Pages

Search This Blog

Menyambut ketibaan Syawal 1432H


Salam.....



Alhamdulillah, tahun ini beraya kami berempat.. last time beraya bertiga... (rasanya Ariff dalam perut..)



Erm.. seperti tahun-tahun yang lalu.. baju raya anak-anak sangat lah banyak.



(ok, tak la banyak macam satu crate, tu melampau lah kan..?)



Tapi bagi saya kalau lebih dari satu pasang, tu dah kira banyak la.. :)



Tak silap alia siap ada baju kurung, skirt, tshirt dan slacks!




Ariff kasihan sikit, sebab saiz dia masih kecil (8 bulan), so baju pun romper (ha.. saya beli romper Ferrari dari evashoppe.com.. cantik! kaler merah!!!) and ada la beberapa helai lagi buat pakai di kampung belah mertua nanti...




Baju raya saya? oh.. baru beli semalam.. murah saja.. RM52.40 :) and it's a nursing blouse! So senang nak menyusu Ariff nanti...



Kuih raya? seperti tahun-tahun lepas, daku tak buat kuih raya. alasan : tak ada oven! ahahaha....

nak buat macam mana, time buat kitchen cabinet, company tu bagi hood dan dapur memasak tu saja.. tang oven tak teringat la pulak...


So saya beli kuih tart - dari rakan sekerja yang jadi ejen Leno (sebab Tat nenas Leno sangat lembut dan sedap..)


Dan beberapa kuih lagi.. saja ja buat kunyah-kunyah bila berbuka puasa.



Rasanya raya kali ini kami cukup besederhana.. belanja ala-ala saja (tapi duit habis juga! hish!!!)



And of course, thanks to Mr Najib, alhamdulillah... kalau tak, rasanya tahun ni Alia dan Ariff masing-masing sepasang saja kot baju raya.. hihihi



Well, hari ini hari TERAKHIR daku kerja...



Alhamdulillah... mood raya memang dirasai..



Namun kerja masih perlu disetelkan...



:)



Till then, Adios!



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)