Pages

Search This Blog

Pengalaman outstation dan menaiki kapal terbang ketika mengandung

Salam...

Ceritanya begini..

last time saya preggy rasanya tak ada travel ke mana-mana. satu reason : memang saya minta supaya di excuse.

preggy kali ini, ada tawaran untuk ke Labuan, mengendalikan program di sana.

Saya tak tahu kenapa, kali ini punya preggy saya SANGAT SUKA pergi outstation.

entahla. it really makes me wonder.

anyway, saya yang sudah 3 bulan mengandung ini, mengada-ngada nak ke Labuan.

So, pergi memang macam princess..

beg segi empat ada orang bawakan..

bagpack (bawa laptop) ada orang bawakan..

:)

nasib baik ada colleagues (pn maznah dan edward) ikut sekali (dan salah satu tugasan mereka ialah membawa beg saya... kasihan, kan..?)... kalau tak, saya pun x berani!

Anyway, dalam flight, semua ok.

take off...

and then, meal time!

bila saja stewardess tolak troli makanan passed me by, saya rasa macam nak termuntah!

i guess the smell of the food kot.

sangat tak lalu!

makanan yang dihidang macam biasa lah.. nasi lemak, mee goreng, nasi goreng..

tapi aura mengandung tu kuat, saya x lalu nak makan meal sampai habis.

(padahal Faiz Khaleed sebelah saya boleh habis licin! dia kata "Ok. sedap la juga..")

Anyway, itu adalah pengalaman saya ketika ke Labuan baru-baru ini..

Maaf ya, dah lama tak update..

U all pernah pergi Labuan?

Best juga la. kecik je pulaunya.. aman damai... :) coklat murah.. perfume murah.. :) duit je yg tak cukup. ahahahahah :D

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)