Pages

Search This Blog

Hotel yang best di Port Dickson!















Salam...


Last week saya ambil cuti.


Reasonnya ialah nak spend time bersama-sama anak-anak, mak bapak dan newlyweds.


dalam erti kata lain, menumpang orang punya honeymoon! hihihihi


Anyway, adikku yang comel itu berhoneymoon di PD.



Mak telah sponsor bilik hotel di Lexis, Port Dickson.


Saya macam first time je dengar Lexis ni.



Rupanya formerly known as The Legend Water Chalet.


So memang grandios giler!


Satu level macam Pullman Putrajaya Lakeside Hotel, Cyberview Lodge Resort and Spa dan Mines Resort and Spa. (ok, tu semua hotel yang bagi saya 4.5 to 5 star)


And harga bilik pun memang taraf tu juga la..


Rm320 satu malam. Mahal giler!


Tapi bilik dia tidak mengecewakan la.


Ok, let's start from beginning.


Ini nama hotel dia..




lepas check in, naik buggy ini ke chalet anda...






masuk-masuk... ada dua twin bed.


Sangat suka! satu mak bapak punya bed, satu lagi saya dan anak-anak conqueer..






Tapi bed kami tak dapat aircond sangat, so agak panas la...


(newlyweds duduk bilik sebelah)






bestnya ialah ada tempered glass, boleh lihat air di bawah... :)




Tak banyak ikan pun, ikan todak je yang banyak...


Oh.. balkoni pun comel..






Ok, now let's go to the washroom.


Ada shower.


Ada toilet duduk.


dan ada bathtub!


Yaya suka giler! tak dan lima minit check in, terus tadah air dan terjun!!!




Anyway, ada pool juga, tapi macam strict aje, sebab kena pakai swimming suit. Tapi yang bagusnya, you get to use the pool until 10 pm! (most of the hotels sampai pukul 7 saja..)


Ada facilities lain macam gym, karaoke room, bikes...






So keseluruhannya, saya bagi 4.5 bintang lah!






:) highly recommended!



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)