Pages

Search This Blog

Wordless Wednesday - beautiful herb


**tak tahulah menepati "Wordless Wednesday" ke idak.... hihihihi**

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Edward Cullen

Salam.....

Ye.. saya masih minat sama dia... ahahahah :)
wallpaper pun muka dia...

ish.. ish.. ish.. bilalah daku nak insaf ni...
anyway, mungkin bila baby keluar kot, baru letak gambar baby dan Alia di desktop... :)
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Complaints : Are they for good or bad..?

Salam....

Yes.

We do receive complaints.

we received it from many people around us.. family members.. friends.. staffs.. etc

The thing is, how do you take it..?

Do u take each and every complaint seriously...?

or do u choose...?

or do u just ignore complaints..?

For me, it's not wrong to accept a complaint, and act accordingly.

sometimes, we need somebody to show us things that we have been ignoring/missing..

but...

there are also times that we don't have to respond to a certain complaints.

why?

because, not all complaints can really help us.. can really help us to improve ourselves, our services etc.

some of them are just things that people like to blame/find our faults.

So i guess, next time when we receive anymore complaints, before we act, better we sit down for a while, and take a minute or two, and THINK, "do i have to respond to this complaint..?" or just toss it in the garbage bag!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Cramp legs during pregnancy

Salam....

This morning, as i was asleep, suddenly when i moved my body to the left side, my right leg suddenly went CRAMP!

Aiyo...

i've never experience this before...

The pain lasted quite sometime, and when i got to the office, i quickly went through the net to see what caused it..

here's some info on cramp legs that i got from babycenter.com: please click here

entah la.. dunno why i can't just cut and paste the article..

anyway, till then, daa!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Piala Suzuki: Tahniah Malaysia!

Salam.....

Well, semalam saya adalah di antara ribuan/jutaan rakyat Malaysia yang menonton perlawanan Malaysia-Indonesia untuk Piala Suzuki di TV.

(ye, TV aje.. tak sanggup beramai-ramai di stadium.. hihihihi)

anyway, hasrat di hati nak ajak alia tengok Jurassic Park di HBO..

Tapi since that Ayah Alia dah conqueer remote, so jawabnya TV1 lah..

anyway, tahniah pada team Malaysia kerana menang 3-0 di Bukit Jalil semalam...

Although insiden penyokong ajukan laser ke mata goalkeeper telah menimbulkan haru hara dan kekecohan..

Saya sebenarnya bukan seorang peminat fanatik Malaysia..

Saya sokong gitu-gitu aje.. sebabnya, saya tengok team Malaysia main macam 'tak reti main' aje..

tengah-tengah bawak bola, boleh tercicir...

kalau passing, mesti tak tepat.. mesti 'ter'bagi pada team lawan...

nasib baik kita ada Goalkeeper yang pandai menangkap bola... kalau tak, time lawan Vietnam lagi Malaysia dah bungkus...

Anyway, itulah pendapat dan pandangan ikhlas dari saya :)

Kepada team Malaysia, good luck ketika bertarung di Indonesia nanti...

:)

*pic googled*

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Oh kuih pau!!!!

Salam...

Time preggy ni di samping suka minum Nesvita, daku juga suka mkn kuih pau! Kacang!

Entah la..

Before this kalau suka pun, pau kaya biasanya..

Jarang la layan pau kacang.. Hehehe..

Alhmdulillah kantin ada jual pau tiap2 hari :)

Jemput makan....



:)

Check up tiap-tiap minggu...

Salam.....

Dalam tak diam saya dah memasuki minggu ke 36..

in fact, this week i'm 37 or 38.. (entah la.. lost track pula..)

So, sudah bermula lah era check up setiap minggu.. huhuhu :(

Saya ingat lagi time preggy Alia, setiap minggu pi check up, tapi tak bersalin-salin juga..

last2 sampai overdue, 7 hari!

barulah ada tanda-tanda nak bersalin.. hehehe

yang ini tak pasti la macam mana...

cuma yang pasti, ibu dia dah tak sabar nak bersalin.. :)

tak larat nak jalan jauh-jauh...

berdiri lama-lama...

ok peeps. got to go..

hari ini check up, saya apply cuti!

senang.

lantak la, berapa lama masa yang diambil oleh nurse di Klinik Tanglin tu.. saya redha je la.. :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Selain Carta Gerak Anak, ada cara lebih efektif tak untuk memantau bayi dalam kandungan...?

Salam...

Well, pregnant mother yang sudah memasuki minggu ke 28 biasanya akan di'suruh' untuk menanda "Carta Gerak Anak"..

biasanya tempoh yang diberikan 12 jam, dan biasanya dalam 6 atau 7 jam anda sudahpun mendapat /mengira sehingga 10 kali pergerakan baby dalam perut..

to tell u the truth, saya tak pernah dapat tick sampai ke sepuluh.

saya selalu 'lost count'... ahahahah...

and sometimes, bila saya busy run programme atau science show, i tend to forget to remember how many times does my baby kick / move..

tapi saya perasan la, biasanya baby saya aktif time petang...

anyway, how i wish there's something out there that i can buy so that baby dalam perut boleh dimonitor bila-bila masa saya suka.. hihihi

i was thinking of this...
tapi yang itu sudah outdated.. klinik kesihatan masih pakai lagi..

kalau yang ini comel juga...
atau yang ini...
hihihihi :)

*all picture googled*
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Jom minum Nesvita!

Salam...

Lately ni saya kemaruk betul dgn Nesvita...



Saya mmg suka Nestum.. Tapi sejak dua tiga menjak ni, tersangat suka la pulak.. Hihihi

:)

Kpd sesiapa yg x cuba lagi, silalah mencuba!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Alia dah tak takut dinosaur dah!

Salam...

Semalam saya kerja.. So bawa sekali lil alia.. Lagipun makcik2 dia semua da balik..

Anyway, semalam PSN padat sangat dengan pengunjung yang mengunjungi pameran Dinos Alive...



Alia mula2 takut juga dengan dinosaur...



Tapi towards the evening, dia pula yg mengajak kita ke galeri dinosaur.. Hihihi...

Alia siap kata "alia dah tak takut kat dinosaur dah!"

Hihihi.... Ye la tu :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tengah-tengah malam nak JOJOBEAN!

Salam....

It was 3 am in the morning.

Alia merengek-rengek...

so i thought dia nak susu..

Slowly i went downstairs and made her a bottle of milk.

dah bagi botol susu kat dia..

sekali dia ada request lain rupanya!

"Ibu.. Nak JOJOBEAN!"

aiseh.... tengah2 malam nak JOJOBEAN!

aduhai....

berbekalkan hanpon.. dan wifi rumah...

maka ALia pun dapat la JOJOBEAN dia...

tahu tak apa JOJOBEAN tu...?


.


.


.


.


.


Tada!


.


.


.

Yup! MR BEAN!

alia panggil JOJOBEAN...

hihihihi :)

**anak anda suka tengok cerita apa...? :)

*pic taken from here...*


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Mothercare Sale! Jom shopping! :)

Salam....

Yup. Mothercare sale is BACK!




Jom shopping... :)

*saya x pi la kot, sbb biasanya walaupun nama dia 'sale', tapi still rasa mcm mahal.. Hihihih :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Belly belt - berkesan kah untuk ibu mengandung...?

Salam...

Saya ada terbaca satu blog ni... A pregnant lady yg baru saja purchase a pack of belly belt..



Belly belt ni gunanya untuk ibu2 yg hamil yg masih nk pakai seluar biasa (read: bukan seluar maternity).... So boleh la cuba ini..

Saya pun dah cuba dah! Thanks to my sister..

Well. Ok la.. Cuma bila dah 3 bln ke atas, rasa mcm x selesa sbb sluar yg kita pakai tu cutting dia bkn cutting untuk ibu mengandung..

(well, that's what i feel la.. Results may vary.. Hihihi)

So, ada sesiapa di luar sana yg da cuba ini..?

Mcm mana..? Ok ka..?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Double celebration..

Salam....

Few days ago i celebrated my birthday together with Alia's at Secret Recipe Sungai Buloh....

Hajat di hati nk makan kek new york cheese.. Tak ada la pulak!

So i ate lasagna instead :)

Alia makan kids meal.. Fish n chip :)

Ayahnya mkn spaghetti meatball.. Nmpk mcm biasa je.. X la sedap mana.. Hihihih :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Alia mcm Mia dalam Adamaya..?

Salam....

Smlm mr hubby telah ke ATM bersama lil Alia when suddenly he overheard one girl at his back saying :

'eh, macam mia dalam Adamaya la!'

And to mr hubby's surprise, she was referring to Alia!

Hihihi ;)

Ada iras ke...?

hihihii... gambar diambil dari google...
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Baby bocor!

Salam....

ok. Lupa. Alia dah bukan baby la..

then the title should be Toddler Bocor!

hihihihi...

Alia sekarang ni kerapnya bocor...

maybe sebab dia consume susu banyak sangat kot..

biasanya sebelum tidur 2 botol of 12 oz akan habis!

sebelum tidur biasanya pakaikan Huggies XL.. tapi nampak gayanya macam kena cari something else lah..

Sebabnya Alia tidur tak tetap.. kejap2 mengiring.. kejap2 meniarap..

bila dia meniarap sometimes tu sebabnya bocor.. sebab padding di bahagian depan tu tak setebal di bahagian belakang pampers, kan?

Anyway, rasa macam nak cari ini la...

ataupun just a few days ago, saya pi Wangsa Walk, ada kedai jual bedsheet untuk budak2... tapi saya tengok material dia macam bukan kain...

macam plastik / getah je..

So, maybe yang itu sesuai untuk Alia kot.. hihihi :)

U all ada cadangan lain...?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Pameran Dinos Alive! dan Program Kids Rule!

Salam...

Well, ke mana hala tuju anda sempena cuti sekolah ini...?

Saya ada dengar2 ramai bercuti-cuti satu malaysia! :)

alangkah bestnya....

tak pa la, oleh kerana daku sudah hampir nak bersalin, so better duduk diam2 saja.. hihihi

anyway, kalau anda bercadang nak berjalan-jalan sekitar KL, meh saya cadangkan Pusat Sains Negara! :)

Sempena cuti sekolah ini kami ada menganjurkan pameran bertema yang dibawa dari luar negara, iaitu DINOS ALIVE!

Pameran ini sudah pun bermula pada 1 Disember lagi.. dan akan berakhir pada hujung bulan Mei..

Caj masuk untuk pameran ini adalah RM10 (dewasa) dan RM5 (kanak2)..

For more info di Facebook, please click here... or here.. (atau ke website PSN pun ada..)

Dinosaur semua besar2, sebab mereka buat life-size dinosaur! tapi ada sound efek dan gerak2 sikit la.. :)

lagi satu, PSN ada menganjurkan Program Kids Rule!
yang ini belum bermula lagi.. tapi ada berbagai-bagai aktiviti dan workshop yang anda boleh enrol... *boleh click on the picture to enlarge....*

yang ini dikendalikan oleh PSN, so ia adalah PERCUMA :)

Oh ya, just nak bagitahu, kemasukan ke PSN adalah PERCUMA... cuma kalau nak masuk Dinos Alive saja baru kena bayar... :)

Ok la, sekian sahaja update dari PSN...

See you Soon! :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Pencarian set lepas bersalin....

Salam semua....

Saya rasa time dah dekat.. What is more, they said that second child usually earlier than the due date..

Anyway, saya tgh mncari set lepas bersalin. My sis rekemen aleesa.. Ok kot.. Masa alia dulu, saya beli asing2 di kedai jamu..

Anyway, feel free to suggest ya.. :) thanks BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Happy Birthday, Alia!

Salam...

Happy Birthday, My Alia! :)

Dah 3 tahun dah yer.... :D

Alhamdulillah... So far Alia dah banyak cakap.. word yang dia paling suka ialah :

"Alamak!" , "Apesal..?" dan "Lepas tu..?"

Well, sometimes bila nak distract dia, kita kena la 'bercerita' dengan dia..

lepas tu nanti dia tanya "Lepas tu..?"

kita pun goreng la..

"Lepas tu..?"

Sampai la dekat 15 minit atau 30 minit punya penceritaan...

so, bedtime story mmg OUT!

Anyway, insya allah buat sambutan kecil-kecilan je.. setakat potong kek dengan family :)

:)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)