Pages

Search This Blog

Petrol naik lagi... Baguskah?

Salam...

Malam tadi en suami dah kata petrol naik 5 sen.

Cepat2 saya hantar SMS pada rakan2 dan family.. ahahah...

pagi tadi dalam radio, Datuk Najib kata subsidi petrol n diesel dikurangkan sebanyak 5 sen supaya dapat jimat dalam 700++ juta setahun! wah.. banyaknya boleh jimat!

So, saya rasa tak pa lah, 5 sen je kan..? ahahaha...

What do u think..?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

4 comments:

sz | m.s.s said...

ada pro n cons la cik ani...
mcm yg trvel jauh2 selalu mesti terasa kenaikannya...lg plak seiring la nnt ngan kenaikan rega baraang2 lain plak...
yg baiknya, pasni makin "berkira2" la kalo nk ke mana-mana ni..jimattt minyak..hehehee
kongsi kereta pun boleh!

FAM said...

maaf ckp, tang jimat tu bkn utk kita rakyat jelata ni, jimat masuk poket depa2. read between the lines. jgn percaya bulat2 ckp diorang. *peace*

karim said...

naik 5 sen tp takkan isi 10 liter jer...kurang2 full tank 55 liter dah jd 2.75 seminggu kali 4 makanya jd 11 hengget...tak byk puan?

fiezaradzi said...

pada saya ok la jugak, sbb minyak guna utk ke ofis dan kdg2 je jln2.. ofis pulak dekat.. mungkin perit bagi mereka yg travel jauh2..

tak ok bila brg2 lain yg tak berkaitan turut naik harga..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)