Pages

Search This Blog

Destinasi percutian sekeluarga yang best di mana?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Semalam en. suami jemput saya di ofis (kata baru balik kursus..)

And then, tiba-tiba en. suami bersuara:

"kita dah lama tak pergi holiday, kan...?"

ahahahaha... to tell you the truth, memang dah lama pun!

In fact, bila pikir-pikir balik, last time kami berjalan-jalan, it was Disember 2008.

Kami sekeluarga (Saya, Ayah ALia dan Alia) sekali dengan De, Acu, Atuk, dan Wan.. Kami ke Kuching Sarawak.

Well, that was the last time Wan sihat.

Soon after that, Wan dah tak berapa sihat..


Anyway, cuba cadangkan beberapa destinasi percutian sekeluarga yang best...!

-Pangkor..? (tu kampung kami... so tak dikira..)



-Cameron...? (bagus juga, sebab Ayah Alia tak pernah sampai lagi..)


-Terengganu...? (bagus juga, sebab bole makan keropok lekor sambil mandi laut!) :)

any other options..?

-pic googled-

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

17 comments:

zai kulim said...

kalau zai musim panas gini patut pergi tempat sejuk cam genting,cameron atau bukit tinggi..

cW said...

Avillion PD water chalet
heaven sungguh :)

Aini said...

langkawaiiiiiiiiiiii... =)

Didi Nadhirah said...

kenapa bah...sabah

Anonymous said...

kuantan?? cherating ke..

CiKaYu said...

how bout, pd, melaka, janda baik (kalau suka suasana air terjun), langkawi, taiping (leh gi zoo taiping), bukit gambang (kuantan), pulau tioman, pulau sibu, .....banyak lah pula....heheh

mommyYen said...

pergi kuching lagi,nak tak?hehe

Echa said...

syoknya laaaa nak jenjalan... pegi kk... sabah..

Mya Elzara Batrisya said...

sy cadangkan Afamosa resort.... kat sana leh mandi anda kat water park.. pastue leh bawak Alia jalan2 nengok binatang kat Safari.. pastue time malam pulak leh bersuka ria kat Cowboy town.... ader bunge api, ader pertunjukkan binatang,badut & Kereta berhias... mst Alia Teruja & Gembira...

salzahari said...

kalau saya, saya suka tmpt ber'air'... pulau atau air terjun.so 1st choice langkawi and 2nd choice, apa2 pulau di Terengganu. sbb byk xtvt leh buat :-
1) mandi manda laut, anak main pasir
2) tenang
3) leh shopping brp kali nak sepjg di sana...hahhaa

jua said...

langkawi..pantai chenang cantik n ombak tak besar.

aidie said...

buat road trip kelantan, terengganu, pahang...:D

or penang!

Fid said...

langkawi
lamgkawi lamgkawi
tokyo disneyland hakhakhak

NORAIN said...

tioman...pulau sipadan...

abcmilo said...

kalau ade budget lebih, bawak alia pegi zoo singapore..
sangat2 seronok..sbb ank2 buah penah pg...diorg bole ingt sume binatang (in eglish plak tu) n buat aksi2 binatang tu..at least they learned sumthign from there..setengah hari abes mase kt zoo..diorg sgt excited..

kalau kt m'sia..tmpt terbaru yg sy dgr mcm best the thistle di PD..mandi laut laa..

MAMASYAZA said...

teringin nak ke bukit tinggi

mOmmy of Triplets plus One said...

wahhh, kampung u kt pangkor? cool nye!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)