Pages

Search This Blog

Maid, Babysitter atau Nursery...?

Salam..

Semalam ketika saya hendak mengambil Alia dari rumah babysitter, saya perasan satu perkara..

Ramai pulak budak-budak di rumah makcik babysitter hari ini, ya..?

Rupanya ada penambahan seorang lagi (that makes it total ada la dalam 5 orang)


Makcik beritahu bahawa rakan beliau punya bibik sudah lari!


Oh.. kasihan..


Ye lah, come to think of it, kalau ambil maid (aka Bibik) (dari agensi atau cara lain), kita akan dikehendaki untuk invest dalam ribuan ringgit juga la... (tiket flight, pemeriksaan kesihatan, imigresen etc)

and then, bila dah kerja sebulan dua, lari pula!

Oh.. sangat kasihan, kan..?


And then comes Babysitter (a.k.a. Pengasuh).

Kami pilih option ini sebab :


1. tak mahal sangat (compared to maid, tapi harga lebih kurang sama dengan mursery)
2. tak ramai sangat

yup. point number 2 tu sebenarnya sangat crucial, sebab alia pernah ke Nursery (aka Pusat Asuhan Kanak-kanak).


End up, tiga kali masuk wad! sebabnya batuk berkahak!


So, kalau anak anda jenis tak kuat antibodi, tak payah la nak hantar ke nursery.. kesian budak-budak.. :(


anyway, antara tiga-tiga tu, yang mana satu pilihan anda...? :)


Berminat menyertai My-Alia.com Monthly Giveaway...? Klik sini ya! :)

pics all googled
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here.

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)