Pages

Search This Blog

KTM Komuter PINK!

Salam...

Siapa pernah nampak KTM Komuter Merah Jambu....?

Saya ada dengar berita yang Komuter sekarang ini ada yang berwarna pink, sebab khas untuk wanita sahaja...

So, saya beranggapan rupa Komuter tersebut macam ini!

Cantik kan...? saya suka PINK!

ANyway, rupa-rupanya tanggapan saya salah...

yang PINK itu adalah tingkap dan pintu salah satu gerabak dalam sesebuah komuter!

Hmm...
Apa pendapat anda...? Selamat kah wanita dalam gerabak PINK...?


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Alia dan Maskot

Salam...

Anak dara saya TAKUT pada maskot.. huhu :(

Paling dekat dia pernah berada dengan maskot pun ialah time ini, which was last year.

Baru-baru ini di ASTRO carnival, ALia sedang bermain dengan Magic Clay..

Tiba-tiba..

"Kut.. Kut.." (as in TAKUT)

saya tengok lah..


Rupanya dia takut pada ini...

GARFIELD!!!

ahaha... bukankah Garfield itu comel..? :)

anyway, bila la agaknya alia nak bergambar macam ini...?

(gambar hiasan.. tak tahu anak siapa... )

Anak anda takut maskot.????


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Hadiah hari jadi yang best...??

Salam...

Oh.. hari ini hari jadi Ayah Alia...

Tapi..

Saya tak tahu nak celebrate macam mana...

Beli kek ke..?

Atau beli hadiah ke..? (oh, pulus x dak.. huhu)

Atau makan di luar...? (boleh la kot...)

Hmm... macam mana ya...?

Ada cadangan...? :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Buih sabun

Salam...

Sekarang ini salah satu "the IN thing" for Alia adalah:

Buih Sabun!

suka benar! (walaupun dia tak berapa reti tiup la...)


Anyway, sebab dia suka, kita layan saja lah...

Tak macam last time, ketika Nuffnang Friso event di OU, ada permainan buih sabun ini,

Dia tak reti!!

(kawasan bertanda adalah buih-buih sabun.. tapi Alia buat tak tahu je.. hahah)


erm.. mungkin sebab time tu Alia masih belum didedahkan lagi kot.. huhu.

Anyway, anak anda suka main buih sabun...? :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Jalan-jalan di Bandar Tasik Selatan

Salam...

Well, ini cerita a few weeks ago..

Pakcik Joe bawak Wan jalan-jalan.

Biasanya kami landing di Titiwangsa saja.

Tapi sebab masa tu ada Pertandingan Memancing (so takut tak dak parking), kami ke Bandar Tasik Selatan instead.

To tell you the truth, itu adalah kali pertama saya ke sana.

di dalam kepala duk teringat lagu "Bandar Tasik Selatan" nyanyian sapa y
e (Olan ke..?) tak ingat dah.. yang pasti lagu jiwang.. hehe..

So, parking ada, alhamdulillah.


Tapi agak ramai la. In fact, ramai sangat! Compared to titiwangsa, mainan baaanyaaak sangat. Tak perlu nak berebutr-rebut..

Anyway, Wan berjalan-jalan (sambil dipimpin oleh Wak Joe)


Alia kata "Fish!! Fish!!"

Saya kata "Mana...???"

Ini la Fish nya!

Anyway, untuk adik beradikku yang merindui ibunda, ini pose istimewa untuk kekanda dan adinda-adinda sekalian :)
Wassalam.

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Double Dutch - Sedap ke?

Salam...

Ye, saya sangat suka tengok iklan ais krim Walls, Double Dutch.

Tapi duk wondering, sedap sangat ke..?


And then last weekend, mak saya ajak ke JJ.

Mak saya nak beli ais krim. Saya ke Walls sebab ada promotion Mini Cornetto + Poppers harga dalam RM10.

And then ada Sales Assistant sorang ni, promo Double Dutch (DD). (selain DD, ada 2 jenis lagi, cookies apa tah.. dan erm.. x sure)


Kami pun cuba rasa.. FANTASTIC! :) ngehehehe...

and then SA tu pun kata ada promotion, biasa belas ringgit, tapi semalam harganya RM10. So yang itu pun kami rembat :)

**kesimpulannya, DD sangat sedap, harga pun padan, bekas pun cantik! (macam bekas Haagen Daaz, kan..?)

DD ~ Vanilla flavoured ice confection with Choc flavoured Syrup, Marshmellow, Chocolate Chip and Cashew Nut
Selamat mencuba! :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Email layang....

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
..

Dear Atuk.

Terima kasih banyak-banyak di atas pemberian baju biru ini.

Alia suka sangat! hehe....

Ibu kata seksi sikit...

Anyway, tq ya Atuk! kalau ada rezeki lagi, bila-bila berilah lagi.. ahahah :)

Yours,

Alia...

Siapa nak ROMPERS murah dan cantik!!!!!

Salam.

Yup. Siapa nak beli ROMPERS murah??? :)

Well, my sister, Kak Zufina ada berniaga kecil-kecilan...


Setakat ini baju rompers je dulu...

Nanti kalau dah maju jaya, barulah boleh cuba jual baju lain pula :)

Nak tengok antara koleksi Rompers yang dijual...?

Cantik, kan..? harga pun murah! dalam RM8 sehelai..

So if you are interested, you can pay a visit to her shop at

Evashoppe

In fact you can find Evashoppe in the Facebook too!

So, apa lagi... Jom kita shopping!!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

ARGH.. VANDALISM!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Malam tadi i was so tired. So saya tertidur awal.

Alia buat apa pun saya tak sedar.

Tahu-tahu pagi ini saya nampak ini...


Siapa pula buang sampah merata-rata ini...

Rupanya semalam, bila saya sudah di WOnderland, Alia ajak mewarna..

and then, bila tak ada response dari saya, dia terus koyak buku mewarna dia...

Oh, sekarang dah jadi dari huruf F, terus ke O..


ahahah...

Nampak gaya kena cari buku lain la ni :)

ASTROLIFE FUN CARNIVAL at Pusat Sains Negara!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Seperti yang u all sedia maklum, this coming Saturday n Sunday, we'll have an ASTRO LIFE FUN CARNIVAL!! here in Pusat Sains Negara!!! :)


It is going to be in conjunction of our KIDZ MONTH celebration :)

So for those who are ASTRO Subscribers, do come in and just bring your bill to get a goodie bags!

For those who are not ASTRO Subscribers, you can still come and join the fun!

Things to look for:

-Stage Show - we have celebrities like Abg Zoey, Hadziq, Geng Bas Sekolah, Chutti
-Booth - we have Disney & Playhouse Disney, Cartoon Network, Nickelodeon, TVIQ, Ceria which offer games and merchandises!
-Theatrette - film show on BEN 10 in our Auditorium!
-Hands-on Acticities! - Mad Science, Baking, Pottery and Clay Magic!

So, make sure you and your children spend your weekends at PUSAT SAINS NEGARA this Saturday and Sunday!

C U THERE! ;)

Adamaya: Siapa follow??

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Ye. Saya salah seorang peminat cerita bersiri yang selalu ditayangkan pada pukul 6.30 - 7.30 petang di TV3..

Sebelum ni memang saya follow Na O Mei.. :)

and sekarang ni ada ADAMAYA pula.

Siapa follow...?


En suami saya kata cerita ni macam pernah ada before. Farid Kamil dengan Lisa Surihani berlakon. Ye ke..?

Anyway, saya tengok Adamaya macam tak ada 'hook' (lagi). Hook ialah something yang mampu untuk capture the audience punya interest. So far saya rasa macam tak ada lagi.

Tapi saya kalau ada masa, akan tengok juga Adamaya ni. Sebabnya, saya suka tengok si Lisa Surihani ni. Sangat cun! hehe... :) (mana la tau, kot2 kenan ke... :D )


Anyway, ada sesiapa di luar sana tengok juga cerita ini...?

Ada sesiapa tahu mana nak cari kain LYCRA?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Saya tak tahu kenapa, saya masih lagi kemaruk nak buat tudung.. (walaupun tudung2 yang lalu sia2 je) hihihi

anyway, ada sesiapa tahu mana nak cari kain Lycra tak..?

Ala, kain licin yang diorang buat tudung Ekin tu :)

Kalau tahu, tolong beritahu saya ya! tq... :)

-gambar hiasan-

The BIG Hot Dog

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Semalam saya pergio check up / follow up di Hospital Ampang Puteri.

Lepas darah di ambil, saya diberi green light untuk sarapan..

So, saya pun ke Kafe di ground floor

Marvellous!

I had a BIG hot dog
sangat besar...

(harga pun agak mahal! hahahahah)

sekian saja update di pagi ini...

-saya yang lapar-

An office AFFAIR!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Wah... ada AFFAIR di ofis ini rupanya..

Tapi..

Kalau sesama bujang, tak kisah lah...

ini..

Suami orang dengan Isteri Orang!

aduhai..

Maam mana la ya..

**pasal tu saya cari en suami satu ofis.. hehe.. senang pantau.. :)

Oh, my meds!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Hari ini tertinggal pula ubat-ubatan.. huhu :(

reasonnya : plastik ubat tu besar sangat! so i took it out, nak ambil lipstick dan bedak. Tau-tau rupanya saya tertinggal pula! :( huhu....

Alia @ The Little Explorer

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Lokasi: The Little Explorer, Pusat Sains Negara
:)

Al-Fatihah

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Al-Fatihah to Allahyarham Din Beramboi...

(yup. Ajal dan Maut di tangan Allah.. )

**oh, bz nya saya.... sorry, tak dapat reply komen... tak dapat nak post banyak2... dan... tak dapat nak announce winner Giveaway.. huhu :(

Not just yet! ;)

Baharu atau Baru....?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here.

Salam
...

Anda perasan tak lately ada BAHARU dan ada juga BARU.

So, time bila nak pakai BAHARU, time bila nak pakai BARU...?

Saya telah diberitahu, BAHARU adalah digunakan bila kita nak refer to new things.

cth: Kereta baharu saya.

BARU pula bila kita "just happen" (macam baru tiba ke ofis)

Ha...

Now you know! ;)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)