Pages

Search This Blog

Program cuti sekolah di Pusat Sains Negara - Thinking Machine!!!!

Salam.. Just nak war-warkan yang Pusat Sains Negara sedang menganjurkan program bertema pada musim cuti sekolah ini.. Buat masa ini program yang sedang berlangsung adalah Thinking Machine dan Science, Sound and Music.. Untuk post ini saya akan cerita on thinking machine :) (sebab saya in charge.. Hihii)

Thinking machine (TM) adalah program menjurus pada ict, dunia pengkomputeran, animasi, dan dunia cyber. Antara aktiviti yang ditawarkan adalah Let's Animate!, Let's Compose!, Let'sBlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop Go, Robot!, Cybersafe Activities, Robotic Dugong, dan banyak lagi! :)
let's take a look at some of the photos :)

so, apa lagi.. Jom ke PSN! :)

Oh.. Ais Krim!

Salam...

Cantik kan ais krim ni...?


Dah la warna warni.. sedap pulak tu! hihihi :)

anyway, tension la jadi orang diabetic nih...

itu tak leh makan... ini tak leh makan...

air gas mmg dah lama tak sentuh..

ais krim jarang-jarang... (hehe.. tak leh tahan la...)

pisang goreng memang tak makan dah...

hmm...

sometimes rasa macam "cepat la bersalin.. cepat2 habiskan pantang 2 bulan, lepas tu, boleh ENJOY!" hahahahaah...

Anyway, selamat pagi Jumaat semua! :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Hari Raya AidilAdha - apa makanan kegemaran anda?

Salam....

First of all, memandangkan esok kita akan menyambut Hari Raya Aidil Adha, saya ingin mengucapkan semua (ada ke..?) pembaca blog My-Alia.com Selamat Hari Raya Aidil Adha! :)

oh ya, biasanya pagi raya kita akan dijamu (dijamu la, sebab kita balik kampung, so mak akan memasak juadah di pagi raya :) hehehe) oleh pelbagai hidangan dan makanan.

ada sesetengah orang masak lontong...

nasi impit...

lemang..

ketupat...?

so apa masakan/makanan kegemaran anda di pagi raya...? :)

yum.. yum.. sedapnya!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Jom puasa esok!!!!!

Salam... Esok tak silap adalah sunat puasa.. Sunat Arafah (tak silap la..)

So, mari kita sama2 puasa Esok!!!!!!! :) BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Selsema dan hidung tersumbat : apa perlu dilakukan..?

Salam...

Ye, itulah yang saya alami dua tiga menjak ini..

itu yang blog ini pun dah mula bersawang sana sini..

saya dilanda selsema dua tiga hari kebelakangan ini (maybe due to PSN sedang alami a few major construction inside the building.. so kalau dah hari-hari menghirup udara berdebu, so tu yang selsema tu.. )

and then, kalau tak selsema, then i'll be having blocked nose. aduhai.. cabaran betul!

tapi disebabkan next week ada Program Bertema Thinking Machine, saya just ignore saja these small hickups.

Oh ya, berbalik pada topik "Selsema dan hidung tersumbat : apa perlu dilakukan?"..

dulu (a few months ago ketika saya mengalami masalah yang sama) saya telah ke farmasi..

dan cari Nasal Drop.

ada banyak jenis.. pilih je yang mana berkenan di hati.. :)

itu kalau siang la (di mana anda tak boleh baring/tidur dll)

tapi kalau malam, anda boleh pakai Nasal Strip (apa tah nama brand tu..) Breath Right! ha!! yang ada Eizlan dalam iklan dia tu.. :)

tapi yang strip tu saya tak pernah cuba lagi.. en suami pernah la sekali. dia kata berkesan..

so itu sajalah info pada pagi Jumaat ini :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

iPhone Digi vs iPhone Maxis

Salam.....

Merujuk pada entry terdahulu bertajuk Misi Mencari iPhone4, saya baru terperasan kakak saya ada meninggalkan komen di entry tersebut...

erm.. katanya rakan sekerjanya ada membeli iphone 4, tapi tak boleh guna sebab tiada 3G.. kasihan..


Sebenarnya, seperti yang saya sudah cerita dengan panjang lebar di entry Misi Mencari iPhone4, ada 2 syarikat telekomunikasi yang menawarkan phone ini dan line.

Maxis sudah lama sold out.

Digi yang available hanyalah 32 GB (dan running out very fast!).

So, mengapa Maxis terlebih dahulu sold out? Sebenarnya Maxis seperti yang kita sedia maklum mempunyai coverage yang luas.

that's why walaupun rate/plan yang ditawarkan oleh Maxis agak mahal, ia masih menjadi rebutan orang ramai.

Kenapa saya ambil Digi?

Sebab 1 : itu je yang saya mampu :)

Sebab 2 : Digi punya line di area KL ni not bad. So saya rasa boleh la, kalau nak beli Digi punya line.

tentang rakan kakak saya tadi tu, saya agak bersimpati juga kerana line Digi tak 'kuat' di area tersebut. Nevertheless, beliau masih boleh menggunakan Wi-Fi (especially area yang ada Wi-Fi FREE) :)

Sekian dahulu coretan buat pagi ini :) Wassalam

*pic from google*


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Aktiviti pada hujung minggu

Salam...
Biasanya pada hujung minggu anda suka / selalu buat apa...?

kami yang sememangnya salah satu agenda wajib (iaitu ke rumah Wan dan Atuk), biasanya akan ke Taman Tasik Titiwangsa pada pagi Ahad.

Wan nak berjalan pelan2...

sementara itu, ibu, ayah dan alia akan memberi ikan makan! :)

biasanya kami akan bawa bersama roti Gardenia yang dah expired..

(masalahnya bila suruh campak roti ke kolam, sometimes alia akan makan roti tu! Lapar, katanya....)

anyway, gambar ikan tak ada la pulak...

gambar alia ada lah!

Tada!

aksi sebelum membaling cebisan koko krunch ke dalam kolam...

ye, sometimes kalau roti dah habis, apa saja makanan yang ada di rumah tu pun boleh dijadikan makanan pada ikan.... :)

apa pula aktiviti hujung minggu anda...?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)