Pages

Search This Blog

Saya? Suri Rumah????

salam...

Well, saya duduk diam-diam di rumah ini selama hampir 2 minggu (sebab MC disebabkan lung infection) telah menyebabkan saya berfikir, Kalaulah saya sorang Suri Rumah sepenuh masa, macam mana agaknya ya..?
Oh, saya rasa saya tak mampu menjadi sorang suri rumah yang berjaya! isk.. isk..

Tau kenapa??

Reason number one: Saya tak mampu bangun awal -untuk siapkan anak2 ke sekolah.. so far saya terjaga dalam pukul 6.30 pagi, baru nak kelam kabut kemaskan beg Alia untuk dihantar ke babysitter.. huhu :(
Reason number two: saya rasa bosan duduk di rumah, makan tidur saja.. mungkin sebab entertainment yang kurang kot.. internet slow.. and then Astro rumah kami pula tiada channel Movie.. hihi.. kalau ada, sure melekat depan TV saja.. :)

Reason number three: Jiran sebelah rumah tiada. so kalau ada, at least, boleh juga borak-borak kosong... :)

Reason number four: Suri rumah ini tiada transport. oh.. kalau ada transport, bestnya hidup! kejap ke dah ada di mana-mana.. :)

Reason number five: Rumah ini tiada oven. Yup. hari itu kami install tempat masak tu dan hood di atas tu saja. lupa pula nak pasang / beli oven.. so kalau ada, boleh la saya merajin-rajinkan diri ber baking ke.. hihi :) *mode berangan*...

Anyway, itu adalah 5 reasons why saya rasa saya tak fit untuk menjadi seorang suri rumah yang berjaya... sedih, kan? huhu...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

7 comments:

Ieza said...

ieza suri rumah sepenuh masa..ada transport..ada astro..ada broadband..tapi ieza still boring..jadi klau siti nk jadi suri rumah fikir la berkali2 yek..

Zuhaini said...

Ieza:
oh.. ya ka..? i thought those are enough.. anyway, terima kasih kerana memberi komen ya! :)

mama | sarah | syimir said...

kalo sy nak jadi surirumah tapiii dapat elaun keceriaan, tugas utama looking after hasben n kids shj.tugas2 pembersihan rumah mesti ada pembantu. Sy blh bawa kereta tp lg suka kalo ada driver..mueheeee...edisi berangan best juga..

Zuhaini said...

mama sarah syimir:
amboi.. menariknya! muahahah... :) yup. tapi best, kan kalau ada semua tu... :D

~: UmmiNor:~ said...

saya pun jenis takleh duk umah, nanti asik jadi samba je ngan my kids punya kerenah aummmmmmmmm!!!

Zuhaini said...

UmmiNor:
oh.. sama la macam saya..
mak ai.. garangnya!!! :D

Anonymous said...

i was working b4, only setahun lalu jd suri rumah & part time student..now sungguh2 mencari kerja...tokleh la dok rumah gitu aje..rasa otak makin karat. tp mmg syok la dpt homeschool anak, spend time dgn anak, rumah lebih terurus & family sihat sebab makan berjaga. tp mmg la bosan..ada this voice in my head nagging kata i can do better than this...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)