Pages

Search This Blog

Gambar raya yang sudah basi...

Salam...

Ya la. saya baru teringat tak upload gambar raya lagi.. hehehehe...
So bila check balik, ada la a few pictures...
tak sempat la nak edit.. so kalau background macam x cun je, u know why la kan..
Venue: Rumah Atuk dan Wan Alia..
ada 2 scene.
satu scene ialah malam raya...
stand by, kot-kot orang datang rumah untuk takbir raya..
last-last rupanya mereka datang dekat pukul 11 malam, so kami pun masuk tidur je lah.. ahahah..
2nd scene,
ini pagi raya! :)
sila perhatikan anak dara saya yang pakai spek hitam itu... heheh...
Sekian sahaja gambar raya yang sudah basi....

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Seni mempertahankan diri: Setiap wanita perlu tahu!

Salam....

Semalam saya tengok TV3. pukul 6.30 petang.

Saya tergerak nak tengok cerita apa yang menggantikan cerita Epilog Syurga Cinta yang ada Mia yang comel itu...

Cerita tajuk Chinta..

starting saja saya dah tak suka.

Family yang 'strict' tak terntu pasal, si ayah asyik menangkan abang, adik perempuan dia asyik kena pukul dan rotan...
Saya sangat tak suka tonton cerita tentang keluarga yang tak harmoni.. rasa tak best je..

Anyway, dalam cerita tu si adik hampir2 dirogol oleh abangnya sendiri..

that makes me think..

and wonder..

alangkah bagusnya kalau SEMUA gadis-gadis dan wanita di luar sana mengetahui seni mempertahankan diri...

at least untuk protect themselves ketika berhadapan dengan situasi yang tidak dijangka...

so, kepada sesiapa yang belum memper'siap'kan diri mereka dengan seni mempertahankan diri,

JOM kita belajar karate.. silat.. tae kwan do... ! :) hiyah!!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

My Alia

Salam....

This little girl has gone a long way...

sekarang dah nak masuk 3 tahun pun (in a few months)..

Alhamdulillah, dah mula pandai tak pakai pampers..

tapi kita kena kerap tanya la... "nak kencing ke tak..?"

part b*rak tu belum lagi la..

dah letak atas toilet, tapi dia tak selesa/reti kot..

last2 dia nak pakai pampers.. hihihi...

Anyway, kejap je da besar....

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Raya: sebagai dewasa tak best...?


Salam....

Well, bila naik ofis semua orang happy...

muka ceria.. sebab baru pulang ke kampung dan bersama sanak saudara..

kita selalu ditanya soalah "Best Raya...?"

Well, to tell u the truth, i like Raya when i was a few years ago.

Time tu masih belajar lagi.. belum bekerja..

so semua orang bagi duit raya! :)

and then tak perlu nak berebut nak balik kampung mana tahun ni, sebabnya ikut mak dan bapak.. and one thing for sure, kami akan balik kampung kedua-dua belah pihak..

so tu yang best tu!

banyak berjalan, dan banyak duit raya!
ahahahah :)
how i miss those times...
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Carrefour dah nak bankrap?

Salam....

Ada dengar tak..? Carrefour dah nak bankrap...?

(pic from mediabistro.com)

well, dari apa yang saya dengar-dengar, it's not really 'out of business' atau bankrap..

cuma tokeh Carrefour khabarnya nak jual semua stores dia yg ada di Malaysia dan a few countries..

so, Carrefour yang sedia ada akan diambil alih oleh Tesco..
erm.. :) nampaknya Carrefour Wangsa Maju tu akan jadi Tesco Extra la lepas ni, kan...?

Bestnya la hai, kalau jadi pemilik Tesco... :D AKU KAYA!!!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Nak kerja ke tidak...?

Salam....

Ye.. kita semua masih dalam mood raya kan..? :)

namun, ada orang dah mula bekerja...

macam en suami... hari Selasa lagi dah start kerja...

Saya masih lagi cuti... sampai Jumaat ni...


Semalam Ayah Alia ajak kerja.. sebabnya, member di ofis tak ramai yang kerja lagi.. so dia bosan.. hahahah...

Tapi saya kata saya nak spend time dengan My Alia :) chewah!

walaupun hakikatnya duduk di rumah bertemankan Alia adalah berganda-ganda penat sekiranya dibandingkan dengan kerja di ofis..

sebabnya, si Alia ni dah pandai nak bermanja-manja...


sikit-sikit nak berdukung...

Atuk masak di dapur pun dia nak tengok, dukung lagi...

Atuk basuh baju pun dia sibuk nak tengok.. dukung lagi...

kesimpulannya ibu dia memang penat melayan kerenah dia..

orang kata budak nak dapat adik mmg macam tu, manja dia lebih sikit...


ye ke..?

aduhai... 4 months to go...
** gambar hiasan : Lisa Surihani dalam Tudung Ekspres.. sangat comel la Lisa.. (pic from here)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Selamat hari raya to all my blogger firends...

Salam....

I hope it's not too late to wish you guys..

Selamat Hari Raya!

Maaf Zahir n Batin..

Saya mohon maaf sekiranya ada tersilap kata, tersalah laku sepanjang perkenalan kita di alam maya... :)

and.. last but not least, drive safely :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Oh.. anakku demam.. huhu :(


Salam...

We first heard her coughing last Saturday morning.

it was sahur time.

So i said to mr hubby, we better take her to the clinic to get some medication.

That afternoon, we went to the clinic and got some meds for her cough.

no temperature yet.

on Sunday (that was yesterday), i was working.

So i asked my mom and my sis to monitor Alia besides giving her meds on the right time.

yesterday evening, when mr hubby and Alia came to fetch me at the office, Alia started to have a temperature.

We bought a paracetamol at a pharmacy nearby.

but last night, came another one. She has developed some runny nose.

Aiseh...

So today, maybe sometime in the afternoon or evening, i had to buy her meds for her selsema..

i just hope her demam-batuk-selsema doesn't get any worse.

tak nak beraya di hospital... huhu :(

actually, she developed her cough from her babysitter.

i noticed that when we were sending Alia, she was coughing!

Erm.. tak pa la. benda nak jadi.. ini semua ada hikmahnya...

Anyway, this reminds me of last year, it was 1st Syawal, and we went to our kampung, with our baby who was having a fever..

maybe tiap2 syawal alia demam kot.. hahah

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Mood raya.. mood raya..

Salam...

Ye, saya dalam mood raya..

kerja rasanya semua dah settle.. :) hahahahah.... tak tau la kot2 ada yg pending lagi :D

anyway, tengah mood raya ni!

duk cari design cun2 nak buat kad raya...

dah siap nanti saya post di sini ya!

;)

**eh, u all start cuti bila? saya 9 hb... :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Tentang toner dan moisturizer..

Salam.....
Well, dulu saya pernah cerita saya ada beli produk Skin Food (to be exact, pada bulan September, 2009)...
percaya atau tidak, sampai sekarang masih berbaki lagi toner dan moisturizer itu! (foundation toksah cerita la, kecit macam tu, memang bertahan few months saja...)
but the question is WHY...? and HOW...?
heheheeh....
sebenarnya, saya tak suka pakai dua-dua tu...
kenapa?
sebab leceh.
ada member advice suh pakai...
so sekarang ini saya pakai bila saya suka saja :D
boleh gitu...? :)
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)