Pages

Search This Blog

Antara achievement yang telah kucapai setakat ini



Salam...



Well, achievements ke..? hmm.. boleh la kot..



Anyway, apabila dibandingkan antara Alia dan Ariff, ada a few mistakes yang saya pernah lalui semasa membesarkan Alia and saya harap ia tidak berulang ketika membesarkan Ariff.



Achievement #1



Puting/pacifier



Alhamdulillah. setakat ni Ariff tak hisap puting. memang tk nak ajar. Alia dulu jenuh nak bagi pisahkan dari puting.



Achievement #2



Breastfeeding



Oh, yang ni alhamdulillah. walaupun dah lagi bagus dari track record yang lama (Alia hanya mampu 2 bulan saja), namun KPI 2 tahun. so still long way to go..



Achievement #3



Tahap kesihatan



Alhamdulillah, maybe berkat minum susu ibu, Ariff memang jarang sakit. demam dan batuk kadang2. tapi kalau kena memang cepat sembuh. Setakat ni belum pernah kena tahan wad. Alhamdulillah. Alia dulu, at this stage dah 3 kali berkampung di Ampang Puteri. Huhuhu...



Not so achievement pun ada juga.



Yang ni benda yg kami tak tercapai..



#1 Walker.



Ye, nurse kata jangan pakai walker. bahaya. tapi kami tak larat la. Zul nak study. Saya nak buat kerja-kerja di dapur. Sapa nak tengok-tengokkan Ariff? Yaya? hihihi...



And ada a few lagi (tapi tak teringat la pula....) hmm...




Ok la, bila saya teringat kita sambung lagi! :)



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)