Pages

Search This Blog

Baby bocor!

Salam....

ok. Lupa. Alia dah bukan baby la..

then the title should be Toddler Bocor!

hihihihi...

Alia sekarang ni kerapnya bocor...

maybe sebab dia consume susu banyak sangat kot..

biasanya sebelum tidur 2 botol of 12 oz akan habis!

sebelum tidur biasanya pakaikan Huggies XL.. tapi nampak gayanya macam kena cari something else lah..

Sebabnya Alia tidur tak tetap.. kejap2 mengiring.. kejap2 meniarap..

bila dia meniarap sometimes tu sebabnya bocor.. sebab padding di bahagian depan tu tak setebal di bahagian belakang pampers, kan?

Anyway, rasa macam nak cari ini la...

ataupun just a few days ago, saya pi Wangsa Walk, ada kedai jual bedsheet untuk budak2... tapi saya tengok material dia macam bukan kain...

macam plastik / getah je..

So, maybe yang itu sesuai untuk Alia kot.. hihihi :)

U all ada cadangan lain...?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

3 comments:

Danial Dash dan Eva said...

alia dah boleh start potty train

cadangan;

1. apa kata buatkan susu setengah botol saja malam, kalau dia dah tidur angkat botol tu.
- very praktikal, boleh buat kat danial

2. ajak kencing dulu sebelum tidur dan bila bangun pagi
-sampai sekarang masih buat macam ni dengan danial-

3. boleh try mat tu, tapi we all tak pernah try method ni la

4. pakaikan fitted diaper super absorbent punya yang made for toddler- kekna ada ada 2 brand memang absorbant giler pakai 8-10 jam pun tak bocor
=satu tu poverty jane (heavy bamboo)
=satu lagi ialah bamboolite premium
tapi kalau fitted diaper kena pakaikan cover dan kena rajin basuh...super absorbant fitted diaper ni mahal ...heheheh...

but seriously 2 cara atas tu pun okay kot...cuba try?

cik puan akish said...

uhukk...dadif pon same...bocor tang depan..pasal!!!...pasal dia tdo selali meniarap..menonggeng..tu psl air kencing dia p ngalir ke depan..=)

atfina said...

salam... saya pon tumpang kongsi sama yer... my doter 2 tahun.. tidur selalu nonggeng dan meniarap.. hasilnya.. yup! bocor kat depan... sedangkan belakang kosong jer... apa yang saya buat... kalau saya sedar..saya akan betolkan position tidor dier... :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)