Pages

Search This Blog

Follow @Pusat_Sains!!!!

Salam.

I noticed Pusat Sains Negara tak ada id twitter. So i pun create satu akaun :

@Pusat_Sains

Do follow @Pusat_Sains as i intentionally create it to actas a hub for disseminate updates, programmes and new exhibitions running at Pusat Sains Negara.

Yes, i also plan to give out giveaways.. Free tickets to thematic exhibition and such.

So.. Hurry! Follow @Pusat_Sains now!!! :)



Meeting Baki Zainal

Assalamualaikum.....



I met Baki Zainal.



:)



i was inspired.



nanti saya cerita lagi ya!



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Wordless Wednesday - Special Science Day (Origami Activity)








Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Ariff Ziqry



Salam.....


Ingat nak buat photoshoot Ariff...


tapi dia lapar pula...


dah dia makannya sleeping bag nih...


hihihi :)



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Special Science Day @ PSN - Fun With Color activity







Assalamualaikum.....



Here's a closer look at Fun With Color activity (handled by me!) during this week's Special Science Day Programme :)






Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Aku kaya!!!



Assalamualaikum....

Ariff Kaya!!! hihihihi.....


**perasan tak gold medal sebesar alam tu...? hihihi....



:) hehe.. Atuk punya rupanya!!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Program Special Science Day 2011 Pusat Sains Negara





Salam..



Berikut adalah a few activities during Special Science Day 2011 at Pusat Sains Negara yang berlangsung sepanjang minggu ini (25-28 Julai 2011).




Target group: kanak-kanak istimewa, masalah pembelajaran, cacat anggota, down syndrom, autism, dyslexia dan lain-lain.



among activities carried out:



-Motivational talk by icon (Ras Adiba Radzi)


-Origami


-Fun with colours




Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Apple announced it's new OS X Lion, new Mac Book Air, new Mac Mini and Apple Thunderbolt Display!







Introducing OS X Lion. And a new MacBook Air. And a new Mac mini. And the Apple Thunderbolt Display. It's a great day all around.



With over 250 new features, OS X Lion takes the Mac further than ever. It's available as a digital download from the Mac App Store for just US$29.99 and it comes on every new Mac.






The ultimate everyday notebook. Now up to 2.5x faster and featuring high-speed Thunderbolt I/O.* Starting at RM3,099



Up to 2x faster processors and graphics.** High-speed Thunderbolt I/O. It's mini in size only.
Starting at RM1,899

















The world's first display made for Mac notebooks with Thunderbolt I/O technology. RM3,099






:) bestnya kalau banyak duit!!!!




Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Malaysia's Next Top Model!



:) hihihi.....


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Ariff




Alhamdulillah.. semalam Ariff dah pandai mengesot ke hadapan! :)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here









Wordless wednesday





Mat warna warni..

Salam..

Saya berkenan sungguh dgn mat warna warni ni...



Nak rembat la, jadikan "carpet" untuk bilik yaya :)

Sure comel..

Kat mana nak cari ya..?

Ibu, nak apps ni!!!

Salam..

Aduhai.. Saya pun tak tahu macam mana budak kecik ni boleh tahu nak bukak Apps Store dan pilih apps!

Dia pilih Top Paid pulak tu!!!

Lepas ni saya nak kena train Alia untuk bukak yang Top Free saja.. Hihihi

Anyway, selalunya trick alia untuk suruh ibu dia beli apps ialah alasan ni:

"danial ada game ni.. Ibu bayar la.. Yaya nak main game ni.."

Well, kadang-kadang kasihan juga..

So beli lah juga..

Here are paid apps yang telah kubayar untuk anak kesayangan sorang itu...

-ben 10


-kungfu panda


-upin ipin


-talking larry



:)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)