Search This Blog

Loading...

Promosi April 2014

Promosi April 2014
Ostematrix

Susah betul nak dapat internet dari Streamyx!

Salam...

Sorry. Saya sebenarnya kalau boleh malam-malam nak update blog banyak2... buat autopublish... senang. Di ofis pun boleh buat baaanyaaaak kerja lain!

Anyway, kami sudah isi borang TM Streamyx... dia kata "Tunggu ya, dalam 7-10 hari"..


SO kami pun tunggu punya tunggu...

sampai hari ke 14 kami dah naik tension..

so bila dah masuk minggu ke 3 (hari ke 21) mr hubby call.

Tau dia kata apa...?

"kami tengah cari phone line untuk cik"

(aduhai... lama nya nak cari phone line! fyi, kami ni kan rumah baru, so kena ada phone line dulu, lepas tu baru dia boleh set up internet line!)

lepas tu yang paling kelakar is that:

"cik cuba tanya jiran, apa nombor telefon mereka"

haaa...?????

kami cuba bagi nombor tiang telefon belakang rumah. Tapi dia x terima..

So, kena la tebalkan muka ketuk pintu jiran, mintak nombor telefon!

so semalam (setelah dalam 5 hari kami beri nombor telefon jiran), baru mereka kata "dah ada nombor, sila ke booth TM berhampiran dan sign agreement.. afterwards, mereka akan lantik kontaktor dan kontraktor akan pasang internet di rumah kami"

aduhai....

POTONG????

hehe... x lepas la.. so far Streamyx je yang saya rasa ada coverage di Saujana Utama tu... isk..isk..

Oh Streamyx!!!....

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here.

Post a Comment

Labels

1 tahun (16) 10 bulan (5) 11 bulan (4) 30 hari (1) 4 bulan (10) 5 bulan (4) 6 bulan (8) 7 bulan (14) 8 bulan (17) 9 bulan (8) achievements (35) acu (6) advertise (2) advertorial (8) ahli (2) alfalfa (7) alfalfa complex (5) alfalfa shaklee (1) alia (238) alia's school (1) anak sukar makan (2) announcement (12) anti aging (2) anti penuaan (3) antioksidan (4) Ariff (34) artritis (1) asid folik (1) ask me (2) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (6) atasi masalah senggugut (1) atasi PMS (1) atasi rambut gugur (2) atuk (14) aunties (3) awards (3) ayah alia (15) b complex (5) baby (1) babysitter (7) bags (1) baju baby (2) baju saya (2) bantu atasi period tidak teratur (2) beguk (1) bisnes ibu alia (4) blog (35) bola (1) book (4) breastfeeding (27) breastfeeding set (10) business (3) car seat (1) car wash (1) cara banyakkan susu ibu (4) cara tambah susu badan (5) celebrations (59) check up (4) cinch (1) collagen powder (12) collagen powder shaklee (7) confinement (4) consultation (1) contest (50) crave (2) current issues (21) danial (8) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) detoks (1) diabetes (2) diet sihat (1) diet tanpa lapar (1) dish wash (1) dose vitamin (1) Dr Sukida (1) dslr (1) ekzema (1) elak rambut gugur (1) elak senggugut (1) ely (1) energizing soy protein (7) energizing soy protein shaklee (7) EPO shaklee (1) esp (34) eva (3) event (24) events (5) exhibitions (3) fab friday (1) faedah collagen powder (6) faedah meal shakes (5) family (2) filem (2) Fim (2) free stuffs (1) gadgets (5) game (30) gaya hidup sihat (1) get clean (1) get clean shaklee (1) giveaway (19) gla complex (9) golongan tidak boleh makan (1) gossip (6) guide (3) habbits (2) healthy lifestyle (1) herb lax (2) hickups (57) hilangkan parut (1) hobbies (1) hope (1) hospital (14) how to (8) ibu alia (33) ibu hamil (6) ibu mengandung (4) icon (1) ideas (13) info (45) interrior design (1) islam way of life (6) jadi ahli shaklee (2) jadi ahli Shaklee Percuma (1) jalan-jalan (58) jawatan kosong (1) jerebu (1) jimat (1) jobs (1) just my thought (212) kanak-kanak (3) keajaiban vitamin (1) kebaikan (1) kecantikan (5) kecutkan cyst (1) kek na (3) kekal bertenaga (1) kembalikan kulit berseri (6) kencing manis (3) keputihan (1) kesihatan (1) kesihatan rambut (1) kesuburan (1) khasiat (13) khasiat Collagen powder shaklee (7) khasiat ESP (10) khasiat Vivix (2) kolagen terbaik (2) kolesterol tinggi (1) konsultansi (1) kulit cantik (10) kurus dengan berkesan (9) kurus dengan cepat (9) kurus selepas bersalin (10) kurus tanpa lapar (9) kuruskan badan (13) lambat tua (1) landscape (2) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) lecithin (2) lepas bersalin (1) list (6) macam mana nak kurus (10) macam-macam (134) majalah (1) makan-makan (74) malaysia (1) masa sesuai (1) masak-masak (5) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (2) masalah rambut (3) masalah wanita (1) meal replacement (4) meal shakes (10) melancarkan period (2) membantu melambatkan menopaus (1) member (1) membership shaklee (1) men's vitamin (1) mengarut (23) menyusukan anak (1) Mighty 3 Gem (2) milk booster (1) money (3) movie (15) mudah (1) multivitamin (2) murah (1) nak dapatkan hati tenang (1) neil (1) new gadget (9) new house (15) new stuffs (26) new year (1) news (1) nuffnang (14) nuffnang gift ideas (1) nurseri (2) nutriferon (1) off day (1) omega guard (6) omega guard shaklee (5) ostematrix (1) parenting (1) penyakit (1) performance drink (1) period pain (1) perkumuhan (1) pertumbuhan bayi dalam perut (1) perut kempis (3) petua (1) petua kuruskan badan (10) petua tambah susu badan (5) photography (18) pil tambah susu badan (4) pinggang ramping (2) poll (1) preggy (1) pregnancy (20) presents (7) product review (6) produk kuruskan badan (8) promo (2) promos (1) promosi (3) promosi esp shaklee (8) promotion (4) prosante (1) protein (1) rahsia kulit cantik (10) rahsia susu badan (2) ramadhan (11) rambut gugur (3) raya (2) realmart (1) recruitment (1) renungan (1) resipi (2) review (9) sakit sendi (1) sale (13) sembang kosong (10) sembelit (4) senarai set (2) set (4) set 3 M (4) set A (2) set B (3) set berpantang (3) set breastfeeding (5) set c (1) set D (6) set G (1) set gemuk (2) set ibu hamil (5) set ibu mengandung (3) set kulit cantik (19) set kurus (10) set lepas bersalin (2) set menyusu (1) set slimming shaklee (1) shaklee (84) shaklee promotion (7) shoes (1) shopping (21) siblings (1) skin problem (1) slimming set (1) songs (4) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (2) supplement (2) survey (2) susu protein shaklee (3) tadika alia (3) taman (6) tambah berat badan (3) tambah darah (1) tambah selera makan (1) tambah susu (6) tambah tenaga (2) testimoni (1) The Beginning .... (1) the IT world (13) the look (2) thyroid (1) tips (18) tips emosi (1) tips kurus (4) tips tambah susu badan (7) toys (4) trial pack shaklee (3) trimester (1) trip (8) tv (13) twilight (2) uda (5) update (1) video (1) vita-C (5) vitalea (6) vitamin (10) vitamin buat darah (1) vitamin c (1) vitamin E (6) Vitamin ibu hamil (4) vitamin ibu mengandung (3) vitamin ibu menyusu (1) vitamin kanak-kanak (5) vitamin penting (1) vitamin shaklee (4) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk hb rendah (1) vitamin untuk kulit (6) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk subur (3) vitamin untuk wanita (3) vitamin wanita (4) vivix (7) vivix shaklee (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wan (19) wean off (1) wedding (3) weekends (26) weight gain (1) wellness set (1) wish (3) wordless (8) work (81) zinc (1)