Pages

Search This Blog

Memasak - ada musimnya?

Salam...

U all perasan tak, kalau time petang je, saya suka tanya soalan-soalan atau entry saya berkisar makanan? ahaha :)

anyway, apa pendapat anda? Memasak - ada musimnya kah?

Saya rasa ada la.. Sebab ada ketika kalau tengah "musim"nya, saya akan rajin memasak. biarpun balik dari ofis lewat, saya tetap akan memasak untuk my dear hubby dan my dear Alia.

Tapi kan, kalau la "musim" memasak itu sudah pergi, memang tak ada mood bet
ul!

So in the end, makan luar la jawabnya... Huhu :(

So, adakah anda pun macam saya....?


*pic from www.theage.com*

Saya suka sangat Jamie Oliver.. simple je dia masak, campak-campak, dah siap! :)

Kepada sesiapa yang hendak menyertai My-Alia.com Monthly Giveaway, sila klik sini.

**kepada para pemenang Giveaway bulan lepas yang masih tak terima hadiah mereka, sila inform saya! tq...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here.

7 comments:

♥iqah♥ said...

kita suka tengok dia masak.
best !
and suka tengok AFC.
:D~

Anonymous said...

suka tgk AFC gak...has rs ada musim tu betul la...tp now dah hari2 msk sbb ery pandai mintak nasik!!

Didi Nadhirah said...

suka masak2 gak tp tak suka nak sediakan bahan2...hasilnya suka masak pun tak jadi nk masak

Zuhaini said...

iqah:
a ah.. k ni pun suka tgk dia masak.. :)

honeylanz:
hehe.. bagusnya.. ibu mithali! :D pandai ery mintak nasik! :) alia pandai mintak sup! :D

didi:
ahahha.. betul. nak sediakan bahan-bahan sometimes renyah! makannya kejap je! :D

Mimi said...

beb, i pun sama.. tengok mood. kalau balik petang tu dh melepet, mmg terus singgah kedai makan! malam boleh rileks.. hahaha

tapi kalau tengah semangat, penat2 pun ku gagahkan juga.. especially time tengah pokai :D

Zuhaini said...

Mimi:
hehe.. sama la.. ada ketika tu rasa tak larat.. sometimes larat, tapi malas ya amat! so mmg x masak la.. :) hihi...

JaNnAh said...

saya selalu teringin nak masak.. tp bila pk balik makannya tak seberapa, terus jadi malas.. saya masak kalau suami saya balik saje.. aci x? kalau x, semedang ler makan kat rumah mak saje..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)