Pages

Search This Blog

maternity wear

Salam...

Saya sedang kemaruk meng-Google maternity wear.

tak tahu kenapa.

perut belum naik pun lagi...

hehehe...

so, nak tanya, kalau anda tahu mana-mana kedai online yang menjual baju mengandung / maternity wear, habaq la ye..

boleh saya cuci mata... :)

kalau ada rezeki, boleh rembat sehelai dua :)

tq....

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Alia nak disekolahkan...?

Salam....

Ye.

Semalam ayah alia kata:

"Jom kita sekolahkan Alia, nak...?"

errr....

**dalam minda ini:

-satu kerja nak bangunkan alia early in the morning... mandikan dia.. siapkan dia... pakaikan baju dia...

-siapkan sarapan dia...

-siapkan beg sekolah dia...

wah!!! banyaknya benda nak kena buat!!! hihihi...


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Alia yang lawak


Salam....

Budak ini sangat lawak la.

Semalam saya tukar puting botol susu dia.

Biasanya saya rembat apa saja yang ada di pasaran.

Kalau duit terlebih, beli la Avent,

Tapi kalau duit macam tak berapa ada,

beli brand pureen ke.. atau apa - apa brand la, asalkan dia wide neck punya puting :)

so, malam tadi, saya buatkan susu untuk si Alia..

dalam tengah mamai tu, dia boleh pause kejap,

dia tanya:

'ting bayu?' (puting baru?)

hehehe....

saya kata 'ye, puting lama dah buang'

dia automatik tak nak hisap, pas kat saya botol susu dan terus menangis....

alahai budak ni... so, saya pun dapat la satu idea...

saya ambil balik botol susu tu, dan saya kata:

'ha.. nah. puting lama'

terus dia minum susu sampai habis..

heheheheh :)

menjadi juga trick ibu ya... :)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Susah juga pregnant kali kedua, ya?

Salam....

Ye. Saya tahu saya baru a few weeks.

7 atau 8 minggu je baru.

Tapi rasa macam tak larat..

Compared to last time preggy, saya rasa sungguh bertenaga.

even boleh puasa penuh..

and bila dah 7 atau 8 bulan, perut da besar, tapi still rasa sangat bertenaga dan tak da la letih2..

ini, tak sampai 3 bulan preggy, tapi saya dah mula letih2..

rasa macam tak cukup tidur / rest..

mungkin sebab kena melayan ALia juga kot.

Still kena bangun tengah malam 2 kali untuk buat susu Alia...

Hmm...

Wish me all the best! :)

Oh ya, lagi satu.

Ada satu masalah yang agak pelik.

Lepas makan je, mesti sakit perut!

Dekat bawah lung, area diafragma tu.

Semalam tanya doctor gynae tu dia kata biasa.

biasa ke...?

ok la, wish me all the best. tq.... and tq for the wishes.. :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

+ for positive!

Salam...Alhamdulillah... :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Shahir Menang...?

Salam...

Shahir menang Akademi Fantasia...?


Aiseh...

Saya memang tak perasan la.

Ingat nak tengok juga AF malam tu.

Tak perasan pulak it was Final.

Duk layan cerita Perigi Kontang si Fasha Sandha berlakon..

Ok la...

Cuma towards the end, saya macam tak paham sangat cerita dia...

Buat penat je tengok... huhu...

Anyway, best ke final AF hari tu...?

*gambar diambil dari sini.

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

hadiah mother's day yang lalu

Salam...

U all nak tahu, apa hadiah Mother's Day yang saya dapat...?

heheh...

Tada!

Well, sebenarnya pada hari saya ke Sibu, it was on Mother's Day.

Di atas flight kami diberi coklat yang bertulis Mom, Simply The Best In The Whole World :)

thank you Malaysia Airlines :)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Eva dan Danial

Salam...

Last weekend anak anak buah datang... :)

Wah... dah besar panjang!

ALia seperti biasa, bermain dengan Danial.

Danial lari, dia pun lari...

Danial makan, dia pun makan... hihi

Eva pun dah besar..

Dah pandai berdiri...

Agaknya lagi beberapa bulan, dah pandai berlari! :)

:)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

cerita sedih malam tadi..

Salam...

malam semalam hujan..

and then saya penat betul.

so ingat nak masak yang simple-simple saja.

janji kenyang :)

so saya ingat nak masak cucur ikan bilis.

baru first batch.

tiba-tiba....

tup!

api terpadam.

saya ingat alia main api.

check punya check.

rupanya gas sudah habis!

aduhai... x ada gas spare pula tu!

so, nak tak nak kena makan di luar la nampaknya.. :( huhu...

sekian sahaja cerita sedih malam tadi...

Wassalam.

(moral of the story, sila lah sediakan tong gas spare all the time. hihihi)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

IRON MAN 2

Salam....

Yes! Kami sudah tengok!!!

Anda...???? :)

hehehe....

Alhamdulillah... Malam Sabtu lepas kami menggatal nak cuba tengok wayang di Wangsa Walk.

So saja je cuba jaya..

Kalau tengok line, mmg panjang ya amat...

and then, bila nak purchase tiket, sales girl tu tanya,

Nak couple seat tak?

heheh...

Terkedu kejap.


Sebab ingatkan kat GSC je ada couple seat..

so, apa lagi. rembat je lah! :)

yang bestnya couple seat adalah dia adalah 2 seat yang tak ada sempadan :)

SO sangat best la sebab kami bawak little Alia lagi... so sangat la spacious!

oh ya, dan harga mahal sikit la.. :)

ANyway, jangan tanya Iron Man 1 lagi best dari Iron Man 2 ke...? sebab Iron Man 1 saya ta tengok.. hahahah :)

Wassalam...

-dari peminat action movie- :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Trip ke Sibu dan Election

Salam...

So, kepada sesiapa yang tak tahu, last week saya ke sibu.

.. :)

Tapi alangkah sedihnya, BN kalah kepada DAP..


Anyway, it was my first time ke Sibu.

Saya rasa Sibu ni ok la.

Nak kata sunyi sepi, tak juga..

Tapi compared to Kuching, saya lagi suka Kuching.. :)

Anyway, here are a few photos yang saya ambil during our programmes in Sibu:


-dah upload dalam FB dah.. saja je tepek lagi.. ahahaha-

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

March Giveaway Winner!

Salam...

Ye.. saya tahu, sangat expired.. huhu :(

But then, nak buat macam mana.. kerja harus didahulukan...

Anyway, it is my honor to announce the winner of My-Alia.com March
Giveaway Winner is....

.
.
.
.
.

Siapa lagi kalau bukan...

Mama Sarah SYimir!

So, sila email alamat dan number phone ya. tq

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Happy mothers day untuk semua kaum ibu!!!

Salam..
Happy mother's day to all!

*picture by Dutch Lady :)

(di kala ini daku dalam perjalanan dari KL to Sibu. Doakan daku selamat pergi dan pulang ya...)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Apa yang anda buat bila nak kena pergi outstation..?

Salam...

Ye. Saya ada satu soalan yang subjektif. Pohon pendapat dan pandangan saudara dan saudari sekalian...

Apa yang anda buat bila nak kena pergi outstation...?

contohnya:


-bawak anak shopping ke...
-bawak anak pergi taman ke...

Ya la, the idea is to spend time together with the little ones.

Sedih pula nak kena pergi outstation, tinggalkan si comel Alia tu dengan ayah dia.. huhu :(

**saya pergi 9hb Mei, tu yang tak dapat join Mommy Lyna punya Gathering.. huhu :(

So, berbalik pada soalan, apa yang anda buat bila nak kena pergi outstation..?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Mom & Baby Expo 2010

Salam...

Sekadar makluman (kepada sesiapa yang suka shopping barangan baby atau barangan ibu mengandung... ) :)
Event Title: Mom & Baby Expo 2010

Date :
7 - 9 May 2010

Venue : Halls 1 & 2

Organiser : Today Publishing

Tel : +603 6250 0972 / 75

Fax : +603 6250 9817

Email : careline@todaypublishing.com.my

Website : www.todaypublishing.com.my

Admission : Public - Free Admission

:)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Penangan Upin dan Ipin

Salam...

Ya. Alia telah terkena penangan Upin dan Ipin!!

sekarang ni, balik-balik nak tengok "CD Pin!" ataupun "acu Pin!" (buku mewarna Upin)... hmm..

no more Thomas...

no more Manny..

no more Noddy... (oh ya, saya perasan di ASTRO sekarang dah x da Noddy ya...?)

Anyway, satu lagi yang lawak ialah..

kalau Alia panggil Ibu atau Ayah dia, dia akan panggil:

Ayah... O.. Ayah...

Kami pelik la, sejak bila ada penambahan O itu..

rupanya dalam Upin Ipin ada scene mereka ke rumah Tok Dalang, so mereka panggil:

Atuk... O.. Atuk...

heheheh :D

Anakku yang lawak.

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Susu orang tua

Salam...

Last weekend bapak saya minum susu orang tua.

Alia pun sibuk nak rasa...

dan dia suka! ahaha.. lawak la anak saya nih...

Anyway, ini la susu orang tua yang dimaksudkan :)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Skrip 7707

Salam...

Malam tadi kami makan di luar (oh, mood memasak tak kunjung tiba.. ahaha)

After that sampai je di rumah, kami pun surf the channels.

And then tiba-tiba ayah alia nak tengok cerita SKRIP 7707.

Saya kata : Kalau ini cerita hantu, tak nak la!

Saya pun tekan info: Macam biasa je.. in fact, macam lawak je..

So saya pun tengok lah.


Norman KRU jadi penerbit filem. Tapi tak ada story...

So, dia pun himpunkan a few actors/actresses, and suruh mereka ceritakan pengalaman seram yang pernah mereka alami...

Aiya...cerita hantu rupanya!!!

Tapi kesian pada ayah alia, so saya pun layan juga la... (walaupun setiap kali hantu keluar, saya akan tutup mata! ahaha)

Anyway, malam tadi kami tengok channel 131 kot.. ala, yang Mustika tu...

Anda suka layan cerita hantu..????? hihihihihi

*source gambar: google

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)