Pages

Search This Blog

Menyambut ketibaan Syawal 1432H


Salam.....



Alhamdulillah, tahun ini beraya kami berempat.. last time beraya bertiga... (rasanya Ariff dalam perut..)



Erm.. seperti tahun-tahun yang lalu.. baju raya anak-anak sangat lah banyak.



(ok, tak la banyak macam satu crate, tu melampau lah kan..?)



Tapi bagi saya kalau lebih dari satu pasang, tu dah kira banyak la.. :)



Tak silap alia siap ada baju kurung, skirt, tshirt dan slacks!




Ariff kasihan sikit, sebab saiz dia masih kecil (8 bulan), so baju pun romper (ha.. saya beli romper Ferrari dari evashoppe.com.. cantik! kaler merah!!!) and ada la beberapa helai lagi buat pakai di kampung belah mertua nanti...




Baju raya saya? oh.. baru beli semalam.. murah saja.. RM52.40 :) and it's a nursing blouse! So senang nak menyusu Ariff nanti...



Kuih raya? seperti tahun-tahun lepas, daku tak buat kuih raya. alasan : tak ada oven! ahahaha....

nak buat macam mana, time buat kitchen cabinet, company tu bagi hood dan dapur memasak tu saja.. tang oven tak teringat la pulak...


So saya beli kuih tart - dari rakan sekerja yang jadi ejen Leno (sebab Tat nenas Leno sangat lembut dan sedap..)


Dan beberapa kuih lagi.. saja ja buat kunyah-kunyah bila berbuka puasa.



Rasanya raya kali ini kami cukup besederhana.. belanja ala-ala saja (tapi duit habis juga! hish!!!)



And of course, thanks to Mr Najib, alhamdulillah... kalau tak, rasanya tahun ni Alia dan Ariff masing-masing sepasang saja kot baju raya.. hihihi



Well, hari ini hari TERAKHIR daku kerja...



Alhamdulillah... mood raya memang dirasai..



Namun kerja masih perlu disetelkan...



:)



Till then, Adios!



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)