Pages

Search This Blog

Alia yang lawak


Salam....

Budak ini sangat lawak la.

Semalam saya tukar puting botol susu dia.

Biasanya saya rembat apa saja yang ada di pasaran.

Kalau duit terlebih, beli la Avent,

Tapi kalau duit macam tak berapa ada,

beli brand pureen ke.. atau apa - apa brand la, asalkan dia wide neck punya puting :)

so, malam tadi, saya buatkan susu untuk si Alia..

dalam tengah mamai tu, dia boleh pause kejap,

dia tanya:

'ting bayu?' (puting baru?)

hehehe....

saya kata 'ye, puting lama dah buang'

dia automatik tak nak hisap, pas kat saya botol susu dan terus menangis....

alahai budak ni... so, saya pun dapat la satu idea...

saya ambil balik botol susu tu, dan saya kata:

'ha.. nah. puting lama'

terus dia minum susu sampai habis..

heheheheh :)

menjadi juga trick ibu ya... :)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

9 comments:

sz | m.a.s.s said...

hahahhaaa..
sibbaik ibu ada idea bernas!

Nurhayati said...

hihi.. budak pun tau beza lain..
Alia dah besar dah sayang.. bole stop pakai botol..

ZuH@iLieY said...

uih....bukan ke ely bru tukar puting dia aritu?
hahahah...
eh...cite mein prem nampak...

Zuhaini said...

sz:
ahaha.. sebab puting lama dah buang.. mana nak carik.. hihi

Nurhayati:
ahaha.. tu lah.. dalam mamai tu pun dia leh bezakan tu.. :)
erm.. tu lah, dalam perancangan juga.. :)

ely:
ha.. yang itu lah.. dia masih x berkenan lagi..
hehehe... perasan tak alia pakai serkop? :)

MAMASYAZA said...

memang kalo bab puting, anak akak pun camtu, sedap sgt kalo isap puting lama. cium bau pun depa dah tau

fizamior said...

oh! sgt bijak... boleh dipraktikkan jugak... hehehehe....

aCu said...

hahaha...comel la yaya pki serkup! mcm ika je comel die~

dbalkis said...

pelik2..kalau alia boleh perasan puting baru, cammana pulaj dia boleh tak perasan "puting lama"..hehe..nama pun budak2 kan, senang kene jual..hehe..

CiKaYu said...

sib baik ibu ada idea yg bernas....

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)