Pages

Search This Blog

Siapa pakai botol susu AVENT..?????

Salam..

Recently we were using Avent bottles for little Alia...

And then, baru-baru ini, my sister tanya, " tu BPA Free tak..?"


Errr.....

**BPA stands for
Bisphenol A (BPA) and entah macam mana ada some bottles mengandungi ini...**

Kami punya yang ini....

Rupanya it wasn't a BPA Free one! :(

So, kami semalam ke Central Mart, cari BPA Free bottles.

Jumpa ini!
"Alia punya ni!!"
*Anyway, saya baru tahu, yang Avent recently pun ada keluarkan BPA Free bottles. Check this out!

So, marilah kita tukar botol susu anak kita kepada BPA Free! :)


-----------------------------------------------------------------------------------------------
Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here.

14 comments:

izzahazfar said...

kak...dah lebih kurang setahun anak zah pakai event...botol lain dia reject..hehehhe...da

mama | sarah | syimir said...

betul2..mari kita tukar bottle BPA free...rasa ringan sikit kan botol2 tu...

Mommy Lyna said...

saya pakai botol BumbleeBee. murah hehe

Zuhaini said...

izzahazfar:
oh.. ya ka..? alia tak cerewet sangat.. :) BPA Free tak..?

mama sarah syimir:
yup.. cuma saya jadi x confident la plak.. tahan ke tak botol tu ya..? ahaha :)

mommy lyna:
la.. ada ke..? saya tak jumpa lagi lak.. hehe.. tapi botol pureen ni pun murah! RM10 jer.. :)

akrimi said...

BPA tu bahaya ke..?

Zuhaini said...

kimi:
bahaya la kimi.. sebab ia boleh effect baby punya health..

Anonymous said...

perghh, anak akak yg kecik tu pakai botol avent dr umur setahun smpi skrg dah nak masuk 5 thn! tak check lak klu BPA free ke hapa ke...alololo!

KC

dbalkis said...

salam..
dulu pun saya pakai avent..ye baru2 ni je Avent dah BPA free..yang stock lame tu tak le..

Then now dah tukar MAM coz bb reject botol event tu..sayang je wat pameran je 4 bijik botol avent tu

dbalkis said...

salam..
dulu pun saya pakai avent..ye baru2 ni je Avent dah BPA free..yang stock lame tu tak le..

Then now dah tukar MAM coz bb reject botol event tu..sayang je wat pameran je 4 bijik botol avent tu

aidie said...

me use avent as well..
its better to choose bpa-free over the normal bottles, however the normal bottle pun can still guna tapi jgn panaskan in microwave.

http://www.babyzone.com/askanexpert/bpa-plastic-bottles

mama danial and eva said...

abang awak tak percaya all this BPA stuff. BPA free avent, botol dia kekuningan sikit. online store pun ada jual, about rm40 kot.

anyway, botol BPA free kekna melambak-lambak Eva tak mau. Last last dia nak danial punya Japlo jugak. what is it with japlo bottle ni yang anak-anak dalam family kita suka sangat ? pelik pelik. kami suakan botol Pureen Elite kecik 4 oz, baru Eva boleh terima la.

botol BPA free tu nak buat apa heh? bukak kedai botol boleh? heheh

MeL MikaiL said...

aiyoo, u baru tau ke avent da ada BPA free bottles? hehe..

mai said...

botol yang beli kat London lain sikitlah ngan kat malaysia..sape2 nak beli botol,breast pump, steriliser, warmer dan etc bolehlah ke www.kcdream.blogspot.com. ada info pasal BPA free..

mama hani said...

pureen jela..hargapun ok... ^^

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)