Pages

Search This Blog

Jom Tengok Tooth Fairy!!!!

salam...

Kami sekeluarga dah tengoh dah...

Kami ke TGV Isnin lalu (tengok pun sebab dapat tiket free...)

So, ceritanya begini:

Dwayne Johnson is “The Tooth Fairy,” also known as Derek Thompson, a hard-charging hockey player whose nickname comes from his habit of separating opposing players from their bicuspids. When Derek discourages a youngster’s dreams, he’s sentenced to one week’s hard labor as a real tooth fairy, complete with the requisite tutu, wings and magic wand. At first, Derek “can’t handle the tooth” – bumbling and stumbling as he tries to furtively wing his way through strangers’ homes…doing what tooth fairies do. But as Derek slowly adapts to his new position, he begins to rediscover his own forgotten dreams.

so.. u all pun boleh agak lah kan..?

cerita nya agak tipikal.. macam cerita yang Dwayne Johnson (The Rock) pernah berlakon dulu.. tajuknya The Pacifier. Ingat tak..?
So, jalan cerita lebih kurang sama..

Mula-mula seorang yang stubborn, bad manners (tak la bad mana pun, but egois).. and then bila dia jadi tooth fairy, after that, slowly dia berubah..

the end.

:)

tapi yang saya suka cerita ini adalah cerita ini sangat kelakar! yup. very.. very.. very funny!
so, kalau u all mencari jalan untuk release stress (hari-hari jem.. penat jaga anak-anak etc), ini adalah cerita yang paling sesuai! :)

So, weekend ni boleh lah terjah cinema berdekatan!

**saya lepas ni nak tengok Adnan Sempit pulak.. ahahha :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)