Pages

Search This Blog

Bapak? Ayah? Daddy? Abi? or... ???

Salam...

I was surprised to see this!
ok, i know, i'm not the ONLY person on earth who calls my dad, BAPAK.

But at first glance, i thought it was MY BAPAK! ahaha...
and i went to his blog.

oh.. Alhamdulillah, it was NOT my Bapak! lucky!


Anyway, what do you call your dad?


And what does/do your child/children call/calls your hubby?


In my case, mr hubby insisted on Ayah! (he dislike "BAPAK" very much.. he said it was too 'rude'.. aiyo.. rude apa plak!)

Anyway, how 'bout u...?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here.

12 comments:

Anonymous said...

ayah. slang Trg jadik " ayoh"

Queenin Murni said...

me panggil bapak jugak..

selalunya org perak kot panggil bapak. :P


my kazen lagi la, apak trus.. hahha!

Nanak said...

i called my Dad- Daddy..my FIL-Papa

CiKaYu said...

i called my abah 'ABAH', arwah fil pun panggil 'ABAH'. now, my hubby prefers icha call him 'baba'. i think the combination of 2 ABAHs...

rizza said...

anak kami panggil hubby ... BAPAK..


dah nama pun belah hubby ade sikit2 keturunan jawa... hubby dulu pun panggil arwah ayah dia BAPAK...

tak de le bunyik rude pun..kalau di panggil dengan nada sopan dan lembut... macam anak kami.. kalau dia panggil Bapak dia lembut je bunyi....

heheehe

rizza said...
This comment has been removed by the author.
salzahari said...

org dolu mmg panggil bapak..saya panggil Pak...Mak...FIL saya panggil abah. Anak saya panggil ayah dia papa! senang

Zuhaini said...

honeylanz:
wah.. tu dia.. anak ganu! :)

Queenin:
oh.. sama la ngan saya! :)

Nanak:
Daddy bunyik lembut ye... :) sweet...

cik ayu:
oh.. gitu... BABA ye..? jiran saya panggil bapak mereka BABAH.. :)

rizza:
hehe... macam kami adek beradik la, panggil bapak. tak rude pun sebab dah biasa, tapi kalau org luar dengar dia rasa pelik kot..

salzahari:
wah.. banyaknya! :)

Nurhayati said...

my FIL panggil BAPAK hehe

Zuhaini said...

Nurhayati:
wah.. ada jugak orang panggil Bapak ya! :) ingat kot kami adek beradik jer.. :D

Mummy Dasy said...

called him Ayah....

Yan said...

"In my case, mr hubby insisted on Ayah! (he dislike "BAPAK" very much.. he said it was too 'rude'.. aiyo.. rude apa plak!)"

cam kelakar plak statement nih heheh...

dua2 side, me n hubby pgl bapak kitorang 'AYAH'

tp anak pgl hubby 'abbi', mula hubby nak 'ayah'.. tp yan tak setuju pasal kite dah ade dua ayah.. hehe

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)