Pages

Search This Blog

Ibu Bapa : Mudah terguris!

Salam..

Ceritanya begini.

Hari ini saya dan hubby sepatutnya bawa my Bapak ke HUKM for a physiotherapy.

Kebetulan mr hubby bz, so saya tawarkan diri untuk hantar la.

Tapi my Bapak kasihan pada saya, so beliau offer to reschedule to another date.

So, kami ingat it ends there.

Rupanya my Bapak berkecil hati rupanya...

Kononnya kami ni sibuk sangat, sampaikan tak boleh nak tolong sikit...

Aduhai... jenuh pujuk.

Begitulah, sometimes we were torn, between obligation, and duties.

between our responsibilities towards our dad, and our mountains of work in the office.

Huhu :(

Bapak, jangan merajuk ya! Next week, kita pi HUKM ya! ;)


My Beloved Bapak!

Berminat menyertai My-Alia.com Monthly Giveaway? Sila klik sini...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Berminat mengiklan di My-Alia.com?
Sila klik sini.

7 comments:

MeL MikaiL said...

org2 tua mmg mudah sensitive & merajuk..samalah ngan my parents huhu

Zuhaini said...

Mel:
kan..? tu lah.. sometimes lain kita maksudkan, lain pula yang difahami.. huhu :( kena banyak bersabar...

ieda said...

salam..my first visit here..
biasalah..jaga ibubapa lebih susah drp menjaga anak2 tp kita kena banyak bersabar..selalu ingat kesusahan mereka membesarkan kita.

yaya said...

senyum i baca entry u cos ye la u and husband ingat biasa aje, yelah kita yg muda ni mengejar masa ank, kerja, umah tangga dan sbgnya tapi org tua mudah guris hati sebab die rase die layak diberi perhatian penuh juga walaupun kita rase eh tak perlu la kecik hati, anyway semoga berjaya pujuk bapa tercinta. U anak yang baik la... erkkk tetiba terasa i plak yg tak menjaga parents i hikhikhik...

Sz said...

iyeee...mmg makin sensitip bila semakin meningkat umur ni...sabar je la...dulu diorg dah banyak bersabarrr ngan karenah kita kan..skrg turn kita plak..hehee
mcm mak sy la, cepat juga terasa hati kalo anak2nya ini "terlupa" nak tipon 2-3 hari...makanya call je la walau sekejap..heee...cheers

~mama|sarah|syimir~

Zuhaini said...

ieda:
salam.. :) ye, betul.. macam mana sekalipun selalu kena ingatkan pada diri yang ibu bapa dah jaga sehabis baik time kita kecik dulu.. :)

yaya:
hehe.. tu la. tanpa disedari my dad terasa rupanya.. :) mujur dapat detect..

sz:
oh.. gitu. kalau kami punya style, selang 2 atau 3 hari sure call, sebab Atuk ngan Wan nak dengar suara Alia.. hahah :)

mama danial and eva said...

wak joe tak ada ya?

alamak, kekna pun terpaksa cancel cuti appt bapak pada 23 feb ni, sebab 22 feb si iqah tak ada nak jaga budak2. kakna apply cuti 22 feb, boss tak bagi. terpaksa shift cuti 23 ke 22.

agaknya bapak sedih jugak...macam mana ni...susah susah...resign kerja je la yek?

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)