Pages

Search This Blog

Baju Branded - adakah ia penting?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Pernah tak anda ke taman atau shopping complex..

selepas itu, anda sedang melayan anak anda menaiki "Thomas" yang mengeluarkan bunyi dan bergerak-gerak selepas dimasukkan RM1.00 itu..

And then, ketika anda sedang 'menanti' Thomas atau "kuda" itu habis beralun, a
nda pandang kanan, kiri dan ke depan, ke belakang... (sebab terlalu bosan... sambil mencari en suami... sebab nak pass anak padanya, kerana ibu nak pergi jenguk kedai Mothercare.. haha)

lepas tu, it hapens ada satu family berdekatan.

PERNAH tak anda JUDGE A BOOK BY ITS COVER?

Macam family tadi... Pernah tak anda judge mereka hanya dengan cara mereka berpakaian, brand pakaian mereka, dll?


Well, saya akui, saya pernah. In fact, selalu!

Macam kami ni yang agak kerap ke One Utama, kami suka lepak-lepak sambil melayan ALia yang gemar menaiki Kuda, sambil observe orang ramai.


Sometimes sesetengah family yang agak berada boleh dilihat dengan cara berpakaian atau dengan jenama pakaian mereka. Yup. sangat senang!

Bila berpakaian jenama mahal, nampak macam ada standard, bukan? :)

So, adakah anda seorang yang mementingkan jenama?

Macam saya, kalau mampu, saya beli la yang ada "nama'.. tapi kalau fulus tak mengizinkan, beli mana yang mampu je... :)
Anda pula macam mana...?

Jom Join My-Alia.com Monthly Giveaway... Klik sini ya...

13 comments:

noor afzan said...

for x penting asalkan cantik kak..

akrimi said...

same with me..janji selesa...(actually yang branded tak de saiz XXXL!)

Zuhaini said...

noor afzan:
oh.. asalkan cantik..? heheh.. biasanya yang cantik tu la mahal.. hihi

akrimi:
yup. selesa :)

Intan @ mama ammar said...

hi zu, dah lama tak komen blog u. (ni pon komen dari sepital sebab sangap gila tunggu)

saya tak beli baju2 branded sebab saya mmg kedekut. so duit yg di save itu digunakan untuk membeli gadget2 kegemaran saya. oh, tapi kasut saya mmg suka yg branded. bak kata orang, prioritized!

Uda said...

salam..
kalau saya, beli ikut kemampuan dan keselesaan anak2..yang penting tiap2 bulan tak terbelenggu dgn hutang kad kredit :)

Zuhaini said...

intan:
hehe.. kedekut..? ye ke..? :) oh, kasut branded ya..? hhihi... terbalik la kita!
**ehem.. u kat spital awat...? story la sket...

Uda:
oh.. bagusnya... :) alhamdulillah...

onniey84 said...

tk kisah pun pd jnama...
yg pnting cntik , selesa dan hgra mnarik

Anonymous said...

sorry..kalu has, iye pentingkan jenama. tapi bkn semua la. tgk kemampuan/keperluan. sbb mcm lebih nmpk cantik n tahan lama..

Zuhaini said...

onniey84:
oh.. gitu.. saya kadang2 kisah! hihih...

honeylanz:
betul juga tu. kalau branded mmg tahan lama! :)

lia said...

x pernah amik kisah psl jenama... asalkan dlm lingkungan bajet yg da d buat & lawa d mata, sambar jer....

C.e.T.o.T said...

kalau cetot, kalau ade rezeki lebih, gatal2 juge intai yg branded tapi branded yg not so la .. sebab ada branded yg beribu riban.. x mampu makcik..

kalau duit tak mengizinkan, beli yang x branded.. janji selesa..

kite kerja penat cari duit ape salahnye cari yg branded as reward utk diri kita ye tak... tupon kalau seseorang teringin nak pakai yg branded..sebab ape... ada kawan saya die mmg suka pakai yg x branded,,so die ade duit byk pon die x pandang sgt yg branded2 ni.. pelik dan sgt berjimat.

Nurhayati said...

kalau ada duit lebih mmg beli baju mahal sket.. kalau tak beli mana yang mampu je.. yg penting cantik!!

dbalkis said...

for me quality..quality..quality..ada baju cap ayam dah lusuh benor walaupun baru 2 3 kali pakai..tapi ada yang besh cap cik pureen warehouse sale RM 5 sepasang (suar n baju) masih sangat cantik walaupun dah dilenjan berbulan2..

Dhani pun lebih suke kasuk croc 10 hengget dia dari kasut nike yang keras dan kene pakai stokin tu..budak kecik pun tau pilih..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)