Pages

Search This Blog

Jom Tengok Tooth Fairy!!!!

salam...

Kami sekeluarga dah tengoh dah...

Kami ke TGV Isnin lalu (tengok pun sebab dapat tiket free...)

So, ceritanya begini:

Dwayne Johnson is “The Tooth Fairy,” also known as Derek Thompson, a hard-charging hockey player whose nickname comes from his habit of separating opposing players from their bicuspids. When Derek discourages a youngster’s dreams, he’s sentenced to one week’s hard labor as a real tooth fairy, complete with the requisite tutu, wings and magic wand. At first, Derek “can’t handle the tooth” – bumbling and stumbling as he tries to furtively wing his way through strangers’ homes…doing what tooth fairies do. But as Derek slowly adapts to his new position, he begins to rediscover his own forgotten dreams.

so.. u all pun boleh agak lah kan..?

cerita nya agak tipikal.. macam cerita yang Dwayne Johnson (The Rock) pernah berlakon dulu.. tajuknya The Pacifier. Ingat tak..?
So, jalan cerita lebih kurang sama..

Mula-mula seorang yang stubborn, bad manners (tak la bad mana pun, but egois).. and then bila dia jadi tooth fairy, after that, slowly dia berubah..

the end.

:)

tapi yang saya suka cerita ini adalah cerita ini sangat kelakar! yup. very.. very.. very funny!
so, kalau u all mencari jalan untuk release stress (hari-hari jem.. penat jaga anak-anak etc), ini adalah cerita yang paling sesuai! :)

So, weekend ni boleh lah terjah cinema berdekatan!

**saya lepas ni nak tengok Adnan Sempit pulak.. ahahha :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)