Pages

Search This Blog

Cubalah mengerti...

Salam...

Some of you mungkin terkejut di atas kehadiran komen yang tidak diundang ini di earlier post.Saya perasan ada juga rakan-rakan yang memberi komen yang back up saya.. thank you very much... i really appreciate it.

Saya dalam hal ini memang tidak menyalahkan sesiapa..

Ceritanya begini.

Saya ada organize a few giveaways, malangnya sampai ke hari ini saya tidak berkesempatan mengepos hadiah-hadiah tersebut..

Saya mohon maaf.

Saya bukan sengaja...

Tapi kalau boleh, saya berharap sangat cik/puan Anonymous ini faham keadaan dan situasi saya pada ketika ini TIDAK SAMA dengan keadaan saya pada bulan-bulan yang lalu.

Seperti yang kita semua sedia maklum, saya sedang menginjak ke bulan ke empat pregnancy, masalahnya, pregnancy kali ini saya tak larat! balik kerja sahaja sudah flat! Itupun bila di rumah, saya kena jaga Lil Alia lagi.. uh.. very tiring and exhausting. Sometimes at night, saya terlebih dahulu tertidur berbanding Alia. Sangat tak larat...

Sampaikan tak ada masa untuk bungkus hadiah, can u imagine..????

Anyway, kalau iya pun tak puas hati, there are MANY ways that you can reach me.

Nowadays, kalau bukan surat, sms, kalau bukan sms, ada facebook, ada twitter, ada YM.!!

ok lah, to cut the story short, i'll try my best to send it by next week.

Cuma saya harap benda-benda macam ni tak perlu lah komen terang-terangan.

Other people maybe ada masalah yang tak dapat dielakkan..

cubalah faham.. don't just blame others without knowing the situation first.

Saya pun sebenarnya dah mula muak dan mual dengan dunia blogging ni.. tengok lah macam mana...

Wassalam.

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

HANTU Tau Fu Fah!

Salam....

Entah macam mana...

Saya memang suka minum susu soya (dibeli dari pasar malam, dan bukan yang dalam tin tu) sejak mengandung Alia...

Lately kalau kami pergi pasar malam (lepas ambil Alia), dia mesti minta TAU FU FAH!

ok la, kita ikut je la kan..

Sampai je di rumah, dia terus nak makan!

Aiseh, laparnya anak aku ni!

Ibu dia pun tumpang sekaki... hihihi

Biasanya dapat makan pun dalam beberapa sudu je..

Sebab in the end, mesti Alia akan conquer sorang-sorang..

hahahaha...

inilah..

HANTU TAU FU FAH!

:)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

I think I'm in love!

Salam....

Well, i blame it on the pregnancy hormones..

Don't know why..

But all of a sudden,

Saya sudah jatuh cinta sama ini....
-CR-V- well, ini memang semua orang sedia maklum...
-Fortuner - cantik, kan..?
-Toyota Rush - ini paling murah above all la kan..
Tapi tak kisah la yang mana satu pun, asalkan SUV. ahahaah :)
Yes, i think i'm in love... :)
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Dare to change...?

Salam.....

Hmm... i was wondering, if i were given A CHANCE to change:

-my job
-my work place (ie other place, such as other ministries..)

Do I DARE TO CHANGE...?
Hmm..

Well, i'm up to the challenge, actually.

Sebab i believe i can do and i do have whatever it takes..

cuma..

I kinda like / love the job that i'm doing rite now..

and i also love the workplace.

So, i guess i'm happy where i am.

What about you? If you are given a chance. Do you DARE to accept it..?

*pic from Reader's Digest.com
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Gaya senyuman paling cun!

Salam...

Well, tak tahu nak buat apa.

Asal kita pegang saja phone, slid open the camera cover, terus Alia sengeh macam ni..

belum pun kita cakap " Senyum!"

Anyway, dia memang senyum ini macam.

Maybe sebab saya time kecik2 dulu pun senyum macam ni.. ahahaha :)

Anyway, CHEESE!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Bilakah masanya untuk Potty Train anak kecil?

Salam....

Saya saja nak tanya para ibu bapa out there.

Bila masa yang paling sesuai untuk train anak supaya berupaya membuang air besar dan kecil sendiri?

Setengah orang cakap bila anak dah pandai berkata-kata (Alia dah pandai dah!)

Setengah orang cakap, bila anak dah mula pandai bagitahu bila dia nak pass motion (err.. yang ini ralat sikit.. sometimes bila dia dah poo poo pun, kita tanya, "Dah berak ke..?", dia boleh kata "TAK!")

Hmm.. nanti la, tunggu ibu dia tak bz sangat, i'll try to find a few days off to train her..

:)

leh jimat duit beli pampers :D

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Petrol naik lagi... Baguskah?

Salam...

Malam tadi en suami dah kata petrol naik 5 sen.

Cepat2 saya hantar SMS pada rakan2 dan family.. ahahah...

pagi tadi dalam radio, Datuk Najib kata subsidi petrol n diesel dikurangkan sebanyak 5 sen supaya dapat jimat dalam 700++ juta setahun! wah.. banyaknya boleh jimat!

So, saya rasa tak pa lah, 5 sen je kan..? ahahaha...

What do u think..?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Siapa die-hard fan of Eclipse yang masih lagi tak sempat nak tengok Eclipse..????

Salam...

Saya la tu.. huhu :(

SEMUA orang dah tengok..

saya juga yang masih ketinggalan..

Weekend lepas outstation..

Weekend ni kerja...

aduhai...

time oh time. di manakah kamu...?

**tapi dalam hati ini masih memikirkan cara / strategi untuk mengajak en suami pi tengok wayang malam weekdays.. hahahahaha :)

U all dah tengok belum...?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Pengalaman outstation dan menaiki kapal terbang ketika mengandung

Salam...

Ceritanya begini..

last time saya preggy rasanya tak ada travel ke mana-mana. satu reason : memang saya minta supaya di excuse.

preggy kali ini, ada tawaran untuk ke Labuan, mengendalikan program di sana.

Saya tak tahu kenapa, kali ini punya preggy saya SANGAT SUKA pergi outstation.

entahla. it really makes me wonder.

anyway, saya yang sudah 3 bulan mengandung ini, mengada-ngada nak ke Labuan.

So, pergi memang macam princess..

beg segi empat ada orang bawakan..

bagpack (bawa laptop) ada orang bawakan..

:)

nasib baik ada colleagues (pn maznah dan edward) ikut sekali (dan salah satu tugasan mereka ialah membawa beg saya... kasihan, kan..?)... kalau tak, saya pun x berani!

Anyway, dalam flight, semua ok.

take off...

and then, meal time!

bila saja stewardess tolak troli makanan passed me by, saya rasa macam nak termuntah!

i guess the smell of the food kot.

sangat tak lalu!

makanan yang dihidang macam biasa lah.. nasi lemak, mee goreng, nasi goreng..

tapi aura mengandung tu kuat, saya x lalu nak makan meal sampai habis.

(padahal Faiz Khaleed sebelah saya boleh habis licin! dia kata "Ok. sedap la juga..")

Anyway, itu adalah pengalaman saya ketika ke Labuan baru-baru ini..

Maaf ya, dah lama tak update..

U all pernah pergi Labuan?

Best juga la. kecik je pulaunya.. aman damai... :) coklat murah.. perfume murah.. :) duit je yg tak cukup. ahahahahah :D

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Oh Bejeweled!

Salam....

Salahkan Adik saya!

Dia lah the culprit yang telah introduce game ini pada saya..
Game ini ada di Facebook :) kira saya tak tengok kebun dah.. duk tengok berlian je sekarang ni...

dan sekarang saya sudah angau.. huhu :(

Pantang bila adik saya pecah rekod saya..

Sure saya akan pecahkan balik rekod dia.. ahaha..

So, itulah kegilaan saya buat masa ini (selain gila Eclipse) :)

Wassalam...

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Toy Story3 3D - best giler!

Salam.....

Last weekend saya dan adik2 dan alia dan ayah alia telah beramai-ramai ke Wangsa Walk!

Gamble je pun.

Pergi-pergi, terus beli tiket wayang.

tu yang available hanyalah seat depan je..

(kami tak mau seat depan.. huhu)

So dengan tak sedar dirinya, beli la couple seat, sampai 2 pasang..

altogether adalah RM88 ! wah.. boleh makan besar ni!

anyway, rasa sangat berbaloi bayar mahal.

Cerita Toy Story 3 ni sangat best lah!
Ada elemen sedih sikit.. gembira sikit... adventure sikit :)

and then 3D dia berkesan la.. (compared to Shrek 3D saya tengok last month..)

:)

U all dah tengok ke belum..?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Congratulations! You have a very healthy pregnancy!

Salam....

Well, Alhamdulillah. Itu lah apa yang doktor saya cakap semalam during my appointment.

Sebenarnya agak risau juga sebab pregnant in the middle of TB treatment.

(ye, nak buat macam mana, dah 'ter'mengandung.. ahahaha)

So semalam ada follow up dengan doktor TB. dia suruh ambil darah n urine.

After that, dia tengok pada result darah tu,

tu yang dia kata:

Congratulations! You have a very healthy pregnancy!

ok, healthy tu refering to my kidney, tak da masalah. and then RBC ok, White blood cell pun ok.

Alhamdulillah.

Tapi sebenarnya masih agak saspen juga sebab i had to undergo a COMPLETE SCAN (which akan dibuat bila saya dah 21 minggu ke atas).

Complete scan ni akan periksa jantung baby, kidney baby dan lain-lain and hopefully ubat-ubat TB yang saya makan sebelum ni tak memberi kesan pada baby. Hopefully.

Ok la, tu sahaja update tentang diri saya :)

**sangat excited sebab esok kakak saya dan Danial dan Eva nak datang Keramat! **
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

HKL sudah berubah!

Salam.....

Kali terakhir saya pergi HKL (Hospital Kuala Lumpur) adalah ketika mengandungkan Alia.

Ada masalah kencing kotor.. or something like that. (which is very common among pregnant ladies)

Anyway, tadi saya pergi, alhamdulillah. Parking banyak. siap dapat parking bawah pokok lagi! :)

Tapi kami parking di belakang kuil la.

Selepas tu di situ ada checkpoint, so kami just tunggu van shuttle yang datang dan bawa kami ke bahagian yang dituju.

Saya punya reff. letter tulis : Common Clinics, HKL.

So, kami pun agak2 blur. nak pi mana ni? Outpatient ke...? atau OnG ke..?

ok la, ada kekeliruan sikit di situ.

but in the end, pi OnG, oh, tak la padat dan peningkan kepala like last time.

Alhamdulillah.

And tahniah to HKL sebab saya dapati mereka cuba mengambilkira kepuasan, kemudahan dan keselesaan pesakit :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)