Pages

Search This Blog

Kenapa syarat Giveaway kena Follow blog ini (dan senarai peserta My-ALia.com Giveaway)

Salam..

Ok. Saya terpanggil untuk menyatakan kenapa saya meletakkan syarat "harus menjadi Follower blog ini" sebagai salah satu syarat untuk menyertai My-Alia.com Monthly Giveaway.

U all rasa kenapa..?

:)

Sebenarnya for the past few months saya dapat rasakan blog My-Alia ini dikenali oleh beberapa orang saja.

So, kalau boleh saya nak My-Alia.com ini mempunyai lebih ramai "pembaca setia" lagi!

So, that's why saya pohon supaya sesiapa yang nak join Giveaway tersebut, sila jadi Follower My-Alia.com.

Kalau tak nak join, tak perlu lah jadi Follower. :) senang je.

Lagipun, pada hemat saya, sepanjang Giveaway ini berlangsung, sebenarnya ini adalah tempoh bagi anda semua "menilai" My-Alia.com ini.

Sekiranya anda rasa "ah, bosan la blog ini.." , mungkin anda akan klik pada "unfollow this blog" sebaik sahaja Giveaway tamat.

Namun, sekiranya anda rasa "eh, best juga blog ini, ada Giveaway, ada tips, ada panduan, pendek kata macam-macam ada lah!", mungkin anda akan terus mengikuti blog ini.

So, saya bagi anda kebebasan. sekiranya Giveaway ini tamat, kalau ada di antara anda yang unfollow, saya maklum hal ini..

:) so, saya harap u all faham ya!

Anyway, saya dah compile list peserta....

Cuba check. Kalau anda tak tersenarai, sila jangan berlengah lagi! Tarikh tutup adalah pada 25 Februari ini.... :)

Berikut merupakan list :
1. aidie
2. ♥Hernee Nazir♥
3. JaNnAh
4. Aishah Megahasz
5. Didi Nadhirah
6. Ibu_Khalish
7. Rossy Rias
8. onniey84
9. truelymadlydeeply
10. CatlinaFly

11. zai kulim
12. akrimi
13. ShA-RiFa
14. irmafittaputri
15. CiKaYu
16. ♥iqah♥
17. Sweetlilcraft
18. honeylanz
19. anin
20. ibuayu

21. hanin
22. roses
23. m@y
24. Nuha Ariana
25. arissa.soleha
26. amanina
27. AyuArjuna BiGoshh
28. kakyong
29. wansteddy
30. Sharina

31. ZuH@iLieY
32. natasya merican
33. ♥sofiYy khanYm z.khan♥
34. mama zharfan
35. Marsha
36. AYU IDRIS
37. inasepi
38. inahasan
39. Atiqah
40. segalanyer kuterima...

41. izan cute
42. taufidris
43. syakila
44. ~eVerYtHiNG~
45. My love, I will come to you...
46. Mommy Lyna
47. ZiE FAUZi
48. ~: UmmiNor:~
49. Asmahani
50. ogy

51. NORMI BINTI HAJI MAT YUSOF
52. juniza
53. bella kornikova
54. ieyza
55. Sz
56. nora mazlina
57. Mrs. Masykur
58. Min Aina Ila Aina
59. liwaniel
60. wan senari

61. hazliena
62. d'sarah
63. PapaMama Zakwan
64. nadiah
65. sarah
66. lia
67. Zimah's Depart
68. ApasH
69. arenim
70. Delicious-Cuppies

71. e-caR NazRin aka ibuEiymann
72. mamaMUHAMMAD
73. Yantie
74. temp. housewife
75. Suhaiza Sa'at
76. sumijelly
77. nur aida zainuddin
78. kaklong nuzula
79. nEa FleriDa
80. Maya

81. noor afzan
82. Honey
83. ::Leily | Ummi Alya Husna::
84. Nurul Malyanah
85. Nurul + Nordin
86. NAJIBAH..:^_^:..
87. Farhah (applegreen)
88. cBonKsuNaniE
89. ::m!SS edURA hanUM::
90. maldinifaridkamil

91. aCu
92. Nida
93. Delaila
94. Billet-DOux
95. ...diaNe....(",)
96. NORAIN
97. aqis090209
98. Aimy
99. S.I.T.I
100. Hanz

101. MAMASYAZA
102. izzahazfar
103. Asadullah
104. Fid
105. Asya
106. As
107. dbalkis
108. Mrs. Masykur
109. myra_zoe
110. iEnA eLiEnA
111. hana
112. ABH
113. kinsyakrn
114. LisaVsKhusairi
115. nurul aziyana
116. teh@
117. zaty
118. Ibu Kimie & Balqis
119. hang_lipur
120. Mama_Fatin

121. aZuRa AhMaD
122. ummuabdullahsyaakir
123. Em's Family
124. Mimi
ok. So, setakat ini, ada 124 orang yang join... :) dan peluang masih dibuka kepada sesiapa yang berminat nak join, silakan! Klik sini ya...

Thank you...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here.

10 comments:

Hanz said...

Dah join giveaway! hehehe...

AYU IDRIS said...

Salam Alia...

Ala bukannya susah sgt pun nak jadi follower,klik aje kat button follow tu kan..tapi bg Ayu lah kan, jgnla hanya nak join giveaway semata2 baru nak jd follower,kat sini jugaklah kita dpt tambah kenalan kan? Dapat jugak jalinkan ukhuwah sesama umat....

Yan said...

dulu yan sibuk suh orang jadik follower bile buat contest.. tp contest terbaru ni yan tak letak syarat camtu lg dah.. tak paksa sape2 nak jadi follower or add blog link kite.. pasal klu takat jadik follower or add blog tapi takde nak teruskan silaturrahim tuh.. tak besh jugakkan.. so up to themla nak follow ke idak..

kite pun takleh nak harap orang selalu ke blog kite.. kite kene rajin jengah blog member2.. tu yg rasenye cam satu tanggungjawap besar.. heheheh tak larat nak jengah tiap2 hari.. lg2 klu bz..

Macam yan sendiri..
yan mmg dah lame tak jadik follower sesape.. yan prefer baca thru dashboard seme update kawan2 yg dah sedia yan follow since last year.. then kalau ade topik2 yg menarik tertarik.. insya Allah yan akan terjah dan bagi komen..

dengan kata lain... nak byk orang singgah.. mesti letak cerita2 yg menarik.. semata2 infopun kadang boring.. tapi kalau cite ala2 lucah perghhhh laju orang singgah heheheh...


wah panjang sudah komenku.. macam buat entry sendiri plak... hehe

cBonKsuNaniE said...

YeaYh.I'M In
88..No oNg..heheh~

Mommy Lyna said...

Hehe. Saya bc blog kut hp kan widget folower tak kuar

zailamohamad said...

waah ramainya yang join contest Zu, Zaila anjur contest tapi tak ramai pon join, maklumlah blog orang tak femes kan, tupon nak suruh diorang follow sket punya susah..

Mommy Lyna said...

Zu kalo wat contest memang mencanak peserta. Cayalah!

mamaMUHAMMAD said...

saya nak follow tapi error la..npe ek??

Anonymous said...

Very Interesting!
Thank You!

Anonymous said...

Very Interesting!
Thank You!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)