Pages

Search This Blog

Apa produk yang paling berkesan dalam menghilangkan strech mark?

Salam....

during my last pregnancy saya telah diintroduce oleh my mom dengan satu krim by CNI.

kononnya untuk bagi tiada strech mark.

oh, rupanya tak berkesan la.


and then saya ada terbaca baru-baru ini, kalau nak hilangkan kena pakai cocoa butter.

ye ke?

and macam mana tah saya ada ter google, rupanya Body Shop ada jual cocoa butter rupanya.
-pic googled-

so ni nak tanya rakan-rakan sekalian,

apa produk / brand yang paling berkesan dalam menghilangkan stretch mark?

tq in advance :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

7 comments:

ApasH said...

org kata bio oil pon ok. saya pon ade beli. Tapi x displin pakainye. Lgpon stretch mark saya xde ke teruk sangat...

MAMASYAZA said...

akak pakai baby johnson hand n body lotion ja. pakai dari sekrg ..insyaallah tak ada stretch mark. lagi satu kena jaga tangan tu..jgn asik nak garu2 kat perut kalo terasa gatal..gosok saja, kalo garu bertambah byk le stretch mark tu nanti

sywalsimpsons said...

yeke..klo gn 2 ok...klo cam2 nk gak la cari kat body shop cocoa butter...

Anonymous said...

dulu pakai Palmers cocoa butter..now bio oil..tp less discipline.. ;)

aCu said...

sy kene mengandung dulu. pastu besalin. pastu br sy g tau ye.

My_Aqeelah said...

mmm...rasanya ada stretch mark atau tak bergantung pada gen kut. sbb ada org yg pregnant tp takde stretch mark langsung. ada org pulak taruk la krim religously tapi still ada stretch mark.

fiezaradzi said...

yg satu tau pun cocoa butter.. lagi satu yg iklan dlm tv tu.. pe ek, bio.. pe tah tak ingat.. bio-oil lau tak silap.. sorry lau salah.. tapi yg satu tau, seboleh2nya, jgn digaru wpun rasa gatal sgt2..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)