Pages

Search This Blog

Tag: Anda Berkaca-mata?

Salam...

oh.. saya telah di tag!! tolong!!!

tetapi memandangkan the blog has to be updated, so layan sajalah ya! :)

So, tag tersebut adalah dari cik Hanz! tima kasih.. tima kasih.. :)

1. Sejak bila anda mula berkaca mata ??

Well, sejak i was in Standard 4. yup.. sangat muda remaja, kan..? :)

2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?

Well, cikgu tulis apa tah di blackboard, saya x nampak.. saya nampak blur aje..

3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata

Time tu 150, kanan n kiri.

4. Jenis/bentuk kaca mata and yang pertama

Oh.. the big one! and plastic one! ala, yang macam dalam cerita Betty La Fea tu.. yg si Betty pakai spek besar tu.. yang itu la! ahahah....

5. Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini

Oh... kan saya selalu upload..? anyway, saya suka frameless, tapi pernah beli sekali, a bit mengecewakan la, sebab skru senang loose. so, saya pun tukar kepada half frame. sampai sekarang. Oh ya, oleh kerana muka saya bulat/lonjong, so saya buat spek yang shape dia ala-ala rectangle .. :) nak tengok...? Tada! (oh ya, spek saya ada elemen -fotogray-?? (apa tah nama sebenarnya.. ala, kalau time siang, panas terik, dia akan ubah warna to dark.. ) :)

6. Berapa power terkini anda ?

Erm.. tak la banyak sangat.. dalam 200 ke 210 gitu.

7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini

Erm.. orang kumpul spek ke..? saya tak kumpul, cuma ada satu ni (yang tengah pakai ni) dan satu lagi (for emergency) :) yang dulu-dulu sudah buang.. :)

8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata sepeti saya, sila nyatakan sebab musabab

Erm.. saya suka atau tak suka, kena pakai juga, sebab dah nama pun rabun! ahahah... so, rasanya x dak sentimen gitu kot.. :)

9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?

Actually, saya pernah beli contact lense. Time di Universiti dulu. Saja nak try. But saya tak selesa la. sebab masuk bilih kuliah tu aircond, and then rasa macam mata kering semacam.. and then my friend kata, kena pakai eye drop la.. bla bla.. so in the end, saya buang je contact lense tu! so that's the end of my contact lense. no more. :D Oh ya, menjawab soalan diberikan, of course lah saya lagi gemar spek mata! :)

10. Opto pilihan?

Erm.. actually saya dah buat di banyak kedai optometris. Dari Omar Optometris (di Giant Hulu Kelang), and then, cuba Focus Point, and then Bolton Vision (di Carrefour Wangsa Maju) dan yang terakhir, England Optical. :) So, optometris pilihan..? x dak. saya beli di kedai spek yang ada jual spek seperti yang saya suka.. :)

11. Pasangan anda berkaca mata ?

Oh tak.. :) hehe.. kalau tak, sure dia merasa dukung anak, and then anak try to cabut his spek! ahahah :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Do you have something / product/ business that you want me to help you promoting it? Just fill in the "Contact Me" form at the bottom of this blog and the charge is : RM35.00 (for a post entry), and RM10.00 per month (for banner spot at the Sidebar). If you'd like to become our sponsor, please click
here. Thank you.
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)