Pages

Search This Blog

Bedung berbedung

Salam..

Satu perkara leceh yang saya tak suka bila baby baru lahir ialah...

Bedung!

Ye.. Sangat leceh ya.. Time nak tukar pampers nanti kena buka bedung.. Buka seluar.. Leceh la..

Tapi bagusnya baby tidur lena kalau berbedung.. Betul juga..

Ariff sedang tidur (dalam keadaan ber bedung)...



Kain bedung yang dah siap dilipat...



Tapi saya perasan zaman sekarang ni sesetengah orang dah x amalkan bedung ni...

Hmm.. Saya kena tunggu ariff besar sikit je lagi.. Mak kata, kalau bb dah besar, bedung dah x muat, x payah pakai dah! Yes!


- Posted using BlogPress from my phone

4 comments:

shahliza94 said...

salam... sekarang ni banyak bedung moden yg ada pelekat. nampak macam senang jer. bb mesti xleh gerak. hehehe.. akak pun nanti nak beli sebelum bersalin ni. kat fb banyak kedai jual bedung pelekat tu... senang nak buat keje..

mamaDhea said...

saya pon suka bedung baby.. hadif sampai besar gak laa dia berbedung.. emir pon klu kt umah bs mmg tido berbedung lagik.. skang ni bedung dh kalerful. comey2..

Sari said...

ksari plak suka klau baby berbedung..nmpk selamat n selesa jer..anak2 akak guna bedung turun temurun..kain batik gitu..hehe

Noy said...

my 4 months Bakhtiar masih bedung smp ni...he got eczema so kalau tak bedung, tak lama tido asyik garu muka...tapi tu laa...susah nak bedung cos kuat tgn diorang ni :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)