Pages

Search This Blog

Loading...

Tempat-tempat yang menarik untuk dilawati

Salam..

So, kita akan menyambut perayaan Tahun Baru Cina..

dan ada 4 hari cuti di situ! (Sabtu - Selasa)

So.. u all nak pergi mana...?

Saya balik kampung je... belah suami kot...

Anyway, kepada sesiapa yang masih tak tahu nak ke mana...

Di sini ada satu list, tempat-tempat yang saya rasa agak menarik untuk dilawati...


1. Pusat Sains Negara
(yes, harus promote tempat kerja sendiri!)

Well, masalahnya sekarang ini Pusat Sains Negara sedang ditutup untuk penambahbaikan, so, terpaksa move on to number two.


2. Planetarium Negara

-Sangat menarik, especially kalau nak didik anak2 tentang astronomi.. angkasa lepas, ada model Soyuz, ada tayangan filem... terletak di Taman Tasik Perdana..

3. Berjaya Times Square

-Saya dah ke sana a few times. Sangat best! Ada tayangan 3 D, dan ada Cosmo World. Di Cosmo World ada untuk kanak-kanak, dan untuk dewasa.

Untuk para dewasa di luar sana, silalah mencuba Roller Coaster di Cosmo World.. sangat best!
4. Aquaria Yang ini saya tak masuk lagi... Pernah jenguk saja dari luar, sebab time tu tak bawa duit yang mencukupi.. hihi..

5. Zoo Negara

Oh.. Zoo Negara sangat besar.. Luas giler! So kalau betul nak ke sana, sila pakai seluar (trek / jeans) sebab akan berjalan jauh..

and then, kalau rasa cuaca panas, sila bawa payung / cap, dan air mineral sendiri.


Kalau betul2 nak cover the whole area, needs one whole day.. siap ada pertunjukan haiwan lagi :)


6. KL TowerYang ini pun saya tak pernah pergi lagi.. :)

kawan yang pernah pergi kata best! sebab boleh tgk the whole KL. :)


7. Sunway Lagoon

Yang ini kalau nak bawa family bermandi manda, sangat sesuai la.. :) siap ada theme park lagi tu! :)

ok, la hopefully saya telah membantu sesiapa yang masih buntu, tak tahu nak ke mana cuti raya cina ini... :)


*gambar semua di google. kecuali di Berjaya Times Square.. :)

Berminat menyertai My-Alia.com Monthly Giveaway? Sila klik sini...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here.

Post a Comment

Labels

alia (238) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) Aqiff Zhafry (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) family (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)