Pages

Search This Blog

Bangun Lambat - salah siapa?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Oh.. Kadang kala (ada la sekali dalam sebulan) saya TERbangun lewat.

Biasanya tidak lain tidak bukan puncanya ALia la!

Tengah malam tak boleh tidur... sometimes dia nangis2 mintak digaru (ye, kadang2 eczema dia datang kembali, so selagi tak sapu Elomet (steroid tu!), selagi tu dia menggaru.. huhu)

So end up, ibu dia terlajak...

Salah siapa...?

Tapi biasalah, en suami akan salahkan si ibu... huhu :(


si ibu salahkan en suami balik... ahahah.. elok la tu.. (macam bangau oh bangau la pulak kan..?)

Anyway, kalau anda TERlewat bangun, salah siapa...? dan siapa dipersalahkan..? hihihi....

~Jangan la salahkan saya.... ~Alia

**Giveaway dah tamat ya! :) tq to those who join....

8 comments:

mama | sarah | syimir said...

sakan la menyanyi bersama2..."aku tak bersalah..." heee

azzamoro said...

i dah 3 malam tak cukup tidur sebab airyll selsema. memang adatla tunding menunding jari tu..

Hanz said...

Baby Hambali pun lately ni jadi burung hantu..haru-biru mama ngan papanya...

KC said...

fakta - kurang tidor adalah salah satu "perks" yg bakal dihadapi oleh semua parents sebaik saje mempunyai anak! my advice, deal with it laa tapi mmg orang laki ni kan klu boleh nak salahkan yg pempuan gak..huh!

Happy Parenting! LOL

mommyYen said...

kita pun salu lambat dan buat2 bangun lambat..haha..semua ibu mmg mcm tu kan.

lailasani said...

punca kita bangun lmbat adalah SAMA.. sbb my damia pun eczema. musim2 panas mcm ni lagilah haru. tiap2 mlm kena bangun garukan/boh bedak/boh calamine losyen... ngantuk mama dia...

btw, selain elomet, biasa guna losyen ape lagi? mandian/syampu guna yg special ke utk alia?

Anonymous said...

has salahkan jam loceng! hehehe..

MAMASYAZA said...

akak pun kengkadang terbabas gak, selalu pasal si kecik jugak, 3 jam sekali mintak susu, terpaksa bangun bancuh susu, camne la nak nyenyak tdo, kalo terlewat bgn tidak syak lagik si mama le yg salah, pasal tdo tak sedar dunia...apsal ekkk si abah tak salahkan sedangkan dia yg tak sedar dunia...tdo sampai bersiul montot...hehehe

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)