Pages

Search This Blog

Siapa tahu di mana saya boleh dapatkan kuah rojak sengkuang?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Tadi makan-makan di area Hartamas. Ada makcik jual buah..

So, saya pun beli lah sengkuang.

dan disapu kuah rojak / jem/ warna merah!


Wah.. teringat time saya sekolah rendah dulu, depan sekolah ada makcik jual sengkuang macam ni.

Dia sapu dengan jem merah tu, and tabur kacang...

:) kalau nak cari, ada dijual di mana ya...? :)

ke buat sendiri.....?

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

13 comments:

Sofia said...

sedapnye rojak.. lama xmakan.. sll beli kuah rojak kt pasar Ipoh je.. nk buat sendiri xpndi..

cik EPAL said...

aah. sedap la rojak :)

anummss said...

selalu at pasar raya kan adr jual kuah utk buat rojak...
sy selalu bli buah-buahan, balik umah basuh, potong2 n gaul ngan kuah ojak tuh. asenyerr pown same gak cam yang kita li kat orang yang jual tuh..

hehehe... (^_^)

Nanak said...

wah, mcm sedap :)

hang_lipur said...

kene tny makcik jual buah tulaa! haha kalo takat kuah rojak buah biasa.. sy sll beli yg FAMA pny... rasanyer ade jual kot kat pasaraya cam giant kut... ;-)

Anonymous said...

tak taula...tp sama x dgn kuah mee rojak??

dbalkis said...

saya rasa kalau kuah rojak highway plus otw ke utara area perak dari sungai perak, bidor, semanggol semua tu ada jual rasanya..Senang cite kalau ada jual buah kat r n r tu mesti ada jual kuah rojaknya jugak selalunya..

abrahyn said...

tak tau arr...dulu2 time skolah rendah selalu makan...

eyriqazz said...

nyam2..sedap...buat saya lapar di malam hari..

DeLLa said...

kat kampung sy ade jual lg kuah ni...teringat zaman kecik2 dulu..mmg suka beli..

Anonymous said...

kt giant ada jual, dkt tmpt tauchu tu. atau pun dia panggil hoisin sauce

jon said...

askum..... ni web utk sapa2 yang ingin sos sengkuang merah http://oldtimesengkuang.blogspot.com/2010/08/kuah-sos-merah-sengkuang-calit-sos.html

Rojak Buah Abah said...

saya penah makan rojak buah di Gate1 bole tahan sedap kata tuan resepi keluarga dari taiping

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)