Pages

Search This Blog

Adamaya: Siapa follow??

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Ye. Saya salah seorang peminat cerita bersiri yang selalu ditayangkan pada pukul 6.30 - 7.30 petang di TV3..

Sebelum ni memang saya follow Na O Mei.. :)

and sekarang ni ada ADAMAYA pula.

Siapa follow...?


En suami saya kata cerita ni macam pernah ada before. Farid Kamil dengan Lisa Surihani berlakon. Ye ke..?

Anyway, saya tengok Adamaya macam tak ada 'hook' (lagi). Hook ialah something yang mampu untuk capture the audience punya interest. So far saya rasa macam tak ada lagi.

Tapi saya kalau ada masa, akan tengok juga Adamaya ni. Sebabnya, saya suka tengok si Lisa Surihani ni. Sangat cun! hehe... :) (mana la tau, kot2 kenan ke... :D )


Anyway, ada sesiapa di luar sana tengok juga cerita ini...?

24 comments:

@e_da said...

sy pun suka tgk citer ni sebab ada lisa surihani... salam kenal..:)

saudah said...

saya tengok, tapi bukan sebab lisa, sebab sein tu.

tak pernah lagi dia berlakon watak utama, but saya suka cara dia yang bersahaja.

so now, remy ishak dah ada pesaing.

MAMASYAZA said...

"adamaya" tu cam nama butik sharifah shawati, pembaca berita tv3 dulu. akak penah tgk, tp cam tak beshhhh pun ceta tu

Zuhaini said...

e_da:
sama la saya :)

saudah:
oh.. Sean. ok juga. cuma dia tu pendiam sangat.. ahaha

MAMASYAZA:
tu lah. citer tu x dak HOOK lagi.. ahahah...

Anonymous said...

xsempat tgk... time ni ac n ery nk g playground...

shahliza94 said...

saya x follow pun sebab nampak cam x best.... cuma tengah tunggu movie 'lagenda budak setan' -lisa n farid. manalah tau kot2 sama hebat cam dalam novel..

Anonymous said...

Tengok jugak sambil2 memasak ... Skang dia orang dah kawin kan ...

ApasH said...

Cerita adamaya ni macm film "I'm not single" lakonan lisa & Farid kamil. Lagu tema pon sama. Adamaya maybe version drama bersiri kot..

Saya layan gak kalo ada masa terluang..selalunya dpt tgk gitu2 je..sbb waktu tu busy nak mandikan anak and time suami nk makan..hehehe..

mama | sarah | syimir said...

ooo tak sempat follow lg, slalu smpi umah dah dekat maghrib..huhuhu

natasya merican said...

salam kenal. :)

adamaya mmg adaptasi dr filem im not single. filem tu didramakan. name watak sume same. kete mini yg sein gune tu pon same. cuma farid kamil tu je diganti ngan sein ruffedge. sy tgk. ttiap ari tggu. sbb lisa n sein. suke sgt. :)

akrimi said...

saya sorang je ke yang tak minat..bukan sebab citer dia tak best.....before ni separuh mati saya tgk cinta balqis..then still follow dengan Naomei...bila je ending naomei tersangatlah mengecewakan..starting from that la saya dah band Akasia...hahahah

akrimi said...

saya sorang je ke yang tak minat..bukan sebab citer dia tak best.....before ni separuh mati saya tgk cinta balqis..then still follow dengan Naomei...bila je ending naomei tersangatlah mengecewakan..starting from that la saya dah band Akasia...hahahah

akrimi said...

saya sorang je ke yang tak minat..bukan sebab citer dia tak best.....before ni separuh mati saya tgk cinta balqis..then still follow dengan Naomei...bila je ending naomei tersangatlah mengecewakan..starting from that la saya dah band Akasia...hahahah

akrimi said...

saya sorang je ke yang tak minat..bukan sebab citer dia tak best.....before ni separuh mati saya tgk cinta balqis..then still follow dengan Naomei...bila je ending naomei tersangatlah mengecewakan..starting from that la saya dah band Akasia...hahahah

Yan said...

tengok gak kdg2... adaptasi dri filem im not single.. tp ade lain skitla.. pasal dlm filem.. maya benci giler ngan asben dia.. tp dalam drama ni cam tak berapa sangat 'benci' dia tuh..

mama danial and eva said...

dia tak cukup mystery factor kot, mcm nur kasih...uhhh...i luv nur kasih...10 kali ulang tayang pon tak apa

Echa said...

lisa surihani sangatttt la cute nya.. tapi kalau digandingkan dengan farid kamil lagi saya suka.. ehehehe..

tapi cerita ni pun ada lebih kurang macam i'm not single kan.??/

Mummy Dasy said...

kite follow citer ni cam Na-O-Mei gak.. ak ah citer ni adaptasi dari filem I'm Not Single lakonan Lis & farid kamil..

Zon Bebas staff said...

Saya tak follow tp apa yg boleh saya katakan, permainan SEO yg bagus. hehee..

Komen by Zon Bebas staff

syira said...

saya tersangatttt la suke nye crite adamaya ni,tp tak pnh pulak tengok cerita i'm not single tu.bes ke?

bagi saya penarik utama cerita adamaya ni sbb SEIN dan LISA dh cukup,comel sgt 2 orang tu.hehe setuju tak setuju tak?

mJ said...

saya follow!! skrg dah tak mau lagi balik keja lambat2 pi lepak2 ngan kawan2...sbb nk tgk adamaya yg best itu! hehehe

Jieda said...

Memang betul citer ni diadaptasi dari I'm Not Single tapi kan bagus kalau pelakon dari filem I'm Not Single dikekalkan.Apapun..tak follow citer ni sebab tak berapa suka ngan Faizal Yusof huhuhu

FazTVnetwork said...

lebih laju, lebih cepat..drama adamaya online http://www.dramamelayu.com

amz said...

bagi saya citer adamaya ni sngt la best,,dan citer ni ada msg yg perlu kita renungkan...satu lagi citer adammaya ni same dng kisah sahabat saya..di mana cinta pertama maya tu nk runtuh kan rumah tangga dia orng..dah mcm ni la yg terjadi kepada sahabat saya..dan saya berharap sangat kisah sahabat saya berkesudahan mcm citer adamaya ni..dimana dia orng berbaik semula..dan saya akan berdoa agar sahabat saya dapat berbaik semula dgn isteri dia mcm citer adamaya ni ...insyaallah..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)