Pages

Search This Blog

Tag: Anda Berkaca-mata?

Salam...

oh.. saya telah di tag!! tolong!!!

tetapi memandangkan the blog has to be updated, so layan sajalah ya! :)

So, tag tersebut adalah dari cik Hanz! tima kasih.. tima kasih.. :)

1. Sejak bila anda mula berkaca mata ??

Well, sejak i was in Standard 4. yup.. sangat muda remaja, kan..? :)

2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?

Well, cikgu tulis apa tah di blackboard, saya x nampak.. saya nampak blur aje..

3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata

Time tu 150, kanan n kiri.

4. Jenis/bentuk kaca mata and yang pertama

Oh.. the big one! and plastic one! ala, yang macam dalam cerita Betty La Fea tu.. yg si Betty pakai spek besar tu.. yang itu la! ahahah....

5. Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini

Oh... kan saya selalu upload..? anyway, saya suka frameless, tapi pernah beli sekali, a bit mengecewakan la, sebab skru senang loose. so, saya pun tukar kepada half frame. sampai sekarang. Oh ya, oleh kerana muka saya bulat/lonjong, so saya buat spek yang shape dia ala-ala rectangle .. :) nak tengok...? Tada! (oh ya, spek saya ada elemen -fotogray-?? (apa tah nama sebenarnya.. ala, kalau time siang, panas terik, dia akan ubah warna to dark.. ) :)

6. Berapa power terkini anda ?

Erm.. tak la banyak sangat.. dalam 200 ke 210 gitu.

7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini

Erm.. orang kumpul spek ke..? saya tak kumpul, cuma ada satu ni (yang tengah pakai ni) dan satu lagi (for emergency) :) yang dulu-dulu sudah buang.. :)

8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata sepeti saya, sila nyatakan sebab musabab

Erm.. saya suka atau tak suka, kena pakai juga, sebab dah nama pun rabun! ahahah... so, rasanya x dak sentimen gitu kot.. :)

9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?

Actually, saya pernah beli contact lense. Time di Universiti dulu. Saja nak try. But saya tak selesa la. sebab masuk bilih kuliah tu aircond, and then rasa macam mata kering semacam.. and then my friend kata, kena pakai eye drop la.. bla bla.. so in the end, saya buang je contact lense tu! so that's the end of my contact lense. no more. :D Oh ya, menjawab soalan diberikan, of course lah saya lagi gemar spek mata! :)

10. Opto pilihan?

Erm.. actually saya dah buat di banyak kedai optometris. Dari Omar Optometris (di Giant Hulu Kelang), and then, cuba Focus Point, and then Bolton Vision (di Carrefour Wangsa Maju) dan yang terakhir, England Optical. :) So, optometris pilihan..? x dak. saya beli di kedai spek yang ada jual spek seperti yang saya suka.. :)

11. Pasangan anda berkaca mata ?

Oh tak.. :) hehe.. kalau tak, sure dia merasa dukung anak, and then anak try to cabut his spek! ahahah :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)