Pages

Search This Blog

Ibu-ibu mengandung tidak suka make up?

Salam...

Saya perasan kalau time saya pergi check up (sama ada di Klinik Tanglin ataupun di HKL), raaamaaaai ibu mengandung yang.....

TAK ber-MAKE UP!

sungguh!

adakah time preggy ini mereka alah pada bau(?) compact powder/toner etc...?

ataupun mereka malas nak make up...?

ataupun mereka memang suka natural look?

ataupun mereka rasa "ala... tak payah make up, saya dah cun dah!" ?

hehehehe..... ada 1001 alasan kan..?

tapi saya pula, preggy kali ini sangat lah suka make up!

masalahnya saya bukannya reti pun nak ber-make up!

tapi there's an urge to do so.

ahahah...

blame it on the hormone... ;)

so, anda macam mana...? time preggy suka ber-make up atau tidak?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

8 comments:

Zety Zin said...

masa preggy anak 1st (boy), tak suka mekap! jarang sangat lah mekap tu. masa anak ke2 (girl), biasa-biasa je lah. pakai juga mekap tapi ala kadar aje la. agaknya ikut jantina anak jugak kot? hehehehe.

Sue said...

salam ziarah

masa anak 1st (girl), rasanya mekap biasa2 je. tak bape ingt pulak dah. anak 2nd, mmg salu mekap(boy). kali ni peknen mcm tak suke mekap. lipstik pun tak pakai. bile tgk kt cermin rasa macam... oh tak mekap lg nmpk ok n natural. ahahha konon natural beauty la. tp bile da ptg sket.. nmpk kepammm je muka.

cik puan akish said...

dear...time me pregnantkan dadif dulu2 marin...sgt suke make up okey... iloike make up....rasenyer tanpe make up..owhh selekeh sgh muke ku ini.....dan ramai org kate kalo suke make up...dpt ank lelaki...owhhh betollah...kebetulan terkena...:)

Mummy Dasy said...

masa 1st pregnant bb boy giler make-up..la ni 3rd bby br 14w lipstick pun xpki cam ntah ah, bila nak pki ah malas ah nnt hilang gak vommit..

i.s.z.a.n said...

i masa xpregnant ni pun xsuka mekap apa lg time pregnant (eh yeke ek? cam xigt la plak, da lama blalu haha)

MAMASYAZA said...

akak time preggy dulu pun tak suka makeup, tpi terpaksa, takkan nak g keja ngan muka pucat lesi lakkan.
errrmmm, apsal tak letak gambar terkini yg bermakeup

Nurhayati said...

saya mengandung ke tak ke mmg tak bermake up pun hihih camne tu

aCu said...

haha..oh. saye kalau time pregnant pun suke mekap. sy x pandai gak. tp soh kakak saye kedua tu yg mekap. mmg mcm antu. kekekekekekeke

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)