Pages

Search This Blog

Sesi Cuba Jaya : Spagheti Bolognese

Salam...

Minggu lepas as i was jalan-jalan dalam Central Mart itu, saya ternampak ini (Spaghetti Bolognese souce mix).So i've decided to give it a try.

Agak-agaknya apa jadi ya...?

Tada!Boleh la, kan? (untuk seorang tukang masak amatur macam saya...) :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.

8 comments:

Farra Dhelina said...

nmpk mcm sedap ke kak!! adoii terliur sy tgk!! hehe ;p

♥Hernee Nazir♥ said...

menyelerakan..nyum2..

Zuhaini said...

Farra:
oh.. saya tak reti masak pun.. tu pun jadi sebab ada sos instant! hihi..

Hernee:
oh, biasa je.. org tak pandai masak.. itu le jadinya.. :D

~: UmmiNor:~ said...

zu, cuba jaya ek? sy selalu guna yg dlm can tu, tp nnt nak try buat sendiri la, pakai tomato yg masak ranum tu, then blend :D

Queenin Murni said...

simple ja resepi bolognese ni zuhaini, lagi senang dari masak kari ok? hahah!

Zuhaini said...

Ummi Nor:
ye, cuba jaya.. sebab selama ni pakai sos prego tomato, and then campak2 yg lain2 tu.. yang instant ti x pernah try lagi.. :) oh, ada dalam tin ya..?

Queenin:
haha.. ye ke..? saya bab2 memasak ni memang fail la.. haha..

♥iqah♥ said...

kak ani.
guna yang prego dalam tin lagi sedap.
tin hijau campur dengan tin oren.
then , campur mayonis sikit.
owh , before that , tumis bawang yang dah potong kiub dengan butter.
then baru masuk prego.
nak letak sosej pun boleh.
kita hantu spaghetti.
haha.
:D~

Didi Nadhirah said...

wah macam sedap je tak pernah jumpa lak

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)