Pages

Search This Blog

Oh Shampoo!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Alkisah.. lately saya perasan si comel Alia kena selalu di-shampoo.

Sometimes pagi dan petang!

Sebabnya, dia kerap berpeluh, dan kalau berpeluh, nanti rambut dia berbau.

So, untuk mengelakkan rambut dia gitu, kena la selalu shampu..

Masalahnya kalau pakai Baby Shampoo tu, rambut dia jadi tak cantik..

Macam kering sangat. Don't u think so...? Ke kami kena tukar brand...? mungkin kena cari yang kurang mild kot...

Anda pakai shampoo apa untuk your kids...? thanks.


Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

8 comments:

Anonymous said...

ery masih pakai shampoo tu..mmg rambut jd kering...zu, pernah cuba shampoo anakku x? mcm ok gak

aidie said...

i pakai pureen kids yougurt range..ada for bath n shampoo..rasa mcm nk mkn2 je rambut anak hehehe..bau dia yummylicious

ApasH said...

Saya pon guna syampoo tu. Mmg rambut Qaseh jadi kering. Tapi lepas mandi mesti letak minyak kt rambut dia.

watie said...

salam

baca n3 nie baru pasan punca rambut anak saya kering hihihi

Mimi said...

owh.. i pakai yg baby johnson honey tu.. cam okay je. bole try kot.. tapi kalau dh shampoo pg xyah syampoo mlm.. vice versa.. basuh ngan air je.

Nadiah Sidek said...

safiyyah pakai syampu baby johnson jgk..so far ok je. jgn la kerap sgt syampu alia..nnt rmbut cepat rosak

anin said...

saya guna pureen..mabeles bau die..

zana said...

pakailah syampoo cusson baby dan minyak rambut cusson baby.anak-anak saya dah setahun pakai barangan cusson,ok jer rambut pun lebat dan bersinar.

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)