Pages

Search This Blog

Berapa banyak cash ada di tangan anda...?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Ok, saya tahu anda bukan hartawan.. (ke ada hartawan yang membaca blog ini...? hihi)

Tapi saja je nak tanya:

Berapa banyak cash /tunai yang ada dalam tangan anda buat masa ini...?

(how much cash is in your hand right now..?)

RM5..? RM10..? RM50..? RM 500?

Well, macam saya, yang belum lagi seorang hartawan (insya allah, in the future, who knows! :)) so, memang tak banyak la cash dalam wallet saya sekarang ni...

dalam RM10 je.. ahaha..

Lepas la untuk breakfast dan lunch hari ini.

Biasanya mmg tak ada perbelanjaan lain.. (dulu ada kedai souvenir, banyak snacks dijual, so mmg lari bajet la tiap2 hari..)

Anyway, berapa banyak cash ada di tangan anda sekarang...?

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

10 comments:

Anonymous said...

jap nak kira...rm49.10

Mummy Dasy said...

rm20 jek... selepas tolak sapan & metro rasanye pasni xde belanja ape2 lagi dah

Mama Adib said...

400 hinggit

pasai lum g bayar pun lagi school fee adib

aidie said...

errkk...arini isetan sale..harus kah cash yg banyak..

Zuhaini said...

honeylanz:
ok la tu :) kalau balik terpaksa naik teksi pun lepas lagi tu! :)

Mummy dasy:
ok lah.. banyak sket dari saya.. haha :)

mama adib:
oh.. itu pasal la banyak! baru nak minta sikit!

Marissa:
oh.. ye ke..? selamat bersalin ye.. :)

aidie:
oh.. ada sale ye..? saya pun tatau.. :)

temp. housewife said...

I have NZD $100. If it's converted to RM rasa2nya dekat RM240+ kot. tak sure brp currency exchange sbb selalu turun naik. last time 2.4

saudah said...

tadi saya ada RM 80.00. Itupun sebab nak top-up T&G RM30.00. RM50.00 tu mintak kat hubby sebab kalau dah bayar top-up, dah takde $$$.

My_Aqeelah said...

RM10 kut. hehehe tak berapa tgk tu yg tgh syok sopping time kat kaunter alamak duit tak cukup lah =P
tak pasal2 kena kuar Q pegi cucuk duit apaaraaa.

zailamohamad said...

Ada banyak juga ni sebab duit yg hubby tinggalkan sebagai bekalan untuk seminggu pastu campur duit niaga lagi..hehehee
tapi selalunya zaila dah asingkan awal2 so that takderlah terspend duit niaga ni buat g shopping..hahahahaa

CiKaYu said...

lebih kurang rm100. sbb balik nanti nak beli roti, nak beli cinamon roll tuk danisha, pastu balance, adalah belanja makan tuk seminggu ni....

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)