Pages

Search This Blog

Mana lagi best? MAS atau Air Asia atau Fireflyz?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Tadi saya tengok Awan Dania...


Dania kan bertugas sebagai Flight Attendant of Fireflyz, so my dad tiba-tiba tanya
:

"hang pernah naik Fireflyz ?"....


hehehe...

"tak pernah, bapak"

tapi tu lah, based on my experience, naik flight ni memang jarang sekali la.. :)

naik MAS bila ada urusan kerja.. outstation ke Sabah, Sarawak dan ke Science Centre negara lain.. (so far pernah jenguk Science Centre di Perth, Singapore dan Thailand)


naik Air Asia bila jalan-jalan makan angin dengan family... (2008 punya trip, ke Kuching)


Fireflyz? tak pernah lagi la...

:)
u all pernah cuba...? dari segi harga, memang la Malaysia Airlines (MAS) agak pricey sikit, tapi service bagi saya - not bad.

kalau nak yang murah, ada Air Asia dan Fireflyz. Dari segi harga, rasanya tak banyak beza. Dari segi servis, tak tahulah pula.

So, what do u think....? Mana yang best....???? :)


Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

**pic googled**

11 comments:

starsyeea said...

ermm...bg ku same je semua...kdg airasia pon lbh pricy dr mas...depend. psl service, not bad...tp nmpkla mas lg pro...

Mommy Lyna said...

firefly coverage tak banyak tapi kalo ada lagi better dari AA sebab dekat je ngan umah hehehe. LCCT jauh wooo.

sniffa93_aznil4eva said...

semua sama je..
kalau pndai pilih tarikh beli tiket mas..bole dpt harga lebey krg air asia je.

mas lg better:)

Zephyr said...

bagi saya 4 tahun lepas, airasia lagi best... tapi sejak seat ditambah dalam kapal terbang air asia ni, mas lagi best cuma mas memang lagi mahal ler...

Anonymous said...

MAS & Airasia dah naik..Fireflyz belum... has go for AirAsia sbb murah. MAS dulu la naik ms duk kuching tu pun tiket tajaan MARA ;)

hazman aka species1980 said...

MAS the best....

kisahremaja said...

Firefly tak pernah ada xperience lagi... cuma kalau AIR ASIA tu.... problemnya flight selalu delay....

aidie said...

errr...emirates better hehehe..
sumer nye sama saje, sbb skrg its competitive market. so consumer has the rite to choose which one is more cost effective for them :D

Fid said...

me pilih MAS
penerima anugerah kabin krew terbaik dunia

plus
kalau MAs untung I untung kakakakakakakakakaka
ada makna tuh

mama | sarah | syimir said...

fireflyz, biasa2 je cuma lebihnya dpt light refreshment...seat dia berdua2 cam naik bas tu..utk short journey ok kot...

salzahari said...

kalau rezeki lebih, baik naik MAS.
http://just2sharesalzahari.blogspot.com/2008/08/beza-kapalterbang-mahal-murah.html

kalau Airasia skrg ni byk sgt charge,baggage masuk bwh charge. pilih seat charge. last2 harga jadi mahal balik!

fireflyz belum pernah tapi nak try jgk laah nanti.......

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)