Pages

Search This Blog

Cotton candy? any taker..????

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Tak tahu kenapa.

Usia dah lanjut.

Tiba-tiba kepingin nak makan cotton candy.. ahahaha..

:)

Siapa suka makan cotton candy??? Angkat tangan!!!! ahahah..

Burberry bukan Strawberry

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Ye, sila abaikan tajuk di atas :)

**saya teringin nak beli domain dengan hosting, tapi tak tahu yang mana yang best.. hihi :)

anyway, malam tadi saya telah merembat ini.

Burberyy London.
Ok la.

I'm not a big fan of Burberry actually. Biasa duk beli Givenchy je.. Tapi kat JJ semalam, Givenchy ada saiz besar je..

tu yang rembat ini instead. Harga nya RM179.00, 100ml. EDP.
(SA tu kata patutnya dalam RM200 - 300, tapi sebab ada sale apatah...)
nice huh? :)
u all suka perfume apa..?

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Mana lagi best? MAS atau Air Asia atau Fireflyz?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Tadi saya tengok Awan Dania...


Dania kan bertugas sebagai Flight Attendant of Fireflyz, so my dad tiba-tiba tanya
:

"hang pernah naik Fireflyz ?"....


hehehe...

"tak pernah, bapak"

tapi tu lah, based on my experience, naik flight ni memang jarang sekali la.. :)

naik MAS bila ada urusan kerja.. outstation ke Sabah, Sarawak dan ke Science Centre negara lain.. (so far pernah jenguk Science Centre di Perth, Singapore dan Thailand)


naik Air Asia bila jalan-jalan makan angin dengan family... (2008 punya trip, ke Kuching)


Fireflyz? tak pernah lagi la...

:)
u all pernah cuba...? dari segi harga, memang la Malaysia Airlines (MAS) agak pricey sikit, tapi service bagi saya - not bad.

kalau nak yang murah, ada Air Asia dan Fireflyz. Dari segi harga, rasanya tak banyak beza. Dari segi servis, tak tahulah pula.

So, what do u think....? Mana yang best....???? :)


Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

**pic googled**

Kidz Month at Pusat Sains Negara! Specially for kids!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Di sini saya nak invite semua rakan-rakan saya untuk datang ke PSN pada bulan April ini sempena KIDZ MONTH!


Program ini bermula pada 1 April dan berakhir pada 29 April (Jumaat tutup).

Masuk adalah PERCUMA!

Antara tarikan yang ada adalah:

-Galeri baru untuk kanak-kanak:

Kids Discovery Place (4-6 tahun)

dan

Little Explorer (2-4 tahun)

-Aktiviti hands-on:

-Let's Paint!
-Let's Create!
-Let's Race!
-Love your animal

dan penglibatan dari agensi luar:

-Jabatan Perhilitan
-Jabatan Perikanan
-Planetarium Negara
-KL Bird Park
-Aquaria
-Party Friends
-ASTRO!

*pada 17 dan 18 April, ASTRO akan bring in ASTRO CERIA, TVIQ (dan ikon-ikon TV tersebut)

**pada 24 dan 25 April, akan ada ASTRO Karnival, di mana akan ada booth dan interactive activities seperti dari DISNEY Channel, Nickelodeon, Cartoon Network!

So, apa lagi! JOM KE PUSAT SAINS RAMAI-RAMAI!!!!!!


Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Sabtu ni Earth Hour lagi????

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Semalam saya dengar Hitz FM ada buat announcement.

.... Earth Hour this Saturday....

And then saya macam tak percaya, betul ke apa yang kudengar ni..? :)

bila check di sini..
Oh, betul rupanya!

Saturday, 27th March, 8.30 pm

:)

Jom meraikan Earth Hour 2010!

**apa plan u all...? kami cadang nak lepak-lepak di rumah sambil memerhatikan bintang-bintang.. ahahahah :)

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Lagu khas untuk mu, EVA!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Kakak saya cakap, Alia 'talks sweet'. So dia suruh saya rakam dan upload di internet.

Semalam saya nak rakam, lain pula yang dapat...

.

.
.
.

Si comel Alia was singing a SONG for her dearest cousin, Eva Maisarah! :)

Let's hear it!


video

**Nak tengok Eva...?


Tada!

~Alia n Eva~ :)

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Alice in Wonderland

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Saya sudah tengok! :)

tengok Alice in Wonderland bersama-sama De, Danial, Alia dan ayah alia :)

sangat best la!

(walaupun sebenarnya Ibu Alia sudah lupa cerita Alice ni macam mana sebenarnya ya.. ahahah)

dan sangat best sebab salah satu watak tu (The Mad Hatter) played by Depp.
:) Alice tu macam x berapa glamer pun.. siapa tah namanya..

Anyway, a very good movie for family :)

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Siapa tahu di mana saya boleh dapatkan kuah rojak sengkuang?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Tadi makan-makan di area Hartamas. Ada makcik jual buah..

So, saya pun beli lah sengkuang.

dan disapu kuah rojak / jem/ warna merah!


Wah.. teringat time saya sekolah rendah dulu, depan sekolah ada makcik jual sengkuang macam ni.

Dia sapu dengan jem merah tu, and tabur kacang...

:) kalau nak cari, ada dijual di mana ya...? :)

ke buat sendiri.....?

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Geramnya!!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Ye, sangat GERAM tengok baby!!!

Cuba tengok ini...
-gambar anak member saya - Afizal Haqeem- (saya cilok dari Facebook!) hihi...

Sangat cute!!

Ni yang buat saya teringin pregnant sekali lagi! :)

**tapi part bersalin takut!!!! huhu :(

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

What's your BREAKFAST?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

What's your favourite breakfast?

For me, it depends.

When i was preggy, my fav breakfast was cereal and fresh milk!


But now, it is Nasi Lemak or Roti Canai!
:) yummy!

SO, what's yours?

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!


-pic googled-

Destinasi percutian sekeluarga yang best di mana?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Semalam en. suami jemput saya di ofis (kata baru balik kursus..)

And then, tiba-tiba en. suami bersuara:

"kita dah lama tak pergi holiday, kan...?"

ahahahaha... to tell you the truth, memang dah lama pun!

In fact, bila pikir-pikir balik, last time kami berjalan-jalan, it was Disember 2008.

Kami sekeluarga (Saya, Ayah ALia dan Alia) sekali dengan De, Acu, Atuk, dan Wan.. Kami ke Kuching Sarawak.

Well, that was the last time Wan sihat.

Soon after that, Wan dah tak berapa sihat..


Anyway, cuba cadangkan beberapa destinasi percutian sekeluarga yang best...!

-Pangkor..? (tu kampung kami... so tak dikira..)



-Cameron...? (bagus juga, sebab Ayah Alia tak pernah sampai lagi..)


-Terengganu...? (bagus juga, sebab bole makan keropok lekor sambil mandi laut!) :)

any other options..?

-pic googled-

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Bapa Borek Anak Rintik?


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

**saya sedang mengarang surat sebenarnya, tu yang tengah blank ni..

anyway, pernahkah anda mendengar Bapa Borek Anak Rintik?

Benarkah begitu?

Adakah anak anda betul2 copy ayahnya?

Ibunya pula bagaimana?

Sebenarnya dalam menjadi ibu dan bapa, ia bukanlah perkara yang mudah.

(well, nothing in this world is easy!)

dalam mendidik anak, kita seharusnya sama-sama sepakat dan sehaluan.

Sebaiknya suami dan isteri mempunyai say yang sama dalam sesuatu hal.

Contohnya kalau dalam hal mengemas rumah.

SI ibu sangat rajin mengemas rumah, si ayah sangat malas mengemas.

Yang mana satukah yang akan menjadi pilihan si anak?

sudah tentu dia juga akan menjadi seorang yang pemalas.

ini adalah disebabkan ANAK akan memilih untuk follow ibu/ayahnya punya perilaku based on yang mana satu yang paling mudah!

*sama juga dengan kes ponteng solat. Si ibu rajin solat, si ayah suka ponteng solat, so, yang mana si anak akan ikut jejak? Ibu atau Ayah?

Tepuk dada tanya selera..

Marilah sama-sama kita perbaiki amalan dan kendiri kita. amin..

-WhaT do U Think...?-

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Fatigue

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Saya sangat letih tika ini. Petang semalam baru sampai rumah. Yep. Kejap je kursusnya.. :)

Alhamdulillah...

Banyak juga yang daku pelajari..

Insya allah, kalau ada ruang dan peluang, akan saya turunkan ilmu pada kalian ya.. :)

wassalam..

**walaupun penat, tapi hari ini daku bekerja.. huhu :(

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Ibu, Alia nak pergi sekolah!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Malam semalam kami pergi mencari beg alia.. (beg yang selalu guna tu dah koyak.. so, segan la pulak setiap kali hantar ke rumah babysitter..)

ALhamdulillah, kami berjaya mencari yang murah (ye, MURAH itu penting!) dan
comel :)

Antara beg Barbie dengan beg Ben10, anakku yang comel itu telah memilih BEN 10!

hmm.. tak apa lah...

Tara!
Tunjuk front view pula :)


~a proud owner~
Nota kaki: malam tadi ALia tidur ber'bantalpeluk'kan BEG baru nya ini! :)

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Berapa banyak cash ada di tangan anda...?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Ok, saya tahu anda bukan hartawan.. (ke ada hartawan yang membaca blog ini...? hihi)

Tapi saja je nak tanya:

Berapa banyak cash /tunai yang ada dalam tangan anda buat masa ini...?

(how much cash is in your hand right now..?)

RM5..? RM10..? RM50..? RM 500?

Well, macam saya, yang belum lagi seorang hartawan (insya allah, in the future, who knows! :)) so, memang tak banyak la cash dalam wallet saya sekarang ni...

dalam RM10 je.. ahaha..

Lepas la untuk breakfast dan lunch hari ini.

Biasanya mmg tak ada perbelanjaan lain.. (dulu ada kedai souvenir, banyak snacks dijual, so mmg lari bajet la tiap2 hari..)

Anyway, berapa banyak cash ada di tangan anda sekarang...?

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

My Alia

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...
Alhamdulillah... Alia kini dah reti mengira (kira gitu-gitu la.. numbers n alphabet belum kenal lagi).

Setakat ni SATU hingga SEPULUH dah ok.

ONE hingga TEN dah ok..

Semalam saya sambung ELEVEN sampai TWENTY..

Eleven.. (dia sebut : ven)

Twelve (dia sebut :wef)

Thirteen (dia sebut : tin)

Fourteen (dia sebut : tin)

sanpai la nineteen (dia sebut tin juga!)

ahahahahha .. anakku :)

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

When do you blog...?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

I have a question. WHEN DO YOU BLOG...?
pic from here.

Some people blogs at night, when the child/children are all in bed.

Some blogs in the office (during wee hours. like me!)

And some people blogs whenever they like! hihi... nice, huh..?

SO, when is the time, u all blogging...? :)

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Debaran...

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Agaknya pagi ini adik-adik kita yang akan mengambil keputusan SPM tentu berdebar-debar kan..? :)

Tak pa lah, tu salah satu saat yang akan dilalui oleh semua orang! (unless orang tu drop out la)

Anyway, saya mengalami "debaran" (a.k.a "nervous") setiap kali saya terpaksa membawa kereta Wira Hitam MANUAL itu! (yup. saya sangat la tak suka drive kereta manual! saspen.. takut mati enjin! huhu)


pic from here



Anyway, apakah saat / ketika bilakah anda mengalami "debaran" atau nervous....? :) Jom share...

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Oh Shampoo!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Alkisah.. lately saya perasan si comel Alia kena selalu di-shampoo.

Sometimes pagi dan petang!

Sebabnya, dia kerap berpeluh, dan kalau berpeluh, nanti rambut dia berbau.

So, untuk mengelakkan rambut dia gitu, kena la selalu shampu..

Masalahnya kalau pakai Baby Shampoo tu, rambut dia jadi tak cantik..

Macam kering sangat. Don't u think so...? Ke kami kena tukar brand...? mungkin kena cari yang kurang mild kot...

Anda pakai shampoo apa untuk your kids...? thanks.


Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Keputusan SPM keluar Khamis ini!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Iye.. kepada sesiapa yang mempunyai anak / adik / jiran / sedara mara, sila take note.

Keputusan SPM keluar Khamis ini.. insya Allah..

**teringat time saya ambil SPM dulu..

Tada!
Tu dia.. member sebelah masih pulun baca Matematik Tambahan! Saya maintain je.. :)

All the best ya!

**lazimnya kalau member ofis ada anak mereka nak ambil result, biasanya mereka apply cuti! u all cuti tak kalau anak ambil result..? :)

Jom Join My-Alia.com March Giveaway!

Rumah terbakar... Panggil Bomba!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Oh, pagi ada satu kejadian terbakar..

Area tol Damansara..


Asap kepul-kepul di udara...


Ingatkan apa..? (well, mr suami dah kata, kereta terbakar, tapi saya kata bukan.. saya kata tu asap lori! hihih)

Tada!

Sangkaanku meleset rupanya...

Kasihan pemilik lori ini...

**sorry for the poor quality.. biasa la, pakai N95.. kalau pakai D5000 mungkin lebih cantik kot.. ahaha :)

Jom join My-Alia.com March Giveaway!

Hadiah tidak dituntut!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Aduhai..

Sudah menang, tapi tak tuntut hadiah ye..?

hmm....

Amacam..? Saya bagi 5 hari ya.

Kalau tak mahu tuntut juga, then this prize is burnt!

(saya frust juga, kita dah penat2 pos, tak collect di pejabat pos pula.. and then pulang balik pada kita pula!..)

Anyway, kepada sesiapa yang nak join My-Alia.com March Giveaway, sila klik sini :)

My-Alia.com March Giveaway!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

:) Tibalah masanya untuk My-Alia.com March Giveaway!

(pemenang My-Alia.com February Giveaway saya masih menanti alamat beberapa pemenang, so saya tak pos lagi hadiahnya..)

Ok. caranya senang saja...

1. Menjadi Follower di My-Alia.com ini.

2. Tinggalkan komen di entry ini... (cth: Saya nak join giveaway ini...)

itu saja! :)

Pemenang akan dipilih secara random oleh cik Alia...

Dan pemenang yang bertuah akan menerima ini!
(hadiah berupa 'fragrance' dari Lovely Lace berharga RM 29.90..)

**kalau ada hadiah lagi, saya akan update ye.. :)

SO... jom join! :) giveaway ends 28th March, midnight. Announce winner on 29th.

Wajah PEPSI yang baru

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Tadi makan KFC as my lunch.

saya perasan PEPSI sudah bertukar wajah!

Dari logonya yang ini
(taken from here)

kepada ini...

:)

bagus! transformasi! (bilalah My-Alia.com nak mengalami transformasi agaknya ya..?)

**esok saya announce My-Alia.com Monthly Giveaway untuk Bulan Mac ya! **

on Robert Pattinson

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Semalam Ibu Alia, Atuk dan Alia ke Pasaraya berdekatan.

Nak beli barang dapur..

And then, ada satu gerai (gerai ke..?) jual suratkhabar dan majalah.

Saya pandang sekilas saja.

Tiba-tiba, mata tertangkap dek satu wajah lelaki yang sangat hensem!

Ibu Alia pun berjalan dekat sikit. (hati curious nak tahu siapa.. ahaha)

Rupa dah macam tom cruise, tapi kalau Tom Cruise, sekali pandang je dah kenal dah.. :)

rupa-rupanya ...
Robert Pattinson!

(dia tulis.. Robert Pattinson ; More than just a vampire!)

hehe... kalau Ibu alia ni belasan tahun, sure dah beli majalah tu! ;) nasib baik la dah jadi mak orang...

Anyway, siapa belasan tahun di luar sana, boleh lah beli Galaxie bulan ini... :)

U all tau tak...

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

.. saya tak ada idea nak update apa. huhuhu :(


Semalam time dalam kereta (on the way balik rumah) bukan main banyak idea mencurah-curah..

Dari pagi sampai sekarang, otak masih blank..

nanti lah, tengah hari kot.. :)

**semalam tengok Ehwal Islam tajuk HUTANG.. best juga :)




Siapa nak hadiah free, angkat tangan!!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

So..
Siapa nak hadiah free, angkat tangan!!!!
*pic googled*

**alhamdulillah, ada penaja nak taja My-Alia.com.

Ada sesiapa di luar sana nak taja Giveaway/contest kami...??? email me at sitizuhaini@gmail.com

**psst. masih ada beberapa pemenang My-ALia Monthly Giveaway yg tak beri alamat n hp number. Hurry up ya! :) tq...

So... ada sesiapa angkat tangan di luar sana...???? ;)

Bagaimana men'disiplin' anak

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Actually, mendisiplinkan anak ada banyak cara.

Tak da yang betul, dan tak ada yang salah.

Kalau tak disiplin dengan betul, nanti jadi macam Anakku Sazali.

Tapi kalau terlebih disiplin, jadi kes dera pula!


*pic googled*

Macam mak saya pernah nasihat, dia nasihat "salah seorang kena garang, tapi either one. jangan both!"

So, saya punya role kecik je. part garang tu ayah alia, saya part "angel".. ahaha..

tapi memang la, kadang2 ayah alia gertak je, cuit pun belum, dah nangis2 bagai.

Kita menengok pun kesian..

Anyway, macam mana anda disiplinkan anak anda..?

-ada orang rotan (dengan kayu rotan / hanger / tali pinggang etc)
-ada orang marah-marah je
-ada orang tarik privilage (macam satu minggu tak boleh tgk TV / main komputer etc)

hmm... anda...?

Are u a Signboard Maniac?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Macam funny bunyi nya kan..? Signboard Maniac..? (saya nak bubuh Signboard Whore, tapi lawak juga..) ahahaha...

Anyway, saya mmg seorang seorang yang bergantung pada signboard.

Mana-mana pergi, mesti cari signboard. (esp tempat baru, and i had to drive la.)

SO, in the end, saya tak tahu nama jalan.. tak tau jalan ni lead ke mana dll

En suami marah betul! Dia kata kalau sesat, macam mana...?

Saya jawab apa tau..?

"ala, Garmin kan ada...."

Hehe.. ye, GPS, you will be my savior!

So, anda macam mana...? are u a Signboard Maniac..? :) hihihi...

~gambar hiasan~ ketika saya ke Singapura few years ago...

Perasmian PSN Cawangan Wilayah Utara dan My ALia

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

So, saya telah bersama-sama bertugas untuk Perasmian PSN Cawangan Wilayah Utara
.. :)

Just for your info, setakat ini ada PSN Ibu Pejabat (di Mont Kiara ni) dan cawangan yang pertama di Alor Setar, Kedah.


SO, ni anak sulung kami la! :)

Anyway, saya dan ayah alia had to work.. and guess what..? we brought along lil Alia! :)

ye, sangat best!

Tapi sangat letih! rasa macam double penat! Penat buat kerja dan penat menjaga alia... huhu :(

Anyway, here are some pics.


Sebelum bertolak...

Amboi, sombong ye...

Tekun memerhatikan ibu bekerja...


Best sebab dapat face to face dengan Datuk Seri Dr. Maximus Johnity Ongkili... :)


Oh... penat nya la hai.... :(

**to all warga kedah nun, jemput la ye ke Pusat Sains Negara Cawangan Wilayah Utara.. Terletak sebelah Muzium Padi, di Gunung Keriang tu je :)

Proton Emas! Lain dari yang lain!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Ada yang tertinggal keretapi...?

Saya pun sama! tau tau dah masuk paper... ahaks..

Anyway, Mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad telah melancarkan Proton Emas di Geneva, pada 2 Mac 2010 (semalam).

EMAS adalah sebenarnya akronim bagi “Eco Mobility Advance Solution” (aiseh.. ingatkan emas gold tu!)

Anyway, berita lanjut, silalah google. atau boleh juga lihat ringkasan di sini.

Nak tengok EMAS...?


Tada!

(pic taken from paultan.org)

What do u think...? saya rasa cute.. macam ala-ala MyVi / Savvy gitu.. Tapi hati saya masih terpaut dengan SUV.. huhu :(

And the winners are....

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Sorry sangat.. Saya ingat saya nak announce on Monday..


Tapi sebab on Monday saya ada event ini, and then Selasa pula balik dari Kedah ke KL, tu yang tak sempat update tu.. :(

**tambahan pula bawa si comel Alia to come along, tu yg lagi-lagi tak dan tu..

Anyway, here's the result for My-Alia.com Monthly Giveaway :)

1st place:


ialah nombor...96! -cik Norain-

dan hadiah saguhati goes to...
1. Nombor 16 -iqah-2. Nombor 98 -aimy-
3. Nombor 41 -izan cute-

There you have it.. kepada yang tak terpilih, jangan risau, kalau ada rezeki, insya allah saya buat giveaway lagi ya!

to the winners, sila send your address dan phone number to me at sitizuhaini@gmail.com ya. tq.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)