Pages

Search This Blog

iPhone Digi vs iPhone Maxis

Salam.....

Merujuk pada entry terdahulu bertajuk Misi Mencari iPhone4, saya baru terperasan kakak saya ada meninggalkan komen di entry tersebut...

erm.. katanya rakan sekerjanya ada membeli iphone 4, tapi tak boleh guna sebab tiada 3G.. kasihan..


Sebenarnya, seperti yang saya sudah cerita dengan panjang lebar di entry Misi Mencari iPhone4, ada 2 syarikat telekomunikasi yang menawarkan phone ini dan line.

Maxis sudah lama sold out.

Digi yang available hanyalah 32 GB (dan running out very fast!).

So, mengapa Maxis terlebih dahulu sold out? Sebenarnya Maxis seperti yang kita sedia maklum mempunyai coverage yang luas.

that's why walaupun rate/plan yang ditawarkan oleh Maxis agak mahal, ia masih menjadi rebutan orang ramai.

Kenapa saya ambil Digi?

Sebab 1 : itu je yang saya mampu :)

Sebab 2 : Digi punya line di area KL ni not bad. So saya rasa boleh la, kalau nak beli Digi punya line.

tentang rakan kakak saya tadi tu, saya agak bersimpati juga kerana line Digi tak 'kuat' di area tersebut. Nevertheless, beliau masih boleh menggunakan Wi-Fi (especially area yang ada Wi-Fi FREE) :)

Sekian dahulu coretan buat pagi ini :) Wassalam

*pic from google*


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

8 comments:

epulafea said...

omaigad maxis memang evil company. T_T

Zuhaini said...

epulafea:
heheheh... evil ya..? tapi mmg rate dia mahal la.. kami mmg x mampu...

aCu said...

hahah..sanye kakni suke bende montel kale kuning tu kan? sbb tu amek digi..hahaha

Danial Dash dan Eva said...

hehe...dia beli dah lama, masa iphone baru keluar, dia memang pakai digi sebab line maxiz kat area teluk intan / hospital tak berapa bagus. sekarang ni, dengan tak pakai internet selalu pun, bayar dalam 180 bulan bulan dia kata ...

saja ingat nak ambik gak, sebab malas gaduh ngan danial nak pakai komputer. dia nak tengok dia punya diego / dora / kai lan hahahah!

rumah dia memang ada wifi dan hometown kat kl ada wifi, so dia pakai bila balik umah la...geram sebab banyak gak program medic boleh download dari istore tu :D

acu, bukan acu ke yang suka mende tu hihii

ZuH@iLieY said...

wallaweh..kekna...beli yang buy 1 free 1...
satu kasi ely eh...
kalau xdpt free, mintak dia 2nd fon for a cheaper price...(serious ni)haha

Mommy Lyna said...

beli ipad je kalo nak pakai wifi kak na hehehe. ipad beli kat singapo lg murah dr iphone.

sYaFiQa said...

cantik2...

Danial Dash dan Eva said...

alamak baru perasan komen elly ni...anyway, tak apalah, dah beli sony e pun not bad gak kan? jeles ni kamera 8 mp, gambar mesti cun gila....

mommy lyna, i pad besar sangat tak? hihi macam tak muat poket...tebgah consider samsung galaxy s,atau iphone atau maybe nokia n85 ke yang rm830 tu...huhuhu...tapi nokia screen kecik....

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)