Pages

Search This Blog

Bazaar Ramadhan : mahal dan food poisoning?

Salam..

Well, semalam kami ke bazaar ramadhan seperti biasa.

Yaya makan fish ball sampai dua cucuk!

Tengah malam dia buat hal.

At 10 pm, dia gaduh sakit perut.

Saya ingat sakit perut biasa saja..

At 12, saya terdengar bunyi air. Hujankah? Rupanya alia di sebelah sedang muntah! Aiseh..

Kasihan dia..

At 2 am dia muntah lagi..

At 4 pun muntah lagi..

Kasihan...

Nasib baik alia masih nak minum susu. Kalau tak, sure kena tahan wad ni. Dehydrated.

Anyway, keadaan alia telah memaksa daku untuk EL hari ini.. :(

Alia, semoga cepat sembuh!!!

Bazaar ramadhan, dah la mahal, food poisoning pula!!!



*posted using Blogpress for iPhone

5 comments:

Moro For Tomorrow said...

betul, i kalau makan lauk bazaar ramadhan mesti sakit perut. sebab tu kalau buka cuba la masak. kalau teringin, beli je kt kedai yg dia buat terus (cth nasi goreng ke, mee goreng ke)

azzamoro said...

moro for tomorrow = azzamoro heheh

Joy said...

cian alia...cepat2 sembuh. takut2 gak nk beli kt pasar ramadhan..takut sakit perut

Secret Drifter said...

semoga anak akak sembuh..

kat bazaar mana akak beli ni??? jgn2 tempat sama mcm my fren sbb my fren nyaris jadi mangsa food poisoning...

bazaar pun tgk tempat n jgn beli byk..

Danial Dash dan Eva said...

abang faizul takut beli bazaar sebab takut poisoning...lebih suka makan ayam goreng kunyit dan sardin dari beli bazaar....

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)