Pages

Search This Blog

on Wangsa Walk Mall and Restoran Ayam Penyet!

Salam...

Tonight, dinner kami adalah.. Nasi Ayam Penyet! :) hehe..

Ye, saya tak tahu kenapa tiba-tiba meroyan nak makan nasi ayam penyet pulak! Kebetulan malam ni kami tidur di Keramat, so i asked my hubby to bring us to Wangsa Walk Mall!


U all dah sampai sini...? Just belakang Carrefour Wangsa Maju...

Bangunan sangat besar! (ground floor dia banyaaaaak sangat restoran, A&W lah, Secret recipe lah etc)

ada Popular bookstore, ada kedai FOS, and kedai-kedai lain, seperti kedai spek, kedai kasut.. dan satu area yang ada banyak booth handphone.. oh ya, ada karaoke.. and in the future, TGV.

SO, back to ayam penyet. Inilah kedainya!

~i editted the pic a lil bit.. ntah apa jadi, so just please igore my "fangs"~ :)

pergi tadi tak la ramai sangat orang,.. setelah order, i had to wait about 10 - 15 minutes to get my food. ok la. although i think sepatutnya tak selambat itu.

kami mintak nasi putih + ayam penyet + sayur masak lemak + mango juice.

(ye, nasi dan ayam asing. that means charge pun different la tu.. )


secara keseluruhannya, ayam dia sedap, tapi kalau nak kata Nasi Ayam Penyet, for me, saya lagi suka Kuching punya Nasi Ayam Penyet. Sebabnya..?

Sebab, yang Sarawak punya, nasi dia (saya rasa) adalah nasi kukus. meanwhile yang saya makan tadi adalah plain rice! imagine makan nasi dengan ayam! sangat erm.. weird la! alhamdulillah, ada kuah sayur masak lemak sebagai penyelamat!

anyway, that would me my last time...*sigh* :(

-pen off. 1.00 am. 17th jan

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)