...
This comment has been removed by the author.
Butterfriday by Sylista said...

Saya ada menjual dalam 4 unit Coach original items kat blog saya. Jenama lain pun ada macam Fossil, Wilsons Leather, Joan & David dan Charles & Keith. Tak banyak stock la sebab I bukan 'seller' cuma nak clear closet saja. Ada yang memang baru dan tak pernah pakai. Saya nak jual lelong sebab dah banyak beg pun. Cuba2 lah tengok, harga pun tak lah semahal macam kalau pergi Coach Store. Ada beg tu dalam RM682 nak jual jugak tapi saya belum upload. Kalau minat boleh contact direct kat saya sylistastyle@gmail.com nanti I boleh tunjuk gambar.


Coach yang patchwork tu bagi saya kira paling ugly sebab walaupun original tapi macam style Petaling Street. Coach yang 1st tu Op Art collection - ianya yang terbaru dan modern sikit bentuk 'C' dia tu. Yang nombor tiga tu classic 'C' - kira takkan outdated punya.


Beg ni saya memang kaki beg... tapi saya tak minat LV, Gucci, semua. Kalau boleh saya suka Mulberry tapi memang mahal la, baik simpan duit tu untuk travelling.. Haw haw haw...

Pasal brand yang paling I suka ialah Longchamp Les Pliage collection. Sebab design dia simple, classic dan style dia bila orang pakai nampak 'class'... hehehehe... Lagipun boleh lipat2 dan sangat ringan kalau nak letak majalah2 apa semua...

Brand Bonia sekarang macam dah nampak setanding harga dengan Coach kan? Tapi design dia macam style datin-datin je hehehehe...

Ayl Aziz said...

Saya suka Prada, Miu Miu (skrg tgh kumpul duit untuk beli Miu Miu), Fendi, Dior, Tod's dan paling suka ialah Chanel tapi terlalu mahal saya belum mampu nak beli lagi. Saya ada byk Coach dari koleksi poppy spotlight, sequin hingga Maggie.

Saya ada berdozen handbags dari Lamb, Betsey Johnson hingga ke Prada.

Design2 kat atas tu design Coach lama. Yang gambar pertama quite ok. Yang lain terlalu byk imitation. Penat kumpul duit beli beg ori tapi org sangka kita carry fake. LV pun byk fake tapi ambil jalan selamat, kalau nak beli, beli yg 'kurang diimitate'. Saya suka bercerita tentang handbag. Hati saya jadi berbunga2 kalau sebut tentang bag.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)