Pages

Search This Blog

Macam mana nak tambah / banyakkan stok susu?

Assalamualaikum.

Stok susu saya dah mula memenuhi ruang freezer saya!!!!

Saya ingat nak tumpang saja peti ais rumah mak, tapi mak dah warning awal2..

Hmm.. Nampak gaya kena cari chest freezer la gamaknya..

Ini rupa stok susu saya buat masa ini..






Alhamdulillah..

Nak tahu tak, rupanya senang je kalau nak buat stok!

Klu dia ialah rajin pam! (atau perah..)

So pam mmg kena selang dua atau tiga jam.. Insya allah. Boleh punya!

Saya punya jadual pam skarang ini ialah at 5 am, 8.30 am, 11.00 am, 2.00 pm dan 4.45 pm.. The rest of the time, menyusu direct.

So far so good. Ariff hanya minum tiga botol saja..

Ok la. Gonna hunt for a cheap chest freezer!!! :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

8 comments:

Lady Qay said...

me pun tgh cri freezer but im looking for this drawer freezer..yg mmg ada laci2, so bleh la simpan susu iktu bulan ke apa...

Danial Dash dan Eva said...

nak freezer kakna? tapi kena angkut ke KL , macam mana?

Zuhaini said...

Lady Qay:
oh.. bagusnya gitu. so organized! :)

Danial:
erm.. besar sangat kah? kena pakai lori? kalau kena pakai lori, baik beli lain aje.. hihihi :)

Farrah Hasna said...

byknye stok

Danial Dash dan Eva said...

Tinggi pinggang, lebar 2x badan kita la, beli kat giant hari tu dalam rm 600 kot. Ok lah, sekarang eva tak ada stok, kami buat isi ayam. Ikan. Nugget. Sometimes ice-cream. Peti ais nye freezer kecik mana muat. Letrik very negligible.

Zuhaini said...

Farrah:
alhamdulillah :)

Danial:
oh.. tak apa la kek.. susah lak nak transport.. nanti ani kumpul duit sikit2... :)

IRMA WIRDAYANTI said...

arif minum 3 botol tu brape oz 1 botol?

Zuhaini said...

Irma:
Setiap satu botol 4 atau 5 oz. kira satu botol penuh la.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)