Pages

Search This Blog

Siapa ada Skype?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Siapa ada akaun Skype, angkat tangan!!!!

-pic googled-

Hehe.. tak ramai ye...

Saya pun ada Skype! (ye, pada sesiapa yang nak add saya, id saya= zuhaini_cruise)

Saya rasa Skype ni macam YM juga.. boleh chat... boleh letak status...

Tapi tak berapa best sebab tak ramai kawan saya ada akaun Skype, so macam sunyi sepi je.. :)

Saya first nampak Skype di rancangan Oprah.

Sangat canggih..

Video conference yg libat various countries, pakai Skype! and it's free!

Anyway, kalau nak cuba klik sini.... Siapa pernah cuba Skype..? amacam..? best ke..?

:)

Jom Join My-Alia.com Monthly Giveaway.... Klik sini ya..

19 comments:

C.e.T.o.T said...

hai alia.. morning.. cetot pengguna skype da lama.. tapi now x online sebab tak ramai geng.. skype sekarang da byk tol berubahnye..dulu simple jek..

skype yang best kalau kita call oversea, lagging tak teruk mcm ym... x slow...

tapinye x ramai kawan kat skype.. so x online dahh

nEa FleriDa said...

sy ada skype(smbil angkt tgn!) :)
best lh~ lahu! wlawpn tnet slow tp ttp leh dpt..xmcm ym! :D

Nurhayati said...

pernah pakai dulu..zaman bila dah..lama..pastu tak pakai dah..tak tau nape.. huhu

Anonymous said...

i mmg guna skype coz ini la cara my parents nak catch up dgn cucu kesayangan. almost tiap2 hari video call.

CY4.0 said...

start guna time keje dolu2.. la ni jarang le online.. haha.. tak dan nak sembang lelama..

♥Hernee Nazir♥ said...

dlu tmpt kje lame communicate gune skype..skrg dh lme x gune..

atreyu strange said...

Skype ni selalunya mode of communication for companies/offices. Aku de skype pun, aku dedicate kan 100% utk office associates je. YM pun ada. Tp tu utk kengkawan. And I don't mix them up at all.

Office associates xkan masuk dlm list YM aku.

And kengkawan xkan masuk dlm list Skype aku.

Naye kalu silap anta. Haha.

Zuhaini said...

cetot:
oh. ya ka..? hmm.. bagus ka situ, kan..? jimat.. :)

nea:
best ke..? mungkin sebab ramai member kot.. :) saya punya skype sepi... :(

nurhayati:
hehe.. lawak la you ni. tak tau kenapa ya..? hihih..

confession mama miya:
oh.. ya ka..? menarik juga idea tu.. boleh saya cuba nih! :) tq!

CY:
oh.. ya ka..? :)

hernee:
oh.. ye ke..? haha.. i pakai YM je.. :) Skype x dak kawan... :D

strange:
oh.. gitu ya.. hmm.. jenuh la pulak.. hihih :) tapi mmg bagus langkah tu..

aCu said...

saye ade skype.tp jgn add saye.sy jarang bukak.hehe.

Zuhaini said...

acu:
oh.. u pun ada ye..? :) hihihi

mama | sarah | syimir said...

cam penah guna tp tak ingat (maksudnya dah tak digunakan la tu...ntah active lg ke tidak akaun tu..hehee)

haaa..sy pun tgk oprah, best la diorg wat telecast ke namanya?

♥ LeeN ♥ said...

leen ada akaun dia dah nk dekat 3 tahun macam tu rasanya. seronoknya skype ni dia macam lagi light sket kot dari ym. rasanyalah. pastu kalau wat conference cakap ramai-ramai memang best gile. hahaha. tak tahu ngapa, tapi rasanya skype lagi stabil dari ym kalau bab call pc-to-pc. dulu masa kat opis lama dulu, leen ngn kawan siap jadi DJ radio opis lagi sambil semua orang yang tengah buat kerja dengar je kitorang membebel.. kekekeke. best gile zaman tu. hak.

nisa said...

saya ada skype..
saya setiap hari bervideo conference dgn mak mertua yg ada skype jugak (ktorng ajar)..
so, setiap malam, on laptop then call diorng via skype...lps tu biarkan je video tu...so, dptla mak mertua tgk cucu dia setiap hari..siap sembang2 ngan cucu, tny kita masak apa...smpi ke mlm, say gudnite then sign off....esoknya sambung lagi....dan kdg2 kami berconference sesama adik bradik....

skype juga saya guna utk bervideo conference dgn geng2 luar Malaysia...berjam2 sembang...

mmg kami pengguna tegar skype...

mommyYen said...

saya pun adoo..
salu kol family esp bila tngal kat oversea.bes jga,tapi selalu lagging sbb terlalu banyak manusia on9..

Ummi Hanie said...

salam,

saya kenal skype ni via my hubby.dia n familynya nak sembang2 free guna video dgn adiknye di jepun nun.mula2 register tu tiap2 hari jugakla berSKYPE.tempat jauh pun rasa mcm sebelh rumah jer :)

Anonymous said...

i x da skype 6nti sye sign up i add u...

Eyriqazz said...

saya takde skype..pernah la dgr juga

Anonymous said...

sya ada skype.klo nk teman chat add ak.cari gsvyner
dri kuala lumpur.gambar cartoon 7 kpala

Abg eL said...

my skype : eldivo5 selamat berkenalan semua :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)