Pages

Search This Blog

Susah juga pregnant kali kedua, ya?

Salam....

Ye. Saya tahu saya baru a few weeks.

7 atau 8 minggu je baru.

Tapi rasa macam tak larat..

Compared to last time preggy, saya rasa sungguh bertenaga.

even boleh puasa penuh..

and bila dah 7 atau 8 bulan, perut da besar, tapi still rasa sangat bertenaga dan tak da la letih2..

ini, tak sampai 3 bulan preggy, tapi saya dah mula letih2..

rasa macam tak cukup tidur / rest..

mungkin sebab kena melayan ALia juga kot.

Still kena bangun tengah malam 2 kali untuk buat susu Alia...

Hmm...

Wish me all the best! :)

Oh ya, lagi satu.

Ada satu masalah yang agak pelik.

Lepas makan je, mesti sakit perut!

Dekat bawah lung, area diafragma tu.

Semalam tanya doctor gynae tu dia kata biasa.

biasa ke...?

ok la, wish me all the best. tq.... and tq for the wishes.. :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

11 comments:

Anonymous said...

has sebaliknye.. apapun take care

salzahari said...

ye betul tu Zu...Take care! awal2 mcm tak keruan...perut tu tak kena je! sabar ye...heehehee, 2 bln lagi tu nak lps 1st trime yg amat mencabar bagi pregnant kali ke2 (penat terlebih).

sYaFiQa said...

salam...

tahniah....semoga semua selamat....

Anonymous said...

alhamdulillah...rzki ka ct dulu rupanya.thniahh yer...idah tmpng hepi.besyer!;) ~~izzaidah

zarin said...

tahniah k.siti.kite turut rase gembira dgr berite ni..erm..bila la nk sampai giliran kite ye...hehhehe....wawa jap lg dapat adikla alia...

~mIsS_p00h~ said...

c0ngrats!!! g0ing 2 already~ Hehehe..

sm0ga dpermudahkan segala urusan, InsyaAllah~ :)

aizuraawang said...

congrats on your 2nd pregnancy Zu.

Danial Dash dan Eva said...

sabar banyak ya...makan vitamin ...tambah tenaga...lain anak lain ragam nya...

My_Aqeelah said...

pedih ulu hati (heartburn) kut?
masa sy pregnant dl dah ujung2 tu ada gak kena, tapi tak selalu lah.
boleh refer sini:
http://heartburn.about.com/cs/notdiagnosedyet/a/050503.htm

dan

http://heartburn.about.com/od/preventingheartburn/a/pregnancyhrtbrn.htm

btw tahniah!!!

CiKaYu said...

congrats yea.....take care..

Hanz said...

Congrats ZU! Take care! :>

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)