Pages

Search This Blog

Lautan manusia! mampukah anda mengharunginya???

Salam...

Oh.. ini bukan tazkirah di bulan Ramadhan ya.. (anyway, saya tak layak nak bagi tazkirah.. haha)

Anyway, Sabtu lepas my mother bersama-sama adik beradikku yang lain telah ke SOGO!

Luckily, saya sedar diri ini yang tak berapa larat.. so i had choosen to stay at home with my dad.

Oh.. rupanya ramainya manusia....

dengar kata orang dah la ramai, nak pilih barang pun punya la payah!

Well, tak silap saya, lepas kahwin dulu ada la pi Sogo untuk shopping raya, so i can imagine how crowded it was..

Anyway, memang la.. barang2 di sana cantik-cantik.. handbags.. shoes.. shirts! :)

Me...?

Tak pa la.. shopping kat JJ je pun dah cukup... :)
*gambar : ihsan en Google...**
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Baju raya anda warna apa...?

Salam....

Saja je, nak tanya...
Tahun ni baju raya anda warna apa...?
Sama satu family ke..?

Saya perasan, sesetengah orang tak ambil pusing pun warna apa.. asalkan ada :)

Ada sesetengah family pula, satu family WAJIB sama.. siap material sama! :)

Kami..?

Erm.. biasa nya satu warna la.. tapi ayah alia selalunya terkecuali sebab baju raya dia Tshirt.. dia lagi suka tshirt compared to baju melayu... (dan lagi selalu pakai...)

So, that leaves Alia n me... Baju raya Ibu Alia warna pink! :)

So tahun ni nak kena cari baju raya warna pink juga la untuk my lil alia :)

anda pula...? :)

**oh. gambar di atas adalah hiasan semata-mata.. suka tengok Lisa Surihani.. comel... :) pic taken from here**

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Alia nak pergi RUMAH KARTUN..???

Salam....

Oh, anak saya makin hari makin lawak la..

Semalam kami on the way pulang ke rumah, tiba-tiba Alia tunjuk ke arah Taska belakang rumah kami..

dia kata :

Jom kita pergi RUMAH KARTUN!

ahaha... tersentak kejap la.. apa tu..?

Rupanya Taska ini...

(ini gambar lama.. dulu saya pernah upload di My-ALia.com)..

Sekarang ni lagi meriah.. macam-macam kaler ada.. oren, merah dll..

hehehe.... macam-macam alia.... :)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

"Toyoyi"!!!

Salam....

Yes. that's the magic word for today!

ahahaha...

seriously, for the first time i heard Alia said it, i was like : "haaa????"

apa tu...?

siapa tahu apa tu TOYOYI....?

heheheh....

.
.
.
.
.
.

Jawapannya adalah....

TOY STORY!
kebetulan kami memang ada bawa Alia tengok Toy Story 3 3D sebelum puasa tempoh hari...

so each time dia nampak Buzz Lightyear atau Woody, mesti dia kata Toyoyi atau Wayang...

Hmm.... alahai anak omak!

(last week saya pergi JJ, ALia mintak mainan Toy Story berharga RM30! wah.. mahal giler! mainnya entah-entah 5 minit je... so ibu dia pun cari la distraction lain... alhamdulillah... selamat RM30 daku.... )

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Kurma Yusuf Taiyoob

Salam....

You all tau tak, tiap-tiap pagi saya dengar iklan kurma Yusuf Taiyoob di radio..

Macam-macam kurma ada.. wasini la.. safiya la..

Anyway, tiba-tiba terasa macam nak rasa.. (rasa je.. sebab macam gah sangat namanya...)

Namun, hingga ke hari ini daku tidak tahu nak cari di mana..

(oh yer, sungguh pathetic kan..?)

anyway, ke Bazaar Ramadhan tak ada...

ke PKNS Bangi (kat depan tu kan ada orang jual kurma dan kismis).. pun tak ada!

Di mana nak cari ya..?

Dia ada outlet ke di mana-mana..?

gambar pun, hasil google.. ahahah... :)

(credit to inlinethumb13.webshots.com)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Tau Fu Fah lagi..???

Salam...

Well, saya dah jumpa Bazaar Ramadhan SU! :) YES!

and hari-hari kami MESTI beli Tau Fu Fah..

Untuk si comel ini...

seronok tengok dia makan... (terliur pun ada... ahahah)



tu background ada belon Upin.. kami beli di Bazaar Ramadhan Setiawangsa.. hihi :)

:) selamat berpuasa y'all...

Ibu mengandung ni so far so good, alhamdulillah.... :D


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Oh.. Bazaar Ramadhan sudah tiada!

Salam...

Ye. Semalam saya sangat berkobar-kobar hendak mencari LAKSA di Bazaar Ramadhan Saujana Utama..

So bila lalu di Bazaar Ramadhan Paya Jaras pun buat tak tahu saja.. ahhaha..


Tup tup, bila sampai di Saujana Utama, kami ke flat (yang biasanya ada Bazaar Ramadhan)..

DAH TAK ADA!

Aiseh... mana pergi pula Bazaar Ramadhan ni...?

Ayah Alia kata : masak je la!

So that's how i end up memasak cucur bawang dan nasi dan lauk untuk berbuka...

so kesimpulannya malam tadi, lepas solat Magrib terus flat.

tak sedar ALia tidur pukul berapa.. ahaha

Anyway, akan kucari juga Bazaar Ramadhan itu sampai dapat! :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Niat ambil wudhu'....?

Salam....

Aiseh.. ada orang cari niat ambil wudhu' di sini ya...?


(erm.. saya ada buat posting pasal tu ke...? rasa mcm x dak..)

anyway, kalau tak jumpa di alam maya ni, boleh je beli buku agama yang banyak di kedai2 agama :)

and last but not least, selamat berpuasa, folks! :)

semoga ibadah kita akan mendapat kerahmatan dan keberkatan dariNya. Amin...

**meskipun saya ragu-ragu akan survive sampai ke petang, tapi semangat harus ada! ahahaha :)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

ALhamdulillah. Terlaksana sudah!

Salam...

Ok. so i already posted all the presents that i had promised.

Saya harap sesiapa yang masih lagi belum menerima hadiah giveaway, please inform me ya.. :)

**now in Penang, sedang brainstorming... :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Alia buat apa tu...?

Salam.....

Weekend lepas..

Tiba-tiba saya perasan senyap je...

Rupanya Alia di grill!

Tengah khusyuk...

Buat apa tah..

tangan dia ada eyeshadow ibu dia (nasib baik itu brand Avon, yang murah punya, satu dalam RM6 gitu..)

So, i went to check her out..

rupanya dia tengah...

MENGECAT GRILL PAKAI EYESHADOW!

Duh...

Anakku....

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)