Pages

Search This Blog

Adnan Sempit vs Tooth Fairy

Salam...

Semalam cuti hari Wilayah Persekutuan.. so, kami cuti! :)

Cuba teka apa kami buat semalam....?

.
.
.
.

Tengok wayang!!!!

Saja jalan-jalan menghabiskan duit.. :) nanti duit dah habis, duduk rumah saja la jawabnya..

Anyway, kami ingat nak tengok cerita action.. macam Universal Soldier..

tup tup.. nak beli tiket, sekali tu budak cashier tu cakap:

"err... cerita ini 18 tahun ke atas je..."

and then kami (ayah alia dan ibu alia) terkejut jugak la.. kami jawab balik:

"dik.. kami dah 18 tahun ke atas dah! ahaha" ye, sambil tergelak.. :)

budak cashier jawab balik :

"tak kak.. dia ni..." sambil jarinya menunjukkan pada Alia yang comel itu..

erm.. terkedu kejap. Rupanya sangat strict TGV rupanya ya...?

Anyway, that has made us changed our mind to watch ADNAN SEMPIT instead..

Cerita ini saya bagi ... 3 bintang, out of 5 bintang..

Ye, saya sangat kecewa sebenarnya.

Saya ingat kot lawak la sangat cerita ini... Lawak dia ok, tak la slapstik macam Senario, but tak capai level Afdlin Shauki la..

(but compared dengan Tooth Fairy, memang tak boleh lawan la.. berkali-kali ganda lawak!! )

Secara keseluruhan, memang pelakon cerita Adnan Sempit mantap-mantap. Storyline cerita pun ok..

Sekian.

:)

**keputusan pemenang My-Alia.com Special Giveaway petang ini, pukul 1.05 petang ya! :) Stay Tune....
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here.
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)